INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  TURCIA

Mircea Lucescu e tranșant după ce Turcia a ratat calificarea la CM 2018! Pe cine vede vinovat și ce le-a cerut cluburilor » Atac din partea lui Galatasaray

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 10 octombrie 2017 09:55

Mircea Lucescu, selecționerul Turciei, a recunoscut că a greșit bazându-se pe veterani și le-a cerut cluburilor "să acorde mai multă atenție jucătorilor de națională. Eu am prea puțin timp la dispoziție ca să lucrez cu ei".

Deși n-a stat pe banca naționalei Turciei decât 4 meciuri, în finalul preliminariilor CM 2018, Mircea Lucescu a luat asupra sa răspunderea pentru ratarea calificării la Mondialul din Rusia. "Eu sunt vinovat, nu jucătorii. Am mizat pe jucătorii experimentați, pe pe dorința lor de a juca poate ultimul turneu final din carieră. Împotriva Croației a funcționat, cu Islanda, nu. N-am avut nici timpul necesar să pregătesc foarte bine ultimele două meciuri. Poate dacă ordinea lor ar fi fost inversă, să fi jucat întâi în Finlanda și apoi cu Islanda, lucrurile ar fi stat altfel", a spus tehnicianul de 72 de ani la finalul confruntării de luni cu Finlanda (2-2), de la Turku.

"Au venit nepregătiți"

Cu riscul de a-și atrage aversiunea lor, Luce le-a reproșat cluburilor din Superlig că mulți dintre jucătorii chemați de el la lot "au venit nepregătiți. Antrenorii ar trebui să le acorde mai multă atenție. Eu am prea puțin timp la dispoziție să lucrez cu ei". În acest sens, a făcut referire la mijlocașul Selcuk Inan: "A evoluat foarte bine, mă bucur pentru el. Însă merită să joace mai mult și la Galatasaray. Meciul de astăzi ne-a arătat că în Superlig sunt destui jucători turci de calitate. Dar trebuie să fie titulari la cluburi pentru a putea ajunge la nivelul cerut pe plan internațional". 

2 eșecurio victorie și o remiză a înregistrat Turcia în preliminariile CM 2018, cu Lucescu pe bancă

7 schimbăria făcut Luce în primul 11, față de 0-3 cu Islanda

6 ani erau de când Finlanda nu mai înscrisese două goluri acasă într-un meci oficial

Atacat de Galatasaray

Mircea Lucescu nu l-a avut în vedere pe Serdar Aziz pentru "dubla" cu Islanda și Finlanda "din cauza unei acidentări". Dar clubul acestuia, Galatasaray, îl contrazice categoric pe selecționer: "Nu e adevărat. Serdar putea juca. Lucescu doar caută scuze pentru că n-a contat pe el".  

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  11 Octombrie 2017, 22:55
Postat de maistor_kokir pe 10 Octombrie 2017, 10:58

Lucescu n-avea voie sa piarda cu o echipa precum Islanda, pe propiul teren, hai sa fim seriosi . La cati jucatori are Turcia in campionat si in afara. Turcii mai bine ar oferta antrenorul Islandei, sau pe cel al I-le Feroe (o echipa care joaca mult peste conditia unei tzari de 50mii de locuitori) .

gresesti! ai sa vezi pe cati va popi nationala Islandei la mundial! :D au nu numai antrenor, dar au fotbal, in momentul de fata! sutn bine organizati si au atitudine! ca sunt putini, ca sunt multi , conteaza prea putin spre deloc! au fost o surpriza la europene, acu`,dupa ce au terminat primii dint-o grupa cu Croatia, ucraina , turcia etc sunt o certitudine!

tonyys
tonyys  •  10 Octombrie 2017, 19:59

dupa ce i-a ingropat pe rusi, mirciulica ii ingroapa si pe turci -numai ioanitoaia et friends il vad mare antrenor.

1307255622664355
Liviu Petrila  •  10 Octombrie 2017, 14:46

Rasismul turcilor este cunoscut.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează