INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  WEST HAM - FCSB 3-1

video+foto „Ciocănari” o repriză, „ciocăniți” la final! FCSB pierde pe terenul lui West Ham după 70 de minute eroice

„Ciocănari” o repriză, „ciocăniți” la final! FCSB pierde pe terenul lui West Ham după 70 de minute eroice +43   FOTO
„Ciocănari” o repriză, „ciocăniți” la final! FCSB pierde pe terenul lui West Ham după 70 de minute eroice

Articol de , , - Publicat joi, 08 septembrie 2022 23:45 / Actualizat vineri, 09 septembrie 2022 01:22

West Ham a învins-o pe FCSB, scor 3-1, în primul meci pentru echipa lui Nicolae Dică în grupele Conference League. 

  • FCSB face parte din grupa B în Conference League, alături de West Ham, Anderlecht și Silkeborg.
  • Reporterii GSP Vlad Nedelea, Cristi Preda (foto) și Iosif Popescu (video) sunt prezenți în Anglia și transmit toate informațiile importante de la West Ham - FCSB.

West Ham - FCSB 3-1. Cronică de pe London Stadium: Baloane de Săpun

FCSB a pierdut la Londra, 1-3, un meci în care a ținut-o în șah pe West Ham mai mult de o oră de joc. Un penalty dictat ușor i-a trezit pe „ciocănari”, care au câștigat pe final, un meci în care au tremurat serios.

Dumitru Dragomir spune că FCSB a fost furată la Londra: „Arbitrul hoțoman a comis-o! Niciodată nu e penalty”
WEST HAM - FCSB 3-1
Dumitru Dragomir spune că FCSB a fost furată la Londra: „Arbitrul hoțoman a comis-o! Niciodată nu e penalty”

Londra și Marea Britanie în general au paralizat spre seară, după anunțul decesului Reginei. Multă liniște, toată venită de pe urma veștii-șoc. Plus urma de incertitudine, dacă mai e sau nu loc de fotbal, parcă a astupat puțin din diferența categorică dintre cele două echipe, West Ham și FCSB. 

Cumva cale de evadare pentru FCSB, presată puțin și de frica să nu cumva să plece cu tolba plină de la Londra. Iar când te uiți pe foaia de joc, și înșiri nume ca Scamacca, Rice, Lanzini, Emerson și Kehrer, teama se adâncește. Fără să mai treci și pe bancă la Paqueta, Bowen, Zouma, Fornal sau Antonio. 

O ocazie, apoi secetă

Compagno, cel de la care fanii FCSB aveau și cele mai multe așteptări, a adus primul moment bun. Un șut în plin de la 20 de metri, atent, Areola n-a avut probleme. Însă ceea ce Dică tot spera să nu se întâmple, adică haosul din defensivă, a fost inevitabil. 

Cu Dawa actor principal, "ciocănarii" puteau trece repede în avantaj. După una "caldă", respingere în ultimul moment la șutul lui Benrahma, a venit și una rece. L-a oprit pe Scamacca la limita regulamentului. Bine că francezul de la centru nu se lasă ușor impresionat. Până la urmă e pe tărâm britanic, aici se cade mai greu, se fluieră mai rar.

Zid în fața asaltului

A venit și rândul englezilor să se dea în spectacol. Stoperii lui West Ham s-au invitat unul pe altul la minge, apoi au bubuit-o în corner. O lovitură de colț din care putea ieși gol. Edjouma a "răsărit" dintre toți longilinii fundași ai "ciocănarilor", însă lovitura de cap s-a dus peste poartă. 

Presată, pasată, pe alocuri cuprinsă de frică, FCSB s-a apărat cu toate mijloacele în prima jumătate de oră. Iar Tamm și Dawa, al doilea în creștere după începutul ezitant, s-au aruncat eroic în mingile pe care "ciocănarii" le trimiteau spre poartă. Cu ambele picioare, cu corpul, cu tot ce puteau numai să nu treacă nimic.

A zgâriat, a lovit

O ploaie deasă, ca de toamnă târzie în România, s-a abătut peste London Stadium la jumătatea reprizei. Și putea fi cu belșug pentru Dică și ai săi. O centrare a lui Coman de pe stânga a fost lăsată de stoperii lui Moyes, însă lovitura de cap a lui Cordea, și el ușor surprins de șirul de gafe, a fost reținută de Areola de la scurt. Un teaser pentru ceea ce urma peste câteva momente. 

