INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  VIKING - FCSB 1-3

foto Viking - FCSB 1-3. CALIFICARE! Radunovic înscrie în prelungiri, FCSB e în grupele Conference League!

Viking - FCSB 1-3. CALIFICARE! Radunovic înscrie din penalty, FCSB e în grupele Conference League! +42   FOTO
Viking - FCSB 1-3. CALIFICARE! Radunovic înscrie din penalty, FCSB e în grupele Conference League!

Articol de , - Publicat joi, 25 august 2022 22:00 / Actualizat vineri, 26 august 2022 01:57

FCSB s-a calificat eroic în grupele Conference League! Golul lui Radunovic din prelungiri îi duce mai departe în competiție pe roș-albaștri, după 3-1 cu Viking

  • Reporterul Dan Udrea și fotoreporterul Ionuț Iordache sunt corespondenții Gazetei Sporturilor în Stavanger (Norvegia) și transmit cele mai importante informații pentru cititorii GSP.ro.

Viking - FCSB 1-3. Cronică de Dan Udrea » Thriller cu happy end!

FCSB și CFR Cluj își asigură bugetul! Câți bani au primit pentru calificarea în grupele Conference League
PREMII
FCSB și CFR Cluj își asigură bugetul! Câți bani au primit pentru calificarea în grupele Conference League

După un meci plin cu de toate, FCSB a înviat și a murit de mai multe ori, dar a dat lovitura în ultimul minut al prelungirilor, când Radunovici a transformat în gol penalty-ul care o califică în grupele Conference League

Răducioiu avea dreptate, gazonul sintetic îi încurcă doar pe cei care nu sunt fotbaliști. FCSB a jucat în startul partidei ca și cum s-ar fi născut pe gazon artificial. Cu presing sus, cu presiune mare la poarta adversă, cu ocazii. Și chiar cu gol, venit după o fază fixă și după o eroare a tânărului portar islandez. Trupa lui Dică a rămas sus, și-a înghesuit adversara și meciul părea la discreția roș-albaștrilor.

Gigi Becali, noi transferuri la FCSB după calificarea în grupele Conference League: „De mâine vorbim” + „Nu mă interesează coeficientul României”
VIKING - FCSB 1-3 (3-4 la general)
Gigi Becali, noi transferuri la FCSB după calificarea în grupele Conference League: „De mâine vorbim” + „Nu mă interesează coeficientul României”

Pe contre în Viking - FCSB: Cordea ocazie, Târnovanu ezitare

În fotbal însă, micile detalii pot face întotdeauna diferența. Și acestea s-au produs în decurs de numai 5 minute. 

Cordea și-a bătut joc de o situație uriașă, scăpat singur pe contraatac, după care, Târnovanu a apreciat greșit o ieșirea la picioarele lui Fridjonsson și a produs un penalty total gratuit. Din care gazdele au egalat. Nemeritat. Gol care însă avea să schimbe modul în care a arătat a doua jumătate a primei reprize. Cu FCSB precipitată în construcție și vulnerabilă fără minge.

Ce lovitură i-au dat lui Becali! Sepsi l-a transferat pe atacantul așteptat la FCSB
TRANSFER
Ce lovitură i-au dat lui Becali! Sepsi l-a transferat pe atacantul așteptat la FCSB

Miculescu, ocazie imensă din 4 metri pentru FCSB

Octavian Popescu are calitate tehnică, însă pus atât de departe de poarta adversă, acțiunile lui nu prea mai au nici o valoare. 

Cu trecerea timpului, FCSB a cedat teren, a făcut pasul în spate și în loc să producă același fotbal bun din debutul de meci, a ajuns să încaseze o serie aproape fără sfârșit de avertismente. Chiar și așa, ar fi trebuit să intre în avantaj la cabine. 

Miculescu n-a găsit poarta, la o lovitură cu capul, singur din 4 metri. Ocazie imensă. 1-1 după 45 de minute, frustrant scor având în vedere mai ales calitatea îndoielnică a adversarului.

Portarul lui Viking joacă pentru FCSB!

