INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  SIVASSPOR - CFR CLUJ 3-0

Ridiculizată în Turcia » Sivasspor n-a avut milă de CFR Cluj! Campioana României rămâne în cărți pentru locul 2

Sursa foto: IHA +11   FOTO
Sursa foto: IHA

Articol de - Publicat joi, 27 octombrie 2022 21:53 / Actualizat vineri, 28 octombrie 2022 00:15

Sivasspor a învins-o pe CFR Cluj, scor 3-0, în etapa #5 din grupele Conference League. Pentru a se califica în primăvara europeană, campioana României are nevoie să obțină în ultima rundă cel puțin același rezultat ca Slavia Praga.

  • Marius Mărgărit, reporterul special al Gazetei Sporturilor, se află în Turcia, de unde transmite cele mai importante informații despre Sivasspor - CFR Cluj.

Toate rezultatele etapei #5 din grupele Conference League

Sivasspor a dat o lecție de fotbal frumos celor de la CFR, care au pierdut la scor de forfait o partidă în care turcii au făcut și spectacol, iar ardelenii au ripostat doar rar, fără nicio scânteie.

Șumudică a desființat un titular de la CFR Cluj: „Lui Petrescu îi place, dar eu nu l-aș fi cumpărat niciodată! Ce să faci cu el?!”
SIVASSPOR - CFR CLUJ
Șumudică a desființat un titular de la CFR Cluj: „Lui Petrescu îi place, dar eu nu l-aș fi cumpărat niciodată! Ce să faci cu el?!”

Sivasspor - CFR Cluj 3-0. Cronica din Turcia: Tehnica a făcut KO forța

Momentul adevărului, al revanșei. CFR Cluj juca cu Sivasspor, nu doar pentru revanșa după înfrângerea din Gruia, dar și pentru a-și apropia locul întâi în grupă. Adică un premiu considerabil, de peste un milion de euro, dar și o mică "fereastră", evitând un baraj în 16-imi, potul sportiv pentru premianți fiind calificarea directă în optimile Conference League. Penultima rundă, dar prima "finală" pentru ambele echipe.

Puțini fani, dar atmosferă vulcan

Au avut și avantajul unui public sub așteptările gazdelor. De fapt, antrenorul Riza Calimbay chiar le ceruse fanilor să vină în număr cât mai mare, dar mesajul sau n-a prea ajuns la fani. Au fost în jur de 6.000, deși echipa se lupta și ea, în premieră, pentru a prinde primăvara europeană. 

Ultrași au fost trei grupuri, vreo 1.000 de glasuri și câteva tobe, dar arhitectura stadionului amplifica zgomotul, dădea senzația că sunt peste 15.000. Deși mai bine de un sfert de stadion a fost complet gol. Cam în această atmosferă, extrem de ostilă din tribune, a început meciul.

Trădați de detentă

Fiecare echipă cu armele ei. CFR mai directă, Sivasspor mai așezată, mai tehnică. Primii atacă ardelenii. Roger nu ajunge la o minge în fața porții, centrată de Janga. Turcii răspund cu o înșurubare a lui Sabia, la care Scuffet e providențial, la fel ca și la "libera" lui Nijie. 

Petrescu e foc și pară, intră doi metri în teren să-l certe pe Kolinger pentru o pasă neglijentă la portar. Jocul începe să curgă tot mai des și periculos spre careul clujean. Sabia îl întinde și el pe Scuffet, după o combinație blitz cu Yatabare și Nijie, cei trei care fac tot jocul în față. Și inevitabilul se produce, Yatabare e mai bine plasat, Yuri ratează intervenția și gazdele deschid scorul. 

Stadionul erupe. Clujul încearcă să revină repede. Janga de două ori și Boateng nu reușesc însă decât să-i dea emoții lui Vural. Jocul însă nu merge, nici fazele fixe nu ies, turcii, mai legați, intră în avantaj la vestiare. Dincolo, la Ballkani - Slavia e 0-0, CFR e încă pe locul doi, de baraj.

CFR Cluj, nimicită de Sivasspor în repriza secundă

La turci intră Gradel, la ardeleni nicio schimbare. CFR forțează, pentru egalare, Sivasspor stă la pândă, să speculeze spațiile și plusul de tehnicitate al celor din atac. Manea are prima șansă, dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, dar bate direct pe Vural. Iar turcii nu renunță, sunt mereu periculoși. 

Iar la o fază fixă, Gradel, și el foarte tehnic și imprevizibil, trage, iar Janga deviază imparabil pentru Scuffet. E 2-0 și nimic nu pare să anunțe o posibilă revenire în joc a băieților lui Petrescu, parcă anesteziați. Turcii par că se distrează. Și pe o contră, Sabia e oprit cu noroc de Scuffet, care nu mai poate face nimic la reluarea lui Yatabare. 3-0, adică KO! 

Iar Slavia a făcut și ea 1-0. Și totuși, clujenii sunt tot pe doi în grupă. Cu un joc modest, fără mari ocazii, cu o defensivă hărțuită permanent de zvârlugile turce, ardelenii au primit o lecție dură, în care tehnica a învins detașat forța. 

Nu e încă nimic pierdut, dar ca să prindă primele două locuri, CFR trebuie ca în ultima etapă să facă cel puțin același rezultat ca și Slavia, pe care o domină la meciurile directe. Noroc că Sivasspor e capabilă de orice. Noi trebuie să mai repetăm fotbalul darnic.

Cum se califică CFR Cluj în primăvara europeană » Se poate ajunge la egalitate în 3!
Sivasspor - CFR Cluj
Cum se califică CFR Cluj în primăvara europeană » Se poate ajunge la egalitate în 3!

CLASAMENT GRUPA G

ECHIPĂMGP
1. Sivasspor510-610
2. CFR Cluj54-57
3. Slavia Praga55-67
4. FC Ballkani58-104

Primul loc merge în „optimile” Conference League, în timp ce ocupanta poziției secunde se va califica în „16”-imi

Mai sunt de jucat:

  • CFR Cluj - FC Ballkani (3 noiembrie, 19:45)
  • Slavia Praga - Sivasspor (3 noiembrie, 19:45)

FINAL. Sivasspor - CFR Cluj 3-0

CFR-ul a reclamat ofsaid la golul lui Sivasspor » Ce se vede pe reluări
Sivasspor - CFR Cluj
CFR-ul a reclamat ofsaid la golul lui Sivasspor » Ce se vede pe reluări
  • Final de meci.
  • min. 73: GOL SIVASSPOR. CFR, în derivă. Yatabare semnează „dubla” la o fază la care CFR se mai apăra doar în doi oameni.
  • min. 68: Dezechilibrat, Deac nu prinde poarta de la 25 de metri.
  • min. 64: GOL SIVASSPOR! Gradel trage la poartă din unghi, schemă din fază fixă, Janga intervine defectuos și îl păcălește pe Scuffet.
  • min. 55: Cristi Manea șutează direct pe portarul Vura.
  • min. 53: Șansă pentru CFR. Voleul lui Roger este respins cu mâna de Yesilyurt, lovitură liberă de la 18 metri pentru campioana României.
  • Start în repriza secundă. Burcă i-a luat locul lui Kolinger.
Dan Petrescu, surprins în timpul meciului Sivasspor - CFR Cluj: „Ăsta ce caută aici?”
Sivasspor - CFR Cluj
Dan Petrescu, surprins în timpul meciului Sivasspor - CFR Cluj: „Ăsta ce caută aici?”
  • Pauză.
  • min. 36: Încă o șansă asemănătoare de partea CFR-ului: centrare Camora, reluare imprecisă Janga.
  • min. 29: Ocazie CFR. Roger pătrunde în stânga, centrează pentru Janga, care reia la „scurt”, Vural respinge.
  • min. 22: GOL SIVASSPOR! Inevitabilul se produce: Yatabare înscrie dintr-o poziție suspectă de ofsaid, după ce primește mingea în fața porții de la Hakan Arslan.
Ridiculizată în Turcia » Sivasspor n-a avut milă de CFR Cluj! Campioana României rămâne în cărți pentru locul 2
  • min. 21: Încă o șansă pentru gazde. Cvek îi suflă în ultimul moment mingea lui Saba, înainte ca israelianul să șuteze.
  • min. 20: Scuffet intervine din nou excepțional la șutul fără preluare trimis de Yatabare din interiorul careului. 
  • min. 16: Scuffet scoate incredibil de sub transversală lovitura liberă din preajma careului executată de Saba.
  • min. 11: Yuri reia cu capul din fața portarului Vural, însă nu cadrează.
  • min. 5: Saba jonglează în careul nostru și șutează modest, pe direcția lui Scuffet.
  • min. 3: Roger nu ajunge la centrarea lui Janga, fază pe care putea scria 1-0 pentru CFR.
  • min. 1: A început meciul.

