INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  PRELIMINARII CM 2018

Ratează Argentina Mondialul după 48 de ani? Paralela cu dezastrul din 1969: 3 selecționeri și haos la federație

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 09 octombrie 2017 13:13

Naționala Argentinei este obligată la victorie în Ecuador pentru a prinde măcar barajul pentru Campionatul Mondial din 2018. Singura dată când "pumele" nu s-au calificat a fost tot după un 0-0 cu Peru pe Bombonera și haos pe banca tehnică și la federație.

Turneul final din Rusia riscă să nu-l aibă pe Messi printre protagoniști. Argentina a ajuns cu spatele la zid și nu mai are voie să calce strâmb miercuri, și cu Ecuador. La Quito, în fața unui adversar fără nicio șansă de calificare, "pumele" trebuie să câștige și să aștepte jocul rezultatelor. Care le poate duce direct la Mondiale, dacă Chile nu învinge în Brazilia, Peru și Columbia jucând "care pe care". Sau măcar la baraj, de pe locul 5.

Au avut 3 selecționeri

Povestea seamănă uimitor cu dezastrul din 1969, la unica ocazie când Argentina n-a mers la CM. Și-atunci venea după un 0-0 acasă cu Peru, tot pe Bombonera, și cu haos la toate nivelurile. Selecționerul Humberto Maschio fusese dat afară chiar înaintea ultimei etape, iar președintele federației Armando Ruiz demisionase.
Acum, "naționala" albiceleste e la al treilea selecționer, Sampaoli, conducerea e la fel de în derivă și cu mari probleme financiare. Singura diferență: acum 48 de ani dictatura nu permitea transferurile în străinătate, dar în prezent colecția de vedete dezamăgește oii selecționerul face alegeri ciudate, de genul Benedetto vârf. 

16 goluria marcat Argentina în 17 meciuri din grupă, dintre care 4 le-a dat Messi. Doar Bolivia are un atac mai slab

3 egaluridin trei partide au "pumele" cu Sampaoli pe bancă în aceste preliminarii și un gol înscris, autogolul venezuelean 

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close