La pauză, Dică realizează și el că poziția în care a evoluat Tavi Popescu îi anulează toate calitățile puștiului. Îl urcă în spatele lui Miculescu și îl pune pe Oaidă lângă Edjouma

O schimbare care pare defensivă, din moment ce a ieșit un atacant, Rusu și a intrat un mijlocaș, Oaidă. Debutul reprizei secunde e haotic. Se joacă parcă ar fi două echipe de curtea școlii, cu erori mari și cu o dezorganizare totală. Orice e posibil la cum arată cele două formații.

Și, din nimic, FCSB se vede în avantaj. Puștiul din poarta lui Viking e prea mic pentru un război atât de mare. Și o mai comite o dată. Acum însă gafa e de proporții. Mingea șutată la firul ierbii de Cordea îi trece și printre mănuși, dar și printre picioare. 1-2, scorul din tur.

Mai sunt 30 de minute. Și alte posibile 30. E clar că se va impune echipa care va fi mai puternică fizic. Dar și mental. Orice eroare de aici înainte va fi fatală. Iar goalkeeper-ul gazdelor vrea cu orice preț să câștige FCSB. O mai comite o dată, dar lobul lui Octavian Popescu nu are suficientă intensitate. 

Se joacă de la o poartă la cealaltă și chiar dacă jucătorii lui Dică au valoare individuală mai mare, ocazii nu apar. De fapt, apar, dar la poarta lui Târnovanu. Care are meritul de a duce meciul în prelungiri cu intervenția salvatoare din minutul 90.

Radunovic, ce sânge rece la penalty-ul decisiv din Viking - FCSB!

Ce prelungiri? Nu mai sunt prelungiri, fiindcă arbitrul maghiar vede faultul suportat de Florinel Coman în careul nordicilor și are sânge rece și pune mingea pe punctul cu var. Radunovic are și el o stăpânire de sine senzațională și execută fabulos. Parcă pune balonul cu mâna în plasa porții. E 3-1 pentru FCSB! E gata! Nu e, centralul nu fluieră finalul, vikingii se aruncă în atac și ratează o ocazie imensă. 

Acum chiar e gata. Victorie! Calificare! FCSB e din nou în grupe, după o pauză de 5 ani!

FINAL | Viking - FCSB 1-3

15.500au fost prezenți pe arena din Stavanger, la Viking - FCSB

Vocile Gazetei » Viorel Tudorache la finalul meciului

Reporterul GSP Viorel Tudorache comentează Viking - FCSB:

Dică a făcut două schimbări la pauză, prin care a reușit să mai echilibreze jocul dintre apărare și atac. FCSB a dominat mai clar, a plimbat mingea, iar Cordea a egalat din nou scorul la general, 2-2. Mulțumim, Gunnarsson! Portarul lui Viking, cel mai bun om de pe Arena Națională, a scăpat printre picioare mingea șutată de aripa lui FCSB de la distanță. 

Era minutul 53, iar roș-albaștrii mai aveau nevoie de un gol pentru calificare. Care a venit într-un final dramatic. Mai întâi, Târnovanu a salvat în minutul 90, iar Coman a scos un penalty, când se vedeau deja prelungirile. Radunovici a transformat precis și a dus-o pe FCSB din nou în grupe. Meritat!