Compagno s-a luptat pentru o minge, Coman a recuperat, l-a găsit pe Olaru, care a trimis, identic cu faza precedentă, mingea la lung. Gol Cordea, culmea de lângă Emerson, campion mondial! Dublu șoc pe London Stadium. Iar al 3-lea italian din echipa gazdă, Scamacca, a aruncat pe jos cu cele 35 de milioane plătite pe el, mai mult decât tot lotul FCSB, șut slab, anemic, singur cu Târnovanu (43).

+13 FOTO

Au tremurat o oră

Disperat, și cu securea demiterii deasupra capului, Moyes a trecut la arme grele. Au intrat Paqueta și Bowen, însă noaptea neagră a londonezilor se prelungea. O seară în care pentru West Ham totul a mers rău. Șuturile s-au izbit în zid, încercările de la distanță au luat drumul peluzelor. 

Într-o oră de joc, FCSB a ținut-o sub anestezie pe West Ham, nervoasă și surprinsă de români. A doua oară în 5 ani, pentru că efectul Astra "Gugu" și Șumudică încă se resimte la Londra.

S-au "curățat" în 7 minute

Împinsă și de suporteri, poate și cu mai multă calitate după intrarea lui Paqueta, West Ham a trecut sub control total asupra jocului. Și o minge aruncată în careul lui Târnovanu l-a determinat pe Benoit Bastien să fluiere penalty, cam ușor. Urale pe London Stadium. Și mai multe după torpila lui Bowen sub bară. Nicio șansă pentru goalkeeperul FCSB-ului. 

+17 FOTO

Cum n-a avut nici la șutul lui Emerson, servit de Antonio după o respingere greșită a lui Tavi Popescu. 

FCSB a stricat în 7 minute tot ce-a construit într-un meci. Iar West Ham, cu puțin elan din partea arbitrului, salvează un meci în care sutele de milioane de pe hârtie se anulează atunci când există dorință și puțină șansă. Însă la final, când tragi linie, cel mai bogat a ieșit pe plus. Iar golul lui Antonio din final întărește o victorie obținută cu multă trudă de West Ham.

+15 FOTO
„Ciocănari” o repriză, „ciocăniți” la final! FCSB pierde pe terenul lui West Ham după 70 de minute eroice
Statistici via sofascore.ro

FCSB, ultima în grupa B după prima etapă

„Ciocănari” o repriză, „ciocăniți” la final! FCSB pierde pe terenul lui West Ham după 70 de minute eroice

