INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ANALIZĂ

Un pic mai scump decât ”Budescu” » Raportul de preț dintre tricourile de la Mondiale și cel al FCSB-ului, cel mai scump din România

Articol de - Publicat joi, 28 iunie 2018 10:16

Mondialul s-a încins în Rusia, iar conturile se rotunjesc. Suporterii din lumea întreagă sunt conectați la cea mai importantă competiție a planetei. Și cum se pot obține și mai mulți bani în această perioadă decât din vânzarea tricourilor eroilor de la turneul final?! 

Chiar dacă noi, românii, stăm din nou și ne uităm la televizor la fotbalul celor mari - au trecut deja 20 de ani de la ultima participare la un Mondial! -, microbiștii își pot procura și ei echipamente precum cele ale unor staruri care strălucesc în Rusia.

Prohibitiv pentru România

Bineînțeles, și prețurile sunt de Mondiale. S-au depășit recordurile de la ultima ediție și-n privința marketing-ului. Ce se găsește în România? Cele mai scumpe tricouri sunt cele purtate de Portugalia, campioana europeană en titre, Anglia și Franța.

Fără numerologie și nume, dar având același model precum cel purtat de Cristiano Ronaldo, Harry Kane, respectiv Griezmann, un tricou costă 679 de lei! O mică avere, aproximativ 145 de euro. Adică la fel cât costă și în Occident. Design-ul este deosebit, cu diverse striații în zona umerilor, să respire pielea, după ce plătești banii.

Cât Real Madrid!

Comparativ, tot de la același producător, Nike, precum cele trei naționale de la Mondiale, echipamentul FCSB-ului costă 599 de lei de bucată. Da, un tricou precum cel purtat de Budescu sau Florin Tănase atât costă la reprezentanța oficială, aproximativ 129 de euro.

Mai există și varianta pentru fani, replicile originale, la 250 de lei. "Nu noi impunem prețurile la tricouri, ci sponsorul tehnic", au precizat steliștii. Ca fapt divers: 130 de euro costă tricoul lui Real Madrid, similar cu cel purtat de Ronaldo, versiunea pentru fani, replica originală fiind cu 40 de euro mai ieftină. 

244 de leicostă acum replica originală a tricourilor nemților și spaniolilor la CM 2018, prețurile scăzând cu 30 la sută în ultimele zile în urma sold-urilor de sezon

419 leicostă replica originală a tricourilor englezilor în România, Portugalia și Franța nu se găsesc decât în varianta celor purtate de fotbaliști

Nigeria, cel mai frumos

Diverse site-uri de pe întreg mapamondul, printre care și cel al spaniolilor de la Marca, le-au propus fanilor să voteze cel mai frumos tricou de la acest Mondial. Nigeria a fost desemnată câștigătoare. Designul este inspirat din modelul celui din 1994, când "supervulturii" au obținut cea mai bună performanță la un Mondial, locul 9.

Echipamentul pentru fani a costat 75 de euro și-a creat o isterie la Londra, în momentul lansării oficiale, înaintea amicalului cu Anglia. Tricourile s-au epuizat în numai câteva minute, iar trei milioane de comenzi s-au lansat înaintea punerii în vânzare! 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
rocky2
rocky2  •  28 Iunie 2018, 16:16

Hai, care mai vrei la 599 de lei un tricou gigist cu Sarmaluta?:)))))))))))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează