INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  CFR CLUJ

CFR Cluj nu va fi cap de serie în play-off-ul Conference League » Coșmarul din 2018, printre posibilii adversari

CFR Cluj s-a calificat în turul 3 preliminar al Conference League // foto: Imago Images
CFR Cluj s-a calificat în turul 3 preliminar al Conference League // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 30 iulie 2022 10:17 / Actualizat sambata, 30 iulie 2022 11:30

Marți, pe 2 august, oficialii UEFA vor efectua tragerea la sorți pentru duelurile din play-off-ul Europa Conference League. Campioana României, CFR Cluj, nu va fi cap de serie în cazul în care va trece de turul 3 preliminar.

Eliminată prematur din preliminariile Champions League, CFR Cluj a fost „retrogradată” în turul 2 preliminar al Conference League, unde a trecut - nu fără emoții - de Inter Club d'Escaldes, campioana din Andorra în ultimii 2 ani.

În turul 3, pe 4, respectiv 11 august, campioana României va înfrunta câștigătoarea campionatului din Belarus, pe Shakhtyor Soligorsk, urmând ca marți să-și afle eventuala adversară din play-off.

Răzvan Lucescu, cadou pentru FCSB! Ajutor uriaș de la PAOK pentru grupele Conference League
FCSB
Răzvan Lucescu, cadou pentru FCSB! Ajutor uriaș de la PAOK pentru grupele Conference League

CFR Cluj nu va fi cap de serie în play-off-ul Conference League

CFR Cluj nu va fi cap de serie în barajul pentru grupe și adversarul se va alege dintr-o listă restrânsă, de 5 variante. Una dintre echipele care vor fi eliminate în turul 3 din Europa League, de pe traseul campioanelor, va întâlni trupa lui Dan Petrescu.

Cele 5 meciuri sunt:

  • Malmo - Dudelange 
  • Shamrock Rovers - Shkupi 
  • Linfield - Zurich 
  • Olympiakos - Slovan Bratislava 
  • Maribor - HJK Helsinki

Cel mai „greu” nume care ar putea apărea în calea CFR-ului este Olympiakos, campioana din Grecia, zdrobită în turul 2 preliminar al Champions League de Maccabi Haifa.

Grecii remizaseră în turul din Israel, 1-1, dar au pierdut șocant la retur, chiar în fieful din Pireu, 0-4. Au căzut, astfel, în Europa League.

Pe lista posibililor adversari se mai află și Dudelange, coșmarul CFR-ului din preliminariile Europa League din sezonul 2018/2019, care i-a învins pe „vișinii” în dublă manșă, 3-2 în Gruia, 2-0 în Luxemburg.

CFR Cluj întâlnește campioana din Belarus

CFR Cluj nu a avut parte de noroc nici la tragerea la sorți pentru turul 3, unde nu au existat capi de serie, toate echipele fiind plasate în aceeași urnă. Favorita principală, campioana României a fost împerecheată cu Shakhtyor, formația cu al treilea cel mai bun coeficient din urnă.

Shakhtyor Soligorsk este campioana din Belarus în ultimele două sezoane. Anul trecut, echipa din Soligorsk a câștigat campionatul cu un avans de 10 puncte (75-65) față de BATE Borisov.

Echipa bielorusă este antrenată de rusul Sergey Tashuev și își desfășoară meciurile europene de pe teren propriu în Turcia, Adapazarı, în contextul războiului Rusia - Ucraina.

Shakhtyor Soligorsk are un lot cotat la 12,88 milioane de euro, față de 28,66 în dreptul lui CFR Cluj.

VIDEO » Ce a declarat Dan Petrescu înainte de CFR Cluj - CS Mioveni

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

„Doamna de fier” a lui Roman Abramovich și-a găsit alt club după despărțirea de Chelsea

Reacția lui Gigi Becali când a auzit că Dunajska Streda e Sepsi din Slovacia: „Da? Gata, n-am emoții! Voi spulbera tot ce ține de Orban”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (36)
Hcm27
Hcm27  •  30 Iulie 2022, 20:26
Postat de hristo33 pe 30 Iulie 2022, 15:42

mai capsec, ce intelegi tu din declaratia asta, spusa de sefu'fcsb"Steaua face parte din patrimoniul Armatei și nimeni nu poate pleca de acolo (n.r. - nu se poate desprinde) fără o hotărâre de guvern. Poți face o asociație non-profit, dar tot e nevoie de o hotărâre de guvern. Dar trebuie să aibă un motiv pentru asta, trebuie să aibă o oportunitate de viitor”, a spus Becali, în dialog cu jurnalistul Mihai Mironică." lasa-ne cu milogeala, legea e lege, justitia s-a pronuntat. Tocmai matale scii, daca am face fiecare dupa capul lui,)) unde am ajunge. Respecta deciziile si ce declara tocmai gg

Cap sec,***.Astia ori au capul mare,ori cap sec.Preferam sa te încadrez în prima categorie,dar te-ai încadrat singur în a doua. ******=*** functional.Pentru cei de la GSP care moderează acest site,termenul este unul jignitor,în schimb cap sec,nu este.*** funcțional este acea persoana care citește un text și nu înțelege nimic din ceea ce a citit.Mai pe românește,citește ca papagalul Domnilor de la GSP acum îmi dau seama de ce au decăzut calitativ comentările voastre sportive.Din cauza unora,pe care dacă eram în locul Maestrului Ioanitoaia va dădeam afara în secunda doi.Sau,mai e o explicatie:moderatorii site-ului fac parte din cei ce postează și dacă nu le convine răspunsurile primite,baneaza.Sila este sentimentul care ma invadează după aceste trei-patru ore de restricționare a accesului la site.Doream dezabonarea,dar acești cenzori,numiți asa înainte de 1989,care constat ca nu si-au pierdut obiceiul,nu oferă aceasta posibilitate.Asa ca prefer logout și ignore

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Hcm27
Hcm27  •  30 Iulie 2022, 20:13
Postat de hristo33 pe 30 Iulie 2022, 16:07

capsec, gg prin declaratia data confirma: fcsb nu a fost si n-are cum sa fie Steaua.

Hristo

hristo33
hristo33  •  30 Iulie 2022, 18:45
Postat de steauaefcsb pe 30 Iulie 2022, 17:44

Echipa a fost Steaua,iar acum se numeste Fc Fcsb! Restul sunt povesti spuse de comandanti pentru adormirea fraierilor!

comandanti? pai uite ce spune un condamnat)) Steaua face parte din patrimoniul Armatei și nimeni nu poate pleca de acolo (n.r. - nu se poate desprinde) fără o hotărâre de guvern. Poți face o asociație non-profit, dar tot e nevoie de o hotărâre de guvern. Dar trebuie să aibă un motiv pentru asta, trebuie să aibă o oportunitate de viitor”, a spus Becali, în dialog cu jurnalistul Mihai Mironică." nu ti-e clar si dupa ce declara nentu gg asta cum sta treaba.

Vezi toate comentariile (36)
Comentează