FINAL. West Ham - FCSB 3-1

  • Au marcat: Bowen '69 - pen., Emerson '74, M. Antonio '90 / A. Cordea '34
  • Click aici pentru statistici
  • 45.000 de spectatori au fost pe London Stadium. 5.000 au format galeria FCSB-ului (numere estimative)
  • În primul meci al grupei, favorita Anderlecht a trecut cu 1-0 de Silkeborg
Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani » Cine îi va urma la tron + Corespondență GSP din Londra
TRAGEDIE
Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani » Cine îi va urma la tron + Corespondență GSP din Londra
  • min. 90: GOL WEST HAM! Din păcate, FCSB capitulează pe London Stadium. Antonio își face loc printre apărătorii noștri și îl execută pe Târnovanu dintr-o situație de unu contra unu. Coman e schimbat cu Bogdan Rusu, Oaidă cu Radaslavescu.
  • min. 87: Dawa este înlocuit cu Denis Haruț.
  • min. 78: West Ham domină partida. Târnovanu intervine providențial la șutul din interiorul careului trimis de Fornals.
  • min. 74: GOL WEST HAM! Englezii preiau conducerea. Fază încâlcită în careul roș-albaștrilor. Tavi Popescu trimite greșit în spate, Antonio deviază până la Emerson, care marchează printre picioarele lui Târnovanu din apropiere.
  • min. 69: Dică face primele două schimbări: ies Olaru și Compagno, intră Tavi Popescu și Miculescu.
  • min. 69: GOL WEST HAM! Bowen execută impecabil lovitura de la 11 metri, fără nicio șansă pentru portarul roș-albaștrilor.
  • min. 64: Penalty pentru West Ham, după un duel între Târnovanu și Cornet. Contact evident între cei doi jucători, ambii afectați din cauza loviturilor primite.
  • min. 58: Andrei Cordea primește de la Florinel Coman, îl evită pe Emerson, își face mingea pe stângul, dar ratează complet execuția. 
  • min. 49: FCSB începe tare și repriza secundă. Edjouma și Compagno șutează în blocajul adversarilor.
  • min. 46: A început repriza secundă.
+39 FOTO
  • Final de primă repriză.
  • min. 43: Scamacca șutează slab, pe lângă, dintr-o poziție ideală: singur cu Târnovanu.
  • min. 38: West Ham răspunde. Cornet reia cu pământul o lovitură de cap care trece peste poarta lui Târnovanu.
  • min. 34: GOOOL FCSB! Andrei Cordea deschide scorul, fiind la capătul balonului trimis perfect de Darius Olaru în fața porții. „Steaua, Steaua!”, cântă mii de fani pe London Stadium.
  • min. 29: Șansă uriașă pentru FCSB. Cordea vede târziu o centrare venită din stânga și trimite slab, cu capul, pe direcția lui Areola.
  • min. 27: Dawa joacă foarte bine până acum. Intervine excelent și la șutul periculos semnat de Cornet. Presiunea crește la poarta noastră.
  • min. 18: Ocazie mare pentru FCSB. Compagno reia puțin peste poartă în urma unui corner.
  • min. 10: Moyes cere penalty după ce Dawa îl împinge pe Scamacca, iar italianul cade. Bastien lasă jocul să continue.
  • min. 4: Primul șut pe poartă aparține FCSB-ului: Compagno își încearcă norocul de la distanță, Areola n-are emoții.
  • min. 1: A început partida!

West Ham - FCSB. Echipele de start

De când a venit la echipă, Dică a schimbat sistemul, din 4-3-3 în 4-2-3-1, și a ales să-l distribuie pe Tavi Popescu în rol de playmaker. Ambele mutări au fost criticate de Gigi Becali după eșecul cu Farul (1-3). La Londra, „Nick” joacă 4-3-3 și l-a trecut pe bancă pe Tavi Popescu, pe care patronul vrea să-l vadă numai în flancul stâng.

WEST HAM: Areola - Coufal, Kehrer, Ogbonna, Emerson - Downes, Rice, Lanzini - Cornet, Scamacca, Benrahma
REZERVE: Randolph, Hegyi - Zouma, Fornals, Antonio, Paqueta, Dawson, Bowen, Coventry, Potts, Clayton, Mubama
ANTRENOR: David Moyes

FCSB: Târnovanu - V. Crețu, Dawa, Tamm, Radunovic - Olaru, Edjouma, Oaidă - Cordea, Compagno, Fl. Coman
REZERVE: A. Vlad - Haruț, I. Stoica, Oct. Popescu, Miculescu, Dulca, Boboc, Pantea, Bouhenna, S. Șerban, Radaslavescu, B. Rusu
ANTRENOR: Nicolae Dică 

London Stadium 
Arbitru: Benoît Bastien (Franța)

Moment solemn înainte de West Ham - FCSB

West Ham și FCSB au ținut un moment de reculegere înaintea partidei. Imnul Conference League nu a mai fost auzit, iar ambele echipe au ținut un moment de reculegere. Fanii de pe London Stadium au omagiat Regina cântând Imnul Regatului Unit.

„Ciocănari” o repriză, „ciocăniți” la final! FCSB pierde pe terenul lui West Ham după 70 de minute eroice

UPDATE, ora 21:55. Suporterii români fac atmosferă pe London Stadium

UPDATE, ora 21:45. Jucătorii români salută suporterii

UPDATE, 21.20. Siglele echipelor, alb-negru

Siglele celor două echipe au fost afișate în alb-negru pe tabela London Stadium, în semn de omagiu pentru Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care a murit azi, la 96 de ani.

„Ciocănari” o repriză, „ciocăniți” la final! FCSB pierde pe terenul lui West Ham după 70 de minute eroice

Imagini din interiorul stadionului cu mai puțin de o oră înainte de startul partidei:

UPDATE, ora 20:58. Clubul West Ham confirmă că partida va avea loc

„Urmând instrucţiunile Federației Engleze şi UEFA, meciul din această seară împotriva celor de la FCSB va avea loc aşa cum a fost planificat, pe London Stadium. Se va ține un minut de reculegere înainte de startul meciului, permiţând echipelor, oficialilor şi tuturor celor prezenţi în tribune să aducă un omagiu Majestăţii Sale Regina", a transmis West Ham pe contul oficial de Twitter.

