INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA - ZORYA LUHANSK 3-0

Mirel Rădoi, entuziasmat după prima victorie la Universitatea Craiova: „Ca la națională!” + Mesaj pentru jucători: „Vă voi chinui”

Mirel Rădoi / Captură Facebook@ Universitatea Craiova
Mirel Rădoi / Captură Facebook@ Universitatea Craiova

Articol de GSP - Publicat joi, 11 august 2022 22:53 / Actualizat joi, 11 august 2022 23:06

Mirel Rădoi, abia instalat pe banca Universității Craiova, a vorbit despre victoria categorică reușită de olteni contra Zoryei Luhansk, scor 3-0. Tehnicianul a explicat ce lucruri a încercat să schimbe în angrenajul echipei sale. 

  • CSU Craiova, calificatăîn play-off-ul Conference League, o va înfrunta pentru un loc în grupele competiției europene pe Hapoel Beer Sheva, vicecampioana din Israel.
  • Meciul tur dintre CS Universitatea și Hapoel va avea loc în Bănie, pe 18 august, iar returul, programat pe 25 august, în Israel.

„Toată lumea e fericită, aș vrea ca în primul rând să-i felicit pe jucători. Foarte multă lume s-a îndoit de ei. S-au preconizat foarte multe lucruri, dar aceste lucruri nu sunt adevărate. Atmosfera a fost una senzațională, sentimentul la firul ierbii a fost ca la meciurile naționalei”, și-a început discursul Rădoi. 

Tehnicianul a explicat apoi de ce a utilizat sistemul 3-4-3: „Nu aveam multe alte soluții tactice dacă încercam să adoptăm un alt sistem. Dacă i-am fi lăsat să joace, adversarii noștri aveau calitate și puteau să creeze superioritate în orice zone ale terenului. Am încercat, pe cât de mult posibil, să ținem cât mai mult de minge. Din timpul scurt pe care l-am avut pentru a analiza partida, acest sistem a părut cel mai indicat pentru a fi folosit. Mă bucur că până la urmă a ieșit cu bine”.

S-a văzut atitudinea jucătorilor, eu le-am spus să aibă curaj. E imposibil ca cineva să joace fără greșeală, le-am spus ca greșelile lor să fie cât mai mici. Jucătorii sunt artizanii acestei calificări.

- Mirel Rădoi, antrenor Universitatea Craiova

Universitatea Craiova - Zorya Luhansk 3-0 (0-1 în tur) » Schimbarea la față! La primul meci cu Rădoi pe bancă, oltenii n-au iertat-o pe Zorya
CSU CRAIOVA - ZORYA LUHANSK
Universitatea Craiova - Zorya Luhansk 3-0 (0-1 în tur) » Schimbarea la față! La primul meci cu Rădoi pe bancă, oltenii n-au iertat-o pe Zorya

...despre Elvir Koljic și lucrurile pe care le așteaptă de la jucătorii săi:„ Au fost momente în care Koljic nu știa ce să facă, dar să nu uităm că am avut puțin timp pentru a pregăti toate detaliile acestei partidei. Ieri, aveam programat un antrenament de 70 de minute, până la urmă a durat 85. Le-am spus jucătorilor că îi voi chinui până când vom reuși lucrurile pe care mi le doresc”

...despre situația din lot: „Din punctul meu de vedere, departamentul medical e foarte bine pregătit și cred că avem posibilitatea să recuperăm toți jucătorii. Oricum, vor mai fi schimbări, de asta avem peste 20 de jucători în lot”. 

...despre suporteri:Ne-a ajutat foarte mult și tribuna. Tot stadionul ne-a împins de la spate. Galeria ne-a susținut și la antrenamentul oficial, ne-au spus că vor fi alături de noi indiferent de rezultat.

Mă bucur că ne-am calificat mai departe cu trei echipe, e un semn că se pot reclădi lucrurile în fotbalul românesc și că putem avea rezultate.

- Mirel Rădoi, antrenor Universitatea Craiova

...despre adversara din play-off-ul Conference League: „O cunosc foarte bine pe Hapoel Beer Sheva, e o echipă foarte bună, puțin diferită de ce am întâlnit în această seară. N-o să vedeți multe ocazii ratate din partea lor, au niste jucători de calitate. Ne așteptă un meci foarte complicat”. 

Citește și alte știri de actualitate:

Universitatea Craiova - Zorya Luhansk 3-0 (0-1 în tur) » Schimbarea la față! La primul meci cu Rădoi pe bancă, oltenii n-au iertat-o pe Zorya

FOTO Pe Becali îl trec toate apele! Vedeta pe care vrea 50 de milioane de euro s-a accidentat la returul cu Dunajska Streda

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
doritor
doritor  •  12 August 2022, 11:51

Mirel i-a pus la treaba, i-a trezit din letargia care-i cuprinsese de luni bune. Acum ramane sa-i duca cu pregatirea fizica astfel incat ce a fost bine, frumos si util aseara sa tina 90 de minute. Patronul, conducerea clubului trebuie sa fie alaturi de echipa tehnica si cea medicala ca jucatorii sa-si ridice mult pregatirea fizica. Altminteri lenea, fuga de efort, vaicareala la patron sau la vreun sef de club se instaleaza rapid. Pentru a fi echipa in grupa de competitii europene mai trebuie jucatori si-n aparare si-n atac,dar mai cu seama efort mare intr-o unitate si intrajutorare intre cei ce intra pe teren.

sorinvision
sorinvision  •  12 August 2022, 07:16

Craiova a facut un meci foarte bun. Joc in viteza, pressing, multe pase dintr-o atingere. Cam ce se joaca in fotbalul modern. Insa cu Hapoel Be’er Sheva va fi mult, mult mai greu. Hapoel Be’er Sheva a castigat ambele manse cu Lugano, iar Lugano este totusi Lugano. Craiova este pe drumul cel bun, acum are portar, are antrenor, ii mai trebuie un fundas central si cam are tot lotul necesar. Personal mi-a placut foarte mult Mateiu, nu a marcat, insa la cel 31 ani ai lui a alergat, a facut recuperari si faulturi tehnice de parca era un pusti de 19 ani. Bravo baieti!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează