INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  ANDERLECHT - FCSB

În ziua meciului Anderlecht - FCSB, belgienii i-au făcut portretul lui Gigi Becali: „Rasist, homofob și misogin”

Gigi Becali, patron FCSB
Gigi Becali, patron FCSB

Articol de GSP - Publicat joi, 27 octombrie 2022 13:32 / Actualizat joi, 27 octombrie 2022 15:30

Presa din Belgia i-a dedicat un articol lui Gigi Becali, patronul de la FCSB, în ziua meciului de Conference League cu Anderlecht.

  • Anderlecht - FCSB are loc azi, de la ora 19:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Pro Arena

Belgienii au aminitit de o declarație a lui Becali din 2009, la adresa jucătorului Rafal Grzelak: „N-o să mai aduc niciodată la Steaua jucători chelioşi!”. În plus, jurnaliștii de la Het Laatste Nieuws l-au numit „rasist, xenofob și misogin”.

Activ Slobozia e noul FCSB » Cum driblează clubul lui Becali regula lui Burleanu + GSP a asistat la derby-ul cu Farul
FCSB
Activ Slobozia e noul FCSB » Cum driblează clubul lui Becali regula lui Burleanu + GSP a asistat la derby-ul cu Farul

Presa din Belgia i-a făcut portretul lui Gigi Becali, înainte de Anderlecht - FCSB

„«Dacă mă obligă să înființez o echipă feminină, renunț la fotbal»: cine este Gigi Becali, controversatul președinte care înfruntă Anderlecht în această seară?”, este titlul articolului cu Becali în prim-plan.

În ziua meciului Anderlecht - FCSB, belgienii i-au făcut portretul lui Gigi Becali: „Rasist, homofob și misogin”
Articolul din Het Laatste Nieuws, cu Becali în prim-plan

„Există multe moduri de a-l descrie pe George «Gigi» Becali (64 de ani). Fiu de cioban, politician, milionar... Dar și rasist, homofob și misogin. Un portret al controversatului patron român al FCSB, care va alinia în curând echipa de start împotriva lui Anderlecht și care a scos deja milioane de euro din buzunare în trecut”, au continuat belgienii.

Apoi, ei au făcut trimitere la declarațiile lui Becali din 2009: „Ați văzut vreodată un jucător chel să joace cu numărul 10? Nu, pentru că nu știu să joace un fotbal de calitate”.

Becali, numit „rasist, xenofob și misogin” și înainte de turul dintre FCSB și Anderlecht

Înaintea meciului din tur dintre FCSB și Anderlecht, încheiat 0-0, o altă publicație din Belgia îi făcea descrierea lui Gigi Becali.

„Proprietarul nebun al lui FCSB are acasă un tablou cu Cina cea de Taină, în care apare el în locul lui Iisus. Asta spune totul despre megalomania lui George «Gigi» Becali, proprietarul echipei românești FCSB, adversarul lui Anderlecht din această seară.

Nu este un personaj admirabil, ci unul rasist, xenofob și misogin. Șansele ca el să determine numele marcatorilor împotriva violeților din această seară sunt foarte mari, pentru că intervine foarte des în alcătuirea echipei de start pe care o patronează, pe care îl numește drept jucăria sa”, este caracterizarea făcută de publicația Nieuwsblad.

  • În cazul tabloului cu „Cina cea de Taină”, jurnaliștii belgieni au preluat o informație inexactă, publicată în trecut și de britanicii de la The Guardian. Becali are mai multe tablouri-cadou în care apare pictat în locul lui Sfântu Gheorghe, însă nu și în ipostaza specificată de publicația Nieuwsblad

Echipele probabile din Anderlecht - FCSB

Anderlecht: 30. Van Crombrugge - 3. Delcroix, 14. Vertonghen, 4. Hoedt - 62. Murillo, 18. Ashimeru, 61. Arnstad, 21. Diawara, 7. Amuzu - 11. Rafaelov, 99. Silva 
Rezerve: 26. Coosemans, 5. N'Diaye, 10. Verschaeren, 24. Abdulrazak, 27. Sadiki, 29. Stroeykens, 46. El Hadj, 54. Sardella, 59. Duranville, 70. Esposito, 76. Stassin 
Antrenor: Robin Veldman

FCSB: 32. Târnovanu - 22. Boboc, 5. Dawa, 6. Haruț, 33. Radunovici - 26. Oaidă, 20. Dulca, 80. Radaslavescu - 11. Miculescu, 13. Dumiter, 10. Oct. Popescu 
Rezerve: 99. A. Vlad, 2. V. Crețu, 7. Fl. Coman, 9. I. Stoica, 16. Tamm, 18. Edjouma, 27. Olaru, 28. Pantea, 96. Compagno, 98. Cordea Antrenor: Nicolae Dică

Citește și alte știri despre FCSB:

De la Bruxelles, Harlem Gnohere a dat verdictul înainte de Anderlecht - FCSB + Cu ce se ocupă acum „Bizonul”

Anderlecht - FCSB, în grupa B din Conference League » Echipa pregătită de Nicolae Dică + cele mai tari cote

Playtech: Are 56 de ani, dar arată de 30! Super vedeta care a fost surprinsă aproape GOALĂ în public. Foto de neratat


Comentarii (20)
Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  28 Octombrie 2022, 00:28
Postat de fibra pe 27 Octombrie 2022, 17:29

Belgienii au dreptate,numai ca nici ei nu sunt mai breji.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

thorvald
thorvald  •  27 Octombrie 2022, 21:55

Nea Jijel a luat cu senilitate viata in piept si a ajuns la un anumit nivel, progresele se vad, dar va continua sa evolueze pana va atinge apogeul si il va impune pe Tarnovanu varf impins.

sextus
sextus  •  27 Octombrie 2022, 19:16

Gigi Becali e doar roman...

Vezi toate comentariile (20)
Comentează