INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  CFR CLUJ

CFR Cluj visează la grupele Conference League! Avantaj major pentru clujeni: vor fi capi de serie și în play-off » Ce adversari pot avea

Articol de GSP - Publicat marti, 23 mai 2023 08:23 / Actualizat marti, 23 mai 2023 09:29

Dacă FCSB are o misiune dificilă în drumul spre grupele Conference League, cu totul altfel stau lucrurile pentru CFR Cluj, în cazul în care va ajunge și ea să ia startul în a treia competiție europeană.

Datorită unui coeficient care e de două ori și jumătate mai bun decât cel al FCSB-ului, clujenii ar fi în urna capilor de serie inclusiv în barajul pentru grupe. 

Debandadă maximă la FCSB! Jucătorii au protestat la pauză, când au văzut ordinele lui Becali: „De ce schimbăm? Mai bine jucăm la fel!”
FCSB
Debandadă maximă la FCSB! Jucătorii au protestat la pauză, când au văzut ordinele lui Becali: „De ce schimbăm? Mai bine jucăm la fel!”

CFR Cluj va fi cap de serie și în play-off-ul Conference League

Caz în care ar avea mai multe posibilităţi cât de cât accesibile. Exemple: Omonia Nicosia, AEK Larnaca, Spartak Trnava, Rosenborg, ŢSKA Sofia, Rijeka. Dacă va avea însă ghinion, ar putea da peste nume precum Beșiktaș sau Panathinaikos, ultima pierzând titlul în Grecia cu o etapă înainte de final.

  • CFR Cluj este în acest moment pe locul 3, cu două puncte peste CS Universitatea Craiova.
  • Locul 3 din play-off va juca un baraj pentru Conference League cu echipa care va câștiga disputa FCU Craiova – FC Voluntari
  • Și locul 4 poate duce în preliminariile Conference League. Condiția? U Cluj să câștige Cupa, în fața lui Sepsi. Clujenii nu au licență de Europa, iar dacă ar câștiga, atunci locul 3 s-ar duce direct în preliminarii, iar locul 4 ar da barajul 

CFR Cluj are nevoie de banii din Europa

Calificarea în grupele Conference League ar înseamnă o adevărat gură de oxigen pentru club, într-o perioadă în care datoriile se tot acumulează. Anul trecut, în care a evoluat în grupele celei de-a treia competiții europene, CFR Cluj a încasat șapte milioane de euro.

Premiile din Conference sunt unele destul de consistente. Calificare în grupe aduce 2,94 de milioane de euro, iar de acolo se pot acumula alte sume importante. Fiecare victorie e răsplătită cu câte 500.000 de euro, în timp ce egalul aduce 166.000 de euro.

Calificarea în optimi de pe primul loc înseamnă 1,25 milioane de euro, iar calificarea de pe locul 2 e răsplătită cu 925.000 de euro. 

Citește și: 

Panduru le propune CFR-ului și lui Gigi Becali un titular al Farului: „Cred că și l-ar permite. Eu l-aș lua imediat!”

Avertisment în direct pentru un jucător de la CFR Cluj: „E periculos dacă nu-și schimbă atitudinea”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (9)
reflector
reflector  •  23 Mai 2023, 16:44

Bafta CFR Cluj cu D. Petreacu la timona !

wilhelmtell
wilhelmtell  •  23 Mai 2023, 12:40

Nu vindem pielea ursului din pădure! Nu suntem siguri de locul 3 și chiar dacă îl vom obține, ceea ce este foarte puțin probabil, va trebiu să jucăm baraj!

parpalache
parpalache  •  23 Mai 2023, 11:39

Barajul pentru Conference va fi ...derby-ul Craiovei!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează