INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  VIKING - FCSB

CORESPONDENȚĂ DIN STAVANGER Opulență vs. Sărăcie » În timp ce ei stau în lux, norvegienii o trimit pe FCSB într-un vestiar desprins din anii '70

Comparație între vestiarul gazdelor și cel al oaspeților pe Viking Arena // foto: GSP +10   FOTO
Comparație între vestiarul gazdelor și cel al oaspeților pe Viking Arena // foto: GSP

Articol de , - Publicat miercuri, 24 august 2022 11:13 / Actualizat miercuri, 24 august 2022 11:45

Viking a copiat modelul marilor cluburi din Anglia, în frunte cu Liverpool și Chelsea, și și-a amenajat la standarde de top cabina în care jucătorii se echipează și petrec pauza dintre reprize, în vreme ce FCSB va avea parte de amenajări modeste, într-un contrast izbitor cu facilitățile de care vor beneficia gazdele.

  • Viking - FCSB (2-1 în tur), returul play-off-ului Conference League, e programat joi, 25 august, de la ora 20:00 (ora României), live pe GSP.ro și televizat de Pro TV.
  • Reporterul Dan Udrea și fotoreporterul Ionuț Iordache sunt corespondenții Gazetei Sporturilor în Stavanger (Norvegia) și transmit cele mai importante informații pentru cititorii GSP.RO.

„Vreți să vedeți cum arată vestiarele? Sigur că se poate, doar că abia ce au terminat jucătorii antrenamentul și e posibil ca unii dintre ei să se mai afle încă înăuntru”. Antrenorul lui Viking ne permite să facem o vizită și în cabinele în care jucătorii se vor echipa joi, înainte de meci, și unde, în pauza dintre reprize, se vor odihni și vor asculta indicațiile antrenorilor.

Vestiarul lui Viking: de 5 stele

Vizita, oricum ai realiza-o, mai întâi vestiarul gazdelor și apoi cel al oaspeților sau invers, va avea aceeași concluzie frapantă. Și anume că oricât de des e invocat în sport sintagma fair-play, ea e doar o noțiune tocită de timpurile pe care le trăim. 

Și în care oricine, indiferent de țară, apelează la orice tertipuri, pentru a avea un avantaj în fața adversarului și, evident, pentru a câștiga.

Ce e atât de frapant în diferența dintre vestiarele de la Viking Arena? Cel în care se vor afla norvegienii e unul de top. Amenajat fantastic, s-a apelat chiar la un designer în acest sens. Și pare că nu s-a făcut deloc economie la materialele folosite. Absolut totul este nou, locurile pe care jucătorii stau sunt personalizate, cu poza fiecăruia, iar scaunele sunt din piele.

+6 FOTO

Dușurile, dulapurile, masa imensă de masaj sunt și ele noi-nouțe, plus o plasmă imensă. Imediat la ieșirea din vestiar se află un spațiu în care sunt amplasate 15 biciclete, destinate încălzirii pe care fotbaliștii o fac până să iasă pe gazon. Un vestiar de aproape 5 stele.

Vestiarul oaspeților, în care va sta FCSB, amintește de anii '70

În partea cealaltă, cabina oaspeților, cea în care se va afla FCSB, e una sărăcăcioasă. Cu amenajări minime, dar și acestea realizate din materiale care par ieftine și aproape toate din lemn. 

Jucătorii vor sta pe băncuțe de lemn, asemănătoare cu gradenele folosite pe stadioanele vechi din România. Pare o imagine desprinsă din vestiare ale unor echipe din anii '70.

Inclusiv modul în care sunt iluminate cele două încăperi e total diferit. Cel al norvegienilor are o lumină difuză, caldă, care dă senzația de atmosferă plăcută, în vreme ce în partea cealaltă e o lumină izbitoare, rece, precum cea oferită de neoane.

+6 FOTO

La fel e și la Liverpool și Chelsea

E, practic, o strategie la care au apelat, înaintea lui Viking, cluburi mult mai mari și cu o tradiție infinit peste cea a grupării norvegiene. De regulă, formațiile din Anglia au așa ceva. 

Un tur al stadioanelor lui Chelsea sau Liverpool oferă aceeași discrepanță izbitoare între vestiarul gazdelor și cel al oaspeților. Fiindcă s-a plecat de la ideea că, în acest mod, dacă oaspeții nu au parte de același confort, vor ieși de la cabine cu un dezavantaj imens.

VIDEO » „Cel mai prost sintetic”. Reporterul GSP arată unde se va juca Viking - FCSB

Mai multe știri despre Viking - FCSB: 

Cum să construim un stadion fără să risipim banii? Ne învață Norvegia! Arena lui Viking, incomparabil mai ieftină decât cele din București

Antrenorul lui Viking, interviu exclusiv pentru GSP: „Ne vom apăra și joi, așa ar face și Steaua dacă ar da peste Barcelona, nu?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (40)
Fcsb1986
Fcsb1986  •  25 August 2022, 00:53

Ce credeți frați ***, trecem de vikingi? Domnu' Dan Udrea, unul dintre noi ce o fi zicând? Dar ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gabonne
gabonne  •  24 August 2022, 19:39

pai vikinjii astia-s culmea.cred ca-s ofticati de la bucale,de cum au vazut vestiarul gazdelor aka Fcsb,au vazut frumusetea lor de arena care se cheama...??...si au hotarat sa le faca-n ciuda

dododudau
dododudau  •  24 August 2022, 19:33

Care Plasma ba baieti, nu se mai produc de vreo opt ani!

Vezi toate comentariile (40)
Comentează