INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  FCSB

Răzvan Lucescu, cadou pentru FCSB! Ajutor uriaș de la PAOK pentru grupele Conference League

foto: Raed Krishan / GSP +18   FOTO
foto: Raed Krishan / GSP

Articol de , , - Publicat sambata, 30 iulie 2022 07:17 / Actualizat sambata, 30 iulie 2022 10:15

PAOK Salonic a suportat o imensă umilință, a fost eliminată în turul 2 din Conference League (0-2 și 1-1 cu Levski Sofia), iar locul său în urna capilor de serie, la tragerea la sorți de marți, pentru stabilirea meciurilor din play-off, a fost luat de Fiorentina, pe care FCSB nu o mai poate întâlni în eventualul baraj de acces în grupe.

FCSB a trecut de Saburtalo, urmează să o întâlnească pe Dunajska Streda în faza următoare, iar la începutul săptămânii viitoare își va afla potențialul adversar din play-off. Iar seara de joi a fost cu adevărat perfectă pentru trupa lui Nicolae Dică.

În afara calificării, rezultatele din celelalte jocuri, din turul 2, au reconfigurat modul în care vor arăta urnele la tragerea la sorți pentru play-off, iar veștile sunt foarte bune pentru FCSB.

Până joi exista pericolul real ca în barajul pentru grupe, clubul lui Becali să poată da peste un nume uriaș, Fiorentina. Italienii erau prima echipă sub linia favoritelor și FCSB avea nevoie ca măcar o echipă cu coeficient mare să piardă în turul 2.

Urmează duelul Gigi Becali - Viktor Orban! FCSB se luptă cu Sepsi de Slovacia: pe stadion se cântă imnul maghiarilor din întreaga lume
DUNAJKA STREDA - FCSB
Urmează duelul Gigi Becali - Viktor Orban! FCSB se luptă cu Sepsi de Slovacia: pe stadion se cântă imnul maghiarilor din întreaga lume

Coeficientul o ferește pe FCSB și de Villarreal, West Ham și Koln

Iar acest lucru s-a petrecut chiar cu o formație antrenată de un român. PAOK Salonic a furnizat o surpriză de proporții. A fost eliminată de Levski Sofia: 0-2 în Bulgaria și 1-1 la Salonic, aşa că Fiorentina a dispărut din lista posibilelor oponente ale vicecampioanei României.

Și nu a fost singura veste bună. Alți doi capi de serie au ratat accesul în turul 3, Astana și BATE Borisov, astfel că FCSB a scăpat de încă doi adversari virtuali extrem de tari: nemții de FC Koln și turcii de la Fenerbahce.

Marți, la tragerea la sorți, echipa cu care FCSB ar putea să evolueze în play-off se va alege dintr-o listă de 16 variante. Singura indisponibilă din urna outsiderilor fiind învingătoarea dintre Sepsi și Djurgardens, fiindcă există interdicția ca două echipe din aceeași țară să joace între ele.

Lista e incomparabil mai accesibilă decât de ce ar fi putut să aibă parte FCSB dacă n-ar fi fost cap de serie. Grație acestui statut, Olaru și compania evită echipe extrem de tari, precum Villarreal, West Ham, Fiorentina, Fenerbahce, Slavia Praga, Young Boys, Bașaksehir.

Practic, lista de 15 posibili adversari poate fi împărțită în 3 categorii:

Adversari foarte tari

  • Nice
  • Anderlecht
  • Konyaspor
  • Twente
  • Antwerp

Adversari buni

  • Guimaraes / Hajduk Split
  • Gil Vicente
  • Lugano / Hapoel Beer Sheva
  • Wolfsberger

Adversari la îndemână

  • Fehervar
  • Viborg
  • AIK Stockholm
  • Levski Sofia
  • ȚSKA Sofia
  • Rakow
  • Viking

3 aniau trecut de la ultimul play-off disputat de FCSB în Europa, 0-0 și 0-1 cu Guimaraes, în august 2019

România e peste Serbia, Croația, Ungaria și Grecia

Toate cele 4 reprezentante ale României în cupele europene au reușit să se califice în turul 3, astfel că România face parte din grupul țărilor care n-au pierdut în actuala ediție nicio formație. 

Doar alte 13 state sunt în aceeași postură cu România, a 15-a fiind Liechtenstein, care însă e singura care a pornit cu doar o echipă. În afara granzilor aflați pe primele 7 poziții, în frunte cu Anglia, Spania, Germania și Italia, cu toate echipele sunt în joc și națiuni precum Norvegia, Turcia, Danemarca, Elveția.

În schimb, sunt țări plasate cu mult peste România în clasamentul coeficienților, dar care au rămas fără cel puțin un club. Scoția, Serbia, Ucraina, Grecia, Cehia, Israel, Suedia, Ungaria au pierdut câte o echipă, în timp ce Polonia și Croația au rămas fără două dintre formații.

FCSB, de 4 ori cât CSU Craiova

ProTV a fost lider de audiență joi seară, pe intervalul orar al meciului FCSB - Saburtalo, 20:30-22:30. Postul TV a înregistrat o audiență de aproape 1,3 milioane de telespectatori și a fost pe primul loc, cu aproape 70.000 de privitori în plus față de Kanal D, care a rulat în acel timp noi episoade din serialul turcesc „Mă numesc Zuleyha". 

În schimb, disputat fix la aceeași oră cu partida de pe Arena Națională, confruntarea dintre CSU Craiova și Vllaznia, transmisă în direct de DigiSport și Prima Sport, a adunat de 4 ori mai puțini oameni în fața televizoarelor: 330.000. 

Tot joi seară, TVR a transmis partida Olimpija Ljubljana - Sepsi, la care s-au uitat în medie 130.000 de persoane, iar postul public a prins Top 10 programe în prime-time, însă nivelul audienței a fost de 10% din cel al ProTV-ului. 

CFR Cluj nu va fi cap de serie

Și campioana va afla marți pe cine va întâlni în play-off, în cazul în care trece de Șahtior Soligorsk, cu care joacă în turul 3. CFR nu va fi cap de serie în barajul pentru grupe și adversarul se va alege dintr-o listă restrânsă, de 5 variante. Una dintre echipele care vor fi eliminate în turul 3 din Europa League, de pe traseul campioanelor, va întâlni trupa lui Dan Petrescu.

Cele 5 meciuri sunt:

  • Malmo - Dudelange
  • Shamrock Rovers - Shkupi
  • Linfield - Zurich
  • Olympiakos - Slovan Bratislava 
  • Maribor - HJK Helsinki

VIDEO Dunajska Streda e „Sepsi de Slovacia” » Fanii cântă imnul maghiarilor din întreaga lume la fiecare meci

Citește și: 

Ce surpriză! Reghecampf a adus un mare rapidist la Neftchi Baku, imediat după calificarea în turul 3 preliminar din Conference League

A comis-o Rotaru? » Pariul lui MM devine câștigător: cifre impresionante în FCSB - Saburtalo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (37)
leu.mr
leu.mr  •  31 Iulie 2022, 22:17

"PAOK Salonic a furnizat o surpriză de proporții" ??? Poate Levski Sofia a furnizat surpriza ...

contrabas3
contrabas3  •  30 Iulie 2022, 18:19
Postat de luciann pe 30 Iulie 2022, 13:15

Ce gluma buna, mai Pinocchio (dovedit) mai! Asa e ca te roade ca ai fost dovedit?:))) Hai ca am pierdut destul timp cu tine! L-ai invitat la cafea pe Sadiku in dimineata asta? Nu de alta, dar trebuie sa se obisnuiasca!:) Am auzit ca sapt viitoare incepe second league, sper sa aveti bunul simt necesar si sa nu mai va vedem mutrele acre in liga celor mari!:))) Inclusiv in cupele europene...se subintelege, mai ales pt unii care n-au fost niciodata acolo!:)))

L-ai făcut praf pe talpanist!

catalynn
catalynn  •  30 Iulie 2022, 15:42
Postat de gregoryhf pe 30 Iulie 2022, 15:36

stelute,stelute si iar stelute. cand joaca vitanul tau barzesti in liga 1? dar clona csa cand se desfiinteaza? ca la ce spune oprita cam asta urmeaza. ha ha ha.

Steluțele sunt din cauza adresei web a “documentului” pe care tataia mitoman cu X8 cică nu îl găsește. :-)))

Vezi toate comentariile (37)
Comentează