INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  WEST HAM - FCSB

VIDEO Interviu cu Cornel Buta, ex-Dinamo și Rapid, acum stabilit în Londra: „E foarte greu pentru FCSB! Astra i-a bătut pe West Ham, dar avea fotbaliști”

Cornel Buta
Cornel Buta

Articol de , - Publicat miercuri, 07 septembrie 2022 10:35 / Actualizat miercuri, 07 septembrie 2022 14:01

Cornel Buta (44 de ani) a oferit un interviu pentru GSP în care a discutat și despre meciul celor de la FCSB cu West Ham, de joi. Nu are mare încredere în Dică și critică fotbalistul român de azi, pe care îl vede la un nivel mult mai jos decât în urmă cu 20 de ani.

  • Reporterii GSP Vlad Nedelea și Cristi Preda (foto) sunt prezenți în Anglia și transmit toate informațiile importante de la West Ham - FCSB.
  • Partida West Ham - FCSB, programată joi, 8 septembrie (ora 22:00), va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizată de ProTV. 

Cornel Buta, fost jucător la Brașov, Dinamo, Rapid, Național, Volyn Luțk, Pandurii și Poli Iași, are în palmares două titluri, două Cupe și o Supercupă în intervalul '96-2011. Fundaș lateral, el a prins chiar și un meci pentru naționala mare a României. Ajuns la 44 de ani, el e stabilit acum în Anglia. 

- Cornel, vreau să vorbim despre West Ham - FCSB! Ce vezi acolo? 
- Mi-aș dori pentru Dică să facă un rezultat bun pentru că e un băiat extraordinar. Am fost colegi, îl știu bine. Dar e greu pentru că e o diferență foarte mare de nivel între fotbalul englez și fotbalul românesc. 

- Are FCSB șanse cu englezii?
- Chiar dacă West Ham nu o să joace cu echipa bună, eu nu cred că are mari șanse. Să dea Dumnezeu să nu am dreptate, mi-aș dori ca orice român, deși sunt rapidist și am jucat și la Dinamo, să obțină un rezultat bun, dar nu cred. Țin în general cu orice echipă atunci când joacă în cupele europene.

Cornel Buta, înainte de West Ham - FCSB: „Astra i-a bătut pentru că avea fotbaliști”

- Te văd destul de radical! 
- E foarte greu, pentru că nivelul fotbalului românesc e foarte jos. Poate că mă vor contrazice unii, dar ăsta e punctul meu de vedere. Nu poți compara nimic din ce a azi în Premier League cu ceea ce este în România.

- Astra a reușit surpriza aici în urmă cu câțiva ani! 
- Da, dar Astra avea alt gen de echipă. Avea niște fotbaliști, acum nivelul e și mai jos față de atunci, cu mici excepții. Ți-am zis că apreciez Rapid, dar dacă ar fi să joace în Europa, nu ar face față din punctul meu de vedere. Momentan suntem jos, am fost undeva sus, dar acum suntem foarte, foarte jos. Să dea Dumnezeu să se reconstruiască ce a fost, măcar la 60-70% din ce a fost.

- Îți place vreun jucător de la FCSB de azi? 
- Nu, din punctul meu de vedere azi ei au doar speranțe. OK, sunt speranțe, jucători talentați, dar nu au confirmat. Pentru că la noi dacă unul ridică capul, mai ales la FCSB, imediat îl vindem pe 20 de milioane. N-are nevoie decât de 4-5 meciuri bune. 

-Îi afectează pe tineri discuțiile astea?
-  Stai un pic, că a ridicat și el un pic nivelul și deja se pune presiune pe el. Patronul mai ales, care o face mereu. E clar că nu o să mai poată juca la fel, pentru că ai pus presiunea artificială pe el. Toți sunt cu ochii pe el. Lasă-l puțin. Și mai e și problema că la noi jucătorii se vând prea repede.

Lipsa banilor strică strategia cluburilor

- Asta pentru că multe cluburi nu au bani! 
- OK, înțeleg și lipsa banilor. E clar că ai nevoie de ei, dar dacă vrei și performanță, ține de un lot. Nu știu, 10-15 jucători pe care să nu-i vinzi. Stai un an, doi ani, așa poți face performanță în Europa. Altfel e greu. Politica la noi e alta din lipsa banilor. Dar nu înseamnă că e una sănătoasă.

- Îți place vreun fotbalist român? 
- Pentru că mă uit mai atent la Rapid, pot să zic de Sefer. Părerea mea că e un jucător bun. Iar din ce văd acolo, politica pe care clubul o are, cred că se poate construi o echipă puternică. Numai să țină asta. Dacă în următorii 2 ani mențin același nucleu de fotbaliști, poate cu câteva plombe, mai crește și Ioniță nivelul, pot face ceva.

227 de meciuria adunat Cornel Buta în Liga 1, marcând 11 goluri

Fotbalul de azi e mult mai jos ca nivel față de momentul când eram eu. Și eu doar căram pianul. Dar cei de azi sunt mult mai jos față de jucători precum Mutu, nu mai zic de Hagi sau generația veche.

Nu voi veni la meci la West Ham cu FCSB. Nu că sunt rapidist, dar am căutat niște bilete și mi s-a părut foarte greu să intru în posesia lor. M-am lăsat păgubaș.

- Cornel Buta

Mai multe știri despre West Ham - FCSB:

Stratford, pământ românesc » Cartierul în care se joacă West Ham - FCSB, zona în care locuiesc miile de români din Londra

Dică, ultimatum în direct la TV pentru titularul care l-a „îngropat”: „Greșești iar? Nu mai joci!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
planetfun
planetfun  •  08 Septembrie 2022, 00:47

"nu ca sunt rapidist", rapidistii sunt cei mai dusmanosi si ipocriti suporteri.

tipsy
tipsy  •  07 Septembrie 2022, 15:29

Aceleasi balarii populiste scrise de zeci de ani si probabil inca alte zeci de ani de acum incolo. Vezi doamne fotbalistii romani mustesc de talent, dar nu sunt seriosi, altfel mama-mama ce ar fi rupt norii! Breaking news: Markovic, ca si restul gloabelor "talentate" din Liga 1, nu are niciun talent. Daca avea, dadea 20 de goluri in Romania si gras si neserios.

paolo12
paolo12  •  07 Septembrie 2022, 14:26

Fostul fotbalist Cornel Buta, dacă vroia să-și ia bilet, îsi lua din acela de "englez", dar poate ca 35 de lire o fi cam mult...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează