INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  FCSB

FCSB, cheltuieli fără precedent pentru o „dublă” europeană! Chiria în Ghencea, charterul și hotelul pentru Danemarca sunt peste salariul anual al lui Compagno!

Articol de , , - Publicat miercuri, 09 august 2023 00:20 / Actualizat miercuri, 09 august 2023 00:20

Cele două jocuri împotriva lui Nordsjaelland, din turul 3 al Conference League, vor însemna pentru FCSB un efort financiar, pentru cheltuielile de organizare ale jocului de la București și cele de deplasare la meciul retur, aproape fără precedent. Costurile vor depăși nivelul de 200.000 de euro, nivel pe care, de exemplu, nu-l atinge ca salariu anual nici măcar singurul fotbalist care a fost cumpărat în această vară, sud-africanul Ngezana, care câștigă 160.000 de euro net pe sezon. Nici chiar Compagno, golgheterul din sezonul trecut, nu câștigă atât, el rulează pe un contract de 180.000 de euro pe an.

De unde provine suma-record pe care FCSB e nevoită să o suporte pentru a disputa dubla manșă cu vicecampioana Danemarcei? 

FCSB a anunțat prețurile biletelor pentru meciul cu Nordsjaelland, din Ghencea » Când începe vânzarea tichetelor
FCSB - NORDSJAELLAND
FCSB a anunțat prețurile biletelor pentru meciul cu Nordsjaelland, din Ghencea » Când începe vânzarea tichetelor

În primul rând, jumătate din cei 200.000 de euro vor fi cheltuiți pe charterul cu care echipa se va deplasa săptămâna viitoare pentru a susține jocul retur. În jur de 100.000 de euro va costa închirierea aeronavei, prețurile explodând în această perioadă de vară din cauza faptului că aproape toate companiile aeriene nu au disponibilități în acest sens fiindcă aparatele de zbor sunt antamate cu mult înainte de firmele de turism, pentru destinații de vacanță gen Grecia, Turcia și alte țări căutate de români pe perioada verii.

Extrem de scump va fi și hotelul la care FCSB va sta în Danemarca. Unul care va costa chiar mai mult decât stabilimentul de anul trecut, de la Stavanger, din Norvegia, când s-a jucat cu Viking, în play-off. Acum, costurile cu cazarea vor trece de 40.000 de euro!

Nu doar returul va fi extrem de piperat financiar, ci și organizarea jocului tur, de joi seară. Strict închirierea stadionului Steaua, dar și sistemul de operare al arenei, va însemna 35.000 de euro. Se adaugă alți aproape 25.000 cheltuieli cu firma de pază, stewarzi și firma de catering, ceea ce înseamnă alte 60.000 de euro.

Un total de 200.000 de euro. Exact cât e diferența de bonus pe care UEFA o acordă unei echipe care e eliminată în turul 3 în Conference sau în play-off-ul aceleiași competiții.

20 de kilometrie distanța între Copenhaga, capitala Danemarcei, locul în care FCSB va ateriza, și Farum, orașul în care va avea loc meciul retur cu Nordsjaelland

Returul Nordsjaelland - FCSB nu se mai joacă miercuri

Deși, într-o primă fază, UEFA informase clubul bucureștean că în cazul în care Copenhaga se va califica în turul 3 din Champions League, returul cu Nordsjaelland va avea loc miercuri, 16 august, în loc de joi, 17 august, până la urmă forul continental a revenit asupra deciziei. A luat hotărârea să nu programeze niciun joc oficial miercurea viitoare, când are loc Supercupa Europei, Manchester City - Sevilla, care va începe la ora 22:00, la Pireu, în Grecia.

Returul dintre Nordsjaelland și FCSB va fi joi, 17 august, la Farum, de la 19:30, ora României. Până acum, nicio televiziune din România nu a anunțat că a cumpărat drepturile pentru această întâlnire.

VIDEO Conference League - Preliminarii » Match Preview FCSB - Nordsjaelland

Citește și alte articole:

Fotbaliștii tineri și buni sunt la Nordsjaelland! Experimentații și titrații joacă la FCSB!
FCSB - Nordsjaelland
Fotbaliștii tineri și buni sunt la Nordsjaelland! Experimentații și titrații joacă la FCSB!
Postul TV care a cumpărat drepturile de televizare pentru FCSB - Nordsjaelland
FCSB - Nordsjaelland
Postul TV care a cumpărat drepturile de televizare pentru FCSB - Nordsjaelland

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (26)
anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  09 August 2023, 12:56

Fotbalul sabotat de ,,scriitori,,!! Mă Udrea ,adică era prea mult că Steaua sa ia pe televizare 100 000 euro dar are cheltuieli de 200 000 ???Asta când Voluntari Botoșani potrivit GSP sunt plătite de televiziuni pentru meciul direct cu 100 000 euro ? Pai după logica ta Udrea echipele nu au ce căuta în Europa !!!

O_persoana
O_persoana  •  09 August 2023, 10:51
Postat de dresko321 pe 09 August 2023, 08:08

spuneti-ne și cât cheltuie statul din bani publici doar ca să joace FCSB în Ghencea. cât a costat mobilizarea de forțe inclusiv cu elicoptere pentru a apăra afacerile lui Becali.

Vrei sa nu se mai întâmple mobilizarea aia de forte? NU MAI AMENINȚATI CA VENIȚI ȘI BATEȚI OAMENI!

ionutplural
ionutplural  •  09 August 2023, 10:44

V-ati apucat sa il plangeti pe cioban ca iroseste banii :))

Vezi toate comentariile (26)
Comentează