INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  TRAGERE

UPDATE Tragere la sorți Conference League: FCSB, Craiova și Sepsi și-au aflat adversarele din turul II

FCSB se va duela în primul tur fie cu georgienii de la FC Saburtalo, fie cu FK Partizani din Albania / Sursă foto: Imago
FCSB se va duela în primul tur fie cu georgienii de la FC Saburtalo, fie cu FK Partizani din Albania / Sursă foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 iunie 2022 14:40 / Actualizat miercuri, 15 iunie 2022 15:44

Tragerea la sorți le-a scos în cale adversari abordabili celor de la FCSB și CS Universitatea Craiova, în timp ce Sepsi, care n-a fost cap de serie, are o misiune mai complicată în turul 2 al Conference League. Partidele sunt programate pe 21 iulie (turul), respectiv pe 28 iulie (returul).

  • Adversara celor de la FCSB se va alege dintre FC Saburtalo din Georgia și FK Partizani din Albania, care se înfruntă în primul tur. 
  • KF Vllaznia Shkodër este adversara Universității Craiova din turul II al Conference League
  • Sepsi Sfântu Gheorghe o va înfrunta pe învingătoarea din dubla NK Olimpija Ljubljana (Slovenia) / Differdange (Luxemburg)
  • Dacă va fi eliminată din turul I al preliminariilor Champions League, unde o înfruntă pe Pyunik Erevan, CFR Cluj va „retrograda” în turul II din Conference, unde va întâlni o altă formație ce va fi învinsă în turul I din Champions League.
  • Partidele din turul secund preliminar al UEFA Conference League sunt programate pe 21 iulie (turul), respectiv pe 28 iulie (returul).

FCSB, adversară accesibilă: roș-albaștrii dau peste FC Saburtalo sau FK Partizani

Formația lui Toni Petrea se va duela în primul tur fie cu georgienii de la FC Saburtalo, fie cu FK Partizani din Albania. Conform valorii loturilor (4.91 milioane de euro vs. 5,60 milioane de euro), albanezii pornesc din postura de favoriți. 

FK Partizani a încheiat ediția precedentă pe locul 3 în campionat, la 15 puncte distanță de campioana KF Tirana, o posibilă adversară a CFR-ului din turul II al Champions League.

FCSB va disputa returul pe teren propriu, însă, dacă sorții i-o vor scoate în cale pe FK Partizani Tirana, clubul patronat de Gigi Becali va juca meciul tur pe un stadion ostil, suporterii albanezi fiind recunoscuți pentru atmosfera incendiară pe care o creează la meciuri. Echipa joacă meciurile de acasă pe „Air Albania Stadium”, de 21.000 de locuri. 

FC Saburtalo sau FK Partizani o așteaptă pe FCSB în turul II din Conference League

FK Partizani, formație cu 16 titluri și 15 Cupe în Albania, are un lot în care-și fac lotul și câțiva jucători străini peste media campionatului, printre care congolezul Chandrel Massanga (22 de ani, 350.00 de euro pe Transfermarkt), mijlocașul central senegalez Maguette Gueye (19 ani, 125.000 de euro pe Transfermarkt), extrema din Brazilia Stenio Junior (31 de ani, 250.000 de euro pe Transfermarkt) sau atacantul central Xhuliano Skuka. Cotat la 450.000 de euro, acesta are dublă cetățenie, franceză și albaneză.

În ceea ce o privește pe FC Saburtalo Tbilisi, echipa se află pe locul 5 în campionat, cu 23 de puncte acumulate în 16 partide. Georgienii își dispută meciurile pe stadionul „Mikheil Meskhi”, arenă cu o capacitate de 24.680 de locuri. 

Lotul acestora e format, preponderent, din fotbaliști autohtoni. Cel mai valoros jucător din lot e mijlocașul stânga Iuri Tabatadze, cu o cotă de piață de 450.000 de euro.

La prima vedere, FCSB are parte de adversari accesibili. Anul trecut însă, FCSB a fost eliminată de o astfel de echipă no-name, Șahtior Karagandî: 1-0 la București, 1-2 și 3-5 la penalty-uri la retur, care nici măcar nu s-a disputat în Kazahstan, ci în Armenia, pe teren neutru. 

CS Universitatea Craiova - KF Vllaznia Shkodër. Oltenii se întorc în Albania

CSU Craiova a fost repartizată în grupa a treia la tragerea la sorți, din postura de cap de serie. Sorții le-au scos-o în cale oltenilor pe KF Vllaznia Shkodër, formație care a încheiat ediția precedentă pe locul 5 în campionat

KF Vllaznia este adversara Universității Craiova din turul II al Conference League. Oltenii revin astfel în Albania, locul unde anul trecut pierdeau în fața unei alte echipe din Albania, KF Laci. Meciul tur va avea loc în Albania. Revenită în prima ligă în urmă cu trei ani, KF Vllaznia e, însă, una dintre formațiile de tradiție din Albania, cu 9 titluri și 8 Cupe în palmares.

Croatul Ante Aralica, care evoluează pe postul de atacant central, e unul dintre cei mai periculoși jucători din angrenajul albanezilor, fiind cotat la 325.000 de euro de Transfermarkt. Acesta a îmbrăcat în 2021 tricoul lui Hermannstadt, pentru care a bifat 15 apariții. 

