INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  SILKEBORG - FCSB 5-0

Golul și milionul! Incredibil cât l-au costat pe Becali „rezervele” umilite de Silkeborg

FCSB a fost spulberată în Danemarca // sursă foto: Facebook @ FCSBOfficial +20   FOTO
FCSB a fost spulberată în Danemarca // sursă foto: Facebook @ FCSBOfficial

Articol de - Publicat vineri, 07 octombrie 2022 11:54 / Actualizat vineri, 07 octombrie 2022 13:07

Peste 5 milioane de euro. Atât a plătit Gigi Becali, strict ca sume de transfer, pentru a achiziționa cei 11 jucători titulari la FCSB în umilința cu Silkeborg de joi seara, 0-5.

FCSB a ales să prioritizeze campionatul în detrimentul Conference League și a lăsat acasă 7 jucători de bază, iar rezultatul a fost usturător.

Silkeborg, locul 4 în Danemarca, i-a administrat un eșec istoric, 0-5, un rezultat înregistrat de FCSB / Steaua la nivel european doar de alte 4 ori în istorie.

Reacție dură după ce FCSB a fost spulberată în Europa: „Ar fi justificat ca Dică să își dea demisia. De ce acceptă să fie umilit?”
SILKEBORG - FCSB 5-0
Reacție dură după ce FCSB a fost spulberată în Europa: „Ar fi justificat ca Dică să își dea demisia. De ce acceptă să fie umilit?”

Competitivi, dar nu prea

Înaintea meciului, Kent Nielsen, antrenorul lui Silkeborg, îi spunea reporterului GSP.ro deplasat în țara scandinavă că „FCSB a lăsat acasă jucătorii cei mai importanți și tot a adus o formație competitivă în Danemarca”.

În teorie, Nielsen are dreptate. Deși i-au lipsit numele grele din lot, Nicolae Dică a putut alinia un prim „11” compus din jucători pe care s-au plătit sume mari sau foarte mari de transfer.

GSP.ro a calculat suma exactă plătită de Becali pentru jucătorii direct implicați în meciul de tristă amintire din Silkeborg.

Gigi Becali a plătit peste 5 milioane de euro pentru titularii din Silkeborg - FCSB 5-0

  • Primul „11” ales de Nicolae Dică pentru Silkeborg - FCSB, în condițiile în care 7 jucători au fost menajați, 2 indisponibili și 3 accidentați: Târnovanu - Boboc, Dawa, Haruț, Pantea - Dulca, Oaidă - Miculescu, Dumiter, Oct. Popescu - Rusu;
  • Au mai intrat pe parcurs Radaslavescu, Ianis Stoica, Musi și Bouhenna.

Ștefan Târnovanu, portarul cu zero parade pe Jysk Arena, a fost transferat de la Poli Iași cu 200.000 de euro. Ulterior, Gigi Becali a achitat alte 150.000 de euro pentru cele 15 procente din drepturile jucătorului pe care moldovenii le mai dețineau. În total, 350.000 de euro.

Radu Boboc, fundașul dreapta titularizat de Nicolae Dică, a fost adus în această vară de la Farul în schimbul a 400.000 de euro.

Joyskim Dawa, unul dintre stoperi, a fost cumpărat de la FC Botoșani cu 350.000 de euro. Până acum, prestațiile jucătorului pe care a pariat patronul Gigi Becali au lăsat de dorit.

Denis Haruț, celălalt fundaș central, a fost transferat tot de la FC Botoșani, pentru 660.000 de euro! De la mutarea la FCSB, Haruț nu și-a găsit rolul. A fost folosit și ca stoper, și ca fundaș lateral dreapta, chiar și în fața apărării, dar randamentul său nu a fost satisfăcător niciunde.

Alexandru Pantea, fundașul stânga, a fost promovat din Academie.

Discurs nemilos al lui Ciprian Marica, după umilința trăită de FCSB în Danemarca: „Jale și prăpăd, o rușine pentru România” » Nici Dică n-a scăpat: „Merită să te faci de râs în halul ăsta?”
SILKEBORG - FCSB 5-0
Discurs nemilos al lui Ciprian Marica, după umilința trăită de FCSB în Danemarca: „Jale și prăpăd, o rușine pentru România” » Nici Dică n-a scăpat: „Merită să te faci de râs în halul ăsta?”

Marco Dulca, unul dintre mijlocașii din linia de 2 din fața apărării, a fost cumpărat în această vară de la Chindia, pentru 250.000 de euro, clauza de reziliere a contractului cu dâmbovițenii.

Răzvan Oaidă, celălalt mijlocaș clasic titularizat în Danemarca, a fost cumpărat de Gigi Becali în vara lui 2019, pentru 700.000 de euro.

1,25 milioane de euroa plătit Silkeborg pentru transferuri în această vară, în care a vândut jucători de 6 milioane. Printre cei aduși se numără Lukas Engel, Kasper Kusk și Tonni Adamsen, toți cu realizări (goluri / pase decisive) în meciul cu FCSB

David Miculescu, mijlocașul dreapta din linia de 3 din spatele vârfului, a fost cea mai scumpă achiziție a verii pentru Gigi Becali, care a plătit 1,7 milioane de euro pentru a-l aduce de la UTA.

Andrei Dumiter, aflat joi seara la primul meci oficial pentru FCSB după 5 luni, a costat 350.000 de euro când Becali l-a cumpărat de la Sepsi OSK.

Octavian Popescu, căpitanul și mijlocașul lateral stânga, a costat 200.000 de euro atunci când FCSB l-a adus de la clubul de juniori Regal Sport.

Bogdan Rusu, care a avut cel mai slab index InStat* dintre jucătorii titulari de la FCSB (165), l-a costat 250.000 de euro pe Becali. Suma pe care latifundiarul a plătit-o inițial a fost de 100.000 de euro, dar calificarea în grupele Conference League l-a forțat să scoată din conturi alte 150.000 de euro.

Noi tot încercăm să găsim scuze, dar suntem foarte jos și nu vrem să acceptăm realitatea! Atât putem la ora asta. Cred că cei din Danemarca au fost net superiori la toate capitolele și ar fi fost așa indiferent de formula pe care ar fi folosit-o Nicolae Dică. 

- Iosif Rotariu, fost campion cu Steaua în 4 rânduri, la GSP Live

Titularii lui FCSB cu Silkeborg au costat cât 45% din tot lotul danezilor!

Așadar, 10 dintre cei 11 jucători titulari în Silkeborg - FCSB 5-0 au fost cumpărați cu sume importante de Gigi Becali. În total, aceștia au costat 5,21 milioane de euro, adică 45% din valoarea întregului lot al celor de la Silkeborg, evaluat de Transfermarkt la 11,35 milioane de euro!

Pe lângă cei 11 jucători menționați, la FCSB au mai intrat pe parcurs Ianis Stoica, Alexandru Musi, Eduard Radaslavescu și Rachid Bouhenna. 

Primii doi au fost promovați de la Academia FCSB, ultimul adus gratis, iar Radaslavescu cumpărat de la Farul cu 850.000 de euro. Eduard, internațional U20, a fost cel mai slab de pe teren conform indexului InStat, 163. El a jucat o repriză, fiind introdus la pauză în locul lui Marco Dulca.

*Indexul InStat constituie o evaluare, ca medie, după toate criteriile relevante pentru prestația unui jucător. Printre realizările luate în calcul: goluri marcate, pase de gol, dueluri câștigate, driblinguri, pase precise, chiar și volumul de minute jucate, recuperări, pase reușite etc.

Cei 12 absenți ai FCSB-ului cu Silkeborg:

  • 7 menajați: Compagno, Florinel Coman, Cordea, Tamm, Edjouma, Olaru, Radunovic;
  • 2 indisponibili (n-au putut fi trecuți pe lista UEFA): Nikolov și Omrani;
  • 3 accidentați: Panțîru, Iulian Cristea și Ovidiu Popescu.

Concluziile lui Nicolae Dică după Silkeborg - FCSB 5-0

Mai multe despre Silkeborg - FCSB: 

Ultimul antrenor campion cu FCSB s-a pus în pielea lui Dică: „Eu aș fi jucat cu ce aveam mai bun”

Danezii râd de FCSB, după „corecția” aplicată de Silkeborg: „Ce demonstrație! Românii au fost lamentabili, o echipă amputată”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
paolo11
paolo11  •  07 Octombrie 2022, 14:15

Bravo Daniel Grigore, ești potop la calcule! Btw, ador chimia ta cu Real...

ccc23
ccc23  •  07 Octombrie 2022, 13:45

Miculescu ala.. e una din cele mai mari tzepe din campionatul nostru.. din istorie. mintra în top 3 garantat.. Omu e depășit rău de fotbal.. lent.. mare și degeaba...

pErsanu02
pErsanu02  •  07 Octombrie 2022, 13:38

Eduard Radaslavescu a fost cel mai slab ? Asta e ala de il propunea Gica la nationala cat mai curand posibi? E ala de spunea Hagi ca Olaru si R Marin o au grea de tot cu el la nationala ? :))))))))) =)))))))))) Gica , nu le mai fa pasaport ca sunt slabi de tot , ii aduce vantu inapoi la Constanta ... Gica Gica Gica , cum mai pacalesti tu fotbalul romanesc intesat numai cu jucatori de la tine :))))))) =)))))))))))))) Ianis cand ia balonul de aur Gica ? :)))))))))))))))) VALETUL MIMI STOICA ce zice ? La ce e bun el la club la FCSB ? :)))))))))))) Ce face el acolo , ce atributii are valetul ??? Ca Lutu stim sofer si aduce cafeaua si ziarele dimineata ... dar Valetul preferat ce face ??? Ba , sa cumparati bilete la urmatoarele meciuri ale lui FCSB , si-a batut destul joc de voi pana acu , o sa-si mai bata in continuare , ca nu va saturati.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close