UPDATE, ora 20:50. Imagini cu suporterii care vor asista la meciul West Ham - FCSB

+25 FOTO

UPDATE, ora 20:45. West Ham - FCSB se joacă!

Regina Elisabeta a II-a a murit azi, la vârsta de 96 de ani, a anunțat Palatul Buckingham. Echipa GSP aflată în Regat a aflat că partida din această seară NU va fi amânată.

Înaintea meciului dintre West Ham și FCSB va fi ținut un minut de reculegere, iar toți jucătorii vor purta banderole negre în memoria Reginei.

UPDATE, ora 20:40. FCSB a ajuns la stadion

UPDATE, ora 20:20. Pe fulare e „Steaua”

Englezii comercializează fulare cu acest meci folosind numele „Steaua”. Accesoriile nu sunt editate de club, ci de localnici care le vând în jurul arenei.

„Ciocănari” o repriză, „ciocăniți” la final! FCSB pierde pe terenul lui West Ham după 70 de minute eroice

UPDATE, ora 19:45. Furtună înainte de West Ham - FCSB

Cu două ore înainte de startul partidei dintre West Ham și FCSB, în capitala Angliei a izbucnit o ploaie torențială. Rămâne de văzut dacă gazonul de pe London Stadium va fi afectat!

„Ciocănari” o repriză, „ciocăniți” la final! FCSB pierde pe terenul lui West Ham după 70 de minute eroice
FOTO: Vlad Nedelea, GSP

Ce program are FCSB în grupele Conference League

  • Runda 1: 8 septembrie, 22:00: West Ham – FCSB
  • Runda 2: 15 septembrie, 22:00: FCSB – Anderlecht
  • Runda 3: 6 octombrie, 19:45: Silkeborg – FCSB
  • Runda 4: 13 octombrie, 22:00: FCSB – Silkeborg
  • Runda 5: 27 octombrie, 19:45: Anderlecht – FCSB
  • Runda 6: 3 noiembrie, 22:00: FCSB – West Ham

Citește și alte știri despre Conference League: 

Anderlecht, transfer cu nume înaintea disputelor cu FCSB » Prezentare de zile mari: „E acasă!”

Dan Petrescu, după ce a văzut grupa de Conference League: „Voiam West Ham, eram disperat. M-am supărat că a căzut cu FCSB”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (412)
Sqr.Q
Sqr.Q  •  15 Februarie 2023, 10:27
Postat de adriann_ pe 09 Septembrie 2022, 07:05

Aha, da, esti anti-gigist dar n-ai vazut ca ala de la West Ham jucase mingea cu capul si apoi a fost luat cu fulgi cu tot de portar :)) MA, DAR NU CUMVA AI VAZUT SI OFFSIDE LA GOLUL 2? :)) A dat pasa la ANthony un englez, nu Tavi Popescu, are meme pe facebook o reluare in care SE VEDE CLAR :)) Asa ceva... :))

Daca ala a jucat mingea mai inainte sa stii ca si Edjuma a jucat mingea inainte de a-l brazda e Armas care a jucat EXCELENT tot meciul ! Totusi TOTI ati scris ineptia cu ROSU ! Pai nu jucase mingea la fel cum si englezul jucase in faza incriminata !!!???

c23655
c23655  •  13 Septembrie 2022, 21:37
Postat de magic4ever pe 09 Septembrie 2022, 09:37

Aproape toată echipa a fost de rezerve,cum au băgat 3-4 titulari n-au mai ieșit din jumătatea lor...un fleac,i-au ciocănit:)))))

Prostanac ddbist, v-a umilit FCSB, v-au batut si bugetarii de la Steaua. Treceti prin cele mai umilitoare momente din istoria lui Dinamo, si tie tot de Steaua te doare? Asta demonstreaza cat de prosti sunteti toti ddbistii, o turma de prosti fara creier.

dobrin
dobrin  •  09 Septembrie 2022, 16:46

Mihai Stoica are experienta, a mai fost ciocanit si cand era la facultate.

Vezi toate comentariile (412)
Comentează