Sepsi, din nou în Conference League. Ar putea da peste celebrul Prosinečki

Sepsi, care va evolua pentru al doilea an la rând în preliminariile Conference League, nu a fost cap de serie la tragerea de azi. Covăsnenii se vor duela fie cu NK Olimpija Ljubljana, fie cu Differdange din Luxemburg.

NK Olimpija Ljubljana a încheiat pe locul 3 ultimul sezon din Slovenia. E antrenată de celebrul Robert Prosinečki, fostul jucător de la Dinamo Zagreb, Real Madrid și Barcelona. A mai antrenat de-a lungul carierei la Steaua Roșie, Kayserispor sau naționala Bosniei. 

Tragere la sorți Conference League: FCSB, Craiova și Sepsi și-au aflat adversarele din turul II
Robert Prosinečki / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Formația slovenă își dispută meciurile de acasă pe „Stožice Stadium”, o arenă cu o capacitate de 16.000 de locuri. Valoarea totală a lotului este, conform Transfermarkt, 11,6 milioane de euro, vedeta fiind decarul Timi Max Elsnik (24 de ani).

Slovenii sunt mari favoriți în fața luxemburghezilor de la Differdange, un club modest din Luxemburg, care valorează puțin peste 1,5 milioane de euro pe Transfermarkt.

Citește și alte știri de actualitate: 

FCSB, amenințată cu un nou proces de Nicușor Dan » Primăria îl obligă pe Becali să plătească 2.000 de scaune rupte

Atac dezlănțuit la Chiricheș: „Șmecherul ăsta ne-a păcălit pe toți” + Pițurcă se pune scut: „Nu poate juca singur!”

Edi Iordănescu, întrebat despre Anglia - Ungaria 0-4 » Cum a răspuns selecționerul

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (62)
nightought
nightought  •  15 Iunie 2022, 23:02
Postat de axxell pe 15 Iunie 2022, 15:17

Lasa grija Craiovei . Pregateste-te pt duelurile tari pe care o sa le aveti la ora de matineu cu FC Dumbravita , Selimbar sau Metaloglobus. Sa vedeti umilinte ce va luati ...

Tu crezi ca cineva poarta grija echipei tale de loseri ?Dupa Locomotiva Tibilisi , Laci o sa mai bifati inca o borna negativa cu o echipa de 2 lei ! Dinamo nu va mai apuca sa joace cu echipele enumerate de tine din pacate , pt ca nu va supravietui ! Dar cand niste parasute din Oltenia reprezinta fotbalul romanesc in Europa si se fac de ras cu brio e dreptul oricarui microbist roman sa-i traga de urechi !

balotelli
balotelli  •  15 Iunie 2022, 19:40
Postat de flick2020 pe 15 Iunie 2022, 18:47

Las-o balta. Ai discurs tipic de ddbist. 75% din postacii care populeaza forumul asta sunt ddbisti undercover. Va dati suporteri ai altor echipe, doar ca sa dovediti voi cat de urata e FCSB in RO. Doar ca uitati un lucru. Jumatate din suporterii din tara asta tin cu FCSB si o considera, asa cum e normal... Steaua. Sunteti organizati precum trolii sovietici ai lui Putin :::)))

Încă unu' care mă ia cu Putin! :))). Ce-aveți, fraților? Poate am discurs de DDB- ist, nu zic că nu. N-am stat să le analizez. Mai făceam mișto' și de Dinamo, da' ăia au simțul umorului. Nu reacționează niciodată la ce postez eu. Doar unul cu 5 conturi sare să-i apere când mai scriu de ei: Samertx, Newdi, Newentry, etc. El știe sigur că nu-s DDB-ist. Chiar și boierașul. Poate și alții: nighthought sau caminero. Nu contează. Dacă tu dormi mai bine noaptea crezând că-s ddb-ist, așa să fie. Voi să fiți fericiți.

flick2020
flick2020  •  15 Iunie 2022, 18:47
Postat de balotelli pe 15 Iunie 2022, 18:12

Ți-am mai spus că nu-i al meu... DDB-ul. Chiar noi i-am trimis în B. Poate îi urmăm și noi soarta... la anu'. Nu se știe. Dar nouă ne pasă mai puțin de fotbal. Văd că voi vă ofticați rău. Aveți și de ce, nu zic. Din partea mea, să crape tot ce ține de fotbalu' românesc. S-ar mai curăța lumea. Am fi mai liniștiți. Până atunci, poți să râzi de DDB-ul ăla care vă stă în gât cât vrei tu, vere. Nu mă deranjează. Și ei au râs de noi înainte de baraj. Și-acum mă doare spatele de la sacul ăla cu 6 goluri pe care mi l-a pus în cârcă Samertx, înainte de retur. Te-am țucat.

Las-o balta. Ai discurs tipic de ddbist. 75% din postacii care populeaza forumul asta sunt ddbisti undercover. Va dati suporteri ai altor echipe, doar ca sa dovediti voi cat de urata e FCSB in RO. Doar ca uitati un lucru. Jumatate din suporterii din tara asta tin cu FCSB si o considera, asa cum e normal... Steaua. Sunteti organizati precum trolii sovietici ai lui Putin :::)))

Vezi toate comentariile (62)
Comentează