Sivasspor - CFR Cluj. Echipele de start

Sivasspor: Vural - Paluli, Goutas, Osmanpașa, Ciftci - Arslan, Keita - Njie, Saba, Yesilyurt - Yatabare
Rezerve: Kuckar, Yildirim - Appindangoye, Gradel, Yalcin, Charisis, Angielski, Ulvestad, Musa, Erdal, Onaran, Albayrak
Antrenor: Rıza Çalımbay

CFR Cluj: Scuffet - Cr. Manea, Yuri, Kolinger, Camora - Boateng, Muhar, Cvek - Deac, Janga, Roger
Rezerve: Gal, Bălgrădean - Brucic, Burcă, Billong, Malele, Petrila, Mistrati, Hoban, Bordeianu, Buș, Braun
Antrenor: Dan Petrescu

Stadion: Yeni 4 Eylül
Arbitru: Rohit Saggi

  • Dan Petrescu a ales să-și betoneze mijlocul în Turcia, alegând în linia mediană 3 jucători cu profil defensiv 
  • De asemenea, în flancul stâng al atacului apare Roger, folosit uneori de „Bursuc” și ca fundaș lateral 
  • Camora a acuzat dureri la genunchiul stâng după meciul de duminică, 2-1 cu U Cluj, dar s-a refăcut la timp pentru partida cu Sivasspor

UPDATE, ora 20:25 » Fanii lui Sivasspor, show înainte de meci

Aproximativ 300 de ultrași ai celor de la Sivasspor au mers din centrul orașului până la stadion:

Gazeta Sporturilor i-a însoțit pe suporteri pe drumul de 3 kilometri, în care aceștia au cântat, fără să creeze probleme. Suporterii s-au oprit și la hotelul în care se afla CFR Cluj, când autocarul aștepta jucătorii pentru a-i duce la stadion. Fanii au cântat aproximativ 3 minute în fața hotelului și au continuat drumul spre stadion.

+7 FOTO

Citește și:

Primul „11” pregătit de Nicolae Dică pentru Anderlecht - FCSB, în condițiile în care și titularii au făcut deplasarea în Belgia

Antrenorul lui Sivasspor, „mulțumiri din suflet” pentru CFR Cluj, înaintea duelului pentru locul 1 în grupă: „Altfel, nu puteam juca”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (91)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  28 Octombrie 2022, 10:49
Postat de ricco pe 28 Octombrie 2022, 00:11

CE NENOROCITI... de la antrenor pina la ultimul jucator... ca nu le pot spune fotbalisti... In schimb, in Romania, CU AJUTORUL ARBITRILOR, sint zmei... Cum sa nu-ti vina sa vomiti...

În România sunt zmei pentru că ăilalți sunt si mai slabi. Mai terminați cu placa asta cu arbitrii, pentru că ea e adevăratul vomitiv: să vezi zecesebiștii acuzându-i pe alții că-s marii beneficiari ai arbitrajelor! Chiar n-aveți bun simț?!

ricco
ricco  •  28 Octombrie 2022, 00:11

CE NENOROCITI... de la antrenor pina la ultimul jucator... ca nu le pot spune fotbalisti... In schimb, in Romania, CU AJUTORUL ARBITRILOR, sint zmei... Cum sa nu-ti vina sa vomiti...

legio.sud
legio.sud  •  28 Octombrie 2022, 00:06
Postat de legio.sud pe 27 Octombrie 2022, 23:34

***

Ziariștilor ce le-au făcut turcii ăstora din Cluj ?!? Spune-ți voi cu termenii voștri academici … ca văd ca-mi serviți * * * *

Vezi toate comentariile (91)
Comentează