Final de meci! FCSB s-a calificat mai departe!
GOL FCSB! min. 90+4 Radunovic înscrie din penalty! FCSB e în grupele Conference League
min. 90+3: Penalty pentru FCSB la un fault asupra lui Florinel Coman
min. 90+1 Schimbare la FCSB: iese Tavi Popescu, intră Ianis Stoica
min. 90: Târnovanu, paradă erorică la șutul lui Tripic!
min. 88: Gunnarsson reține șutul lui Coman din afara careului
min. 86: Vevatne e avertizat
min. 83: Fază foarte periculoasă a lui Viking! Șutul lui Tripic este respins de Boboc
min. 72: Cordea centrează din corner, Miculescu reia cu capul, Sandberg deviază în afara terenului
min. 70: Pasă a lui Coman pentru Cordea, portarul Gunnarsson iese și respinge. Octavian Popescu reia spre poarta goală, apărarea norvegienilor reușește să rezolve
min. 69: Schimbare la Viking: iese Karlsbakk, intră Traore
min. 59: Schimbare la FCSB: intră Marco Dulca, iese Malcom Edjouma
min. 58: Octavian Popescu șutează peste poartă
GOL FCSB! min. 53: Cordea înscrie! Cu un șut de la distanță, portarul scapă mingea printre picioare. Scor de prelungiri în acest moment
min. 46: Viking începe tare repriza secundă. Lokberg șutează, mingea e deviată în corner
A început repriza a doua
Schimbări la FCSB la pauză: iese Rusu, intră Oaidă, iese Pantea, intră Boboc. Dică trece de la 4-1-4-1 la 4-2-3-1, cu Miculescu vârf
Schimbări la Viking la pauză: iese Pattynama, intră Torsteinbo, iese Lokberg, intră Sandberg

Vocea Gazetei » Viorel Tudorache la pauză

Reporterul GSP Viorel Tudorache comentează Viking - FCSB:

FCSB a început perfect jocul. Edjouma a deschis rapid scorul, la fel ca la București. În minutul 3, era 2-2 la general, iar speranțele roș-albaștrilor în calificare erau relansate. Din păcate, elevii lui Dică n-au învățat din greșelile comise în tur și au fost egalați relativ repede pe o greșeală în defensivă. 

Tamm și Târnovanu au contribuit la penalty-ul transformat sigur de Tripici. E 1-1 la pauză, iar Dică trebuie aducă un suflu nou în repriza secundă. Tavi Popescu nu s-a văzut, Miculescu a ratat o ocazie uriașă, iar Rusu s-a întâlnit prea puțin cu mingea. Pentru calificarea în grupe e nevoie de mai mult.

min. 45+2: Pauză în Norvegia, la acest scor norvegienii sunt calificați!
min. 45+1 Tripic ia galben
min. 43: Radunovic centrează pentru Miculescu, dar atacantul nu reușește să se descurce în apărarea aglomerată a norvegienilor
min. 42: Dawa l-a blocat pe Tripic în careu, la o fază periculoasă a gazdelor
min. 32: Cordea centrează din cădere, iar Brekalo e aproape să înscrie în proprie poartă. Dawa era și el acolo, dar n-a reușit să reia 
min. 31: Pattynama ia galben pentru un fault la Cordea
min. 29: Florinel Coman e avertizat pentru un fault la Kabran
GOL Viking! min. 26: Tripic egalează din penalty!

VIDEO Atmosferă de senzație pe stadion:

min. 25: Târnovanu îl faultează în careu pe Karlsbakk, penalty pentru norvegieni!
min. 21: Tavi Popescu trimite peste poartă, din marginea careului, după pasa lui Florinel Coman 
min. 20: Fridjonsson nu reușește voleul, după pasa foarte bună a căpitanului Tripic 
min. 19: Târnovanu salvează extraordinar la lovitura de cap a lui Vevatne 
min. 19: Centrarea lui Cordea pentru Rusu este blocată in extremis
min. 17: Edjouma ia galben pentru o intrare tare la Lokberg
min. 8: Portarul norvegienilor respinge greu centrarea lui Cordea
min. 7: Florinel Coman șutează peste poartă de la 30 de metri
GOL FCSB! min. 2: Edjouma înscrie cu capul din centrarea lui Florinel Coman!

+38 FOTO

20:00 A început meciul

Viking - FCSB, echipele de start

VIKING: Gunnarsson - Bjorshol, Brekolo, Vevatner - Kabron, Lokberg, Solbakken, Fridjonsson, Pottynama - Karlsbakk, Tripic
REZERVE: Ostbo, Ree, Torsteinbo, De Lanlay, Sandberg, Auklend, Tangen, Vikston, Traore, Kvia-Egeskog, Paulsen, Austbo
ANTRENOR: Morten Jensen

FCSB: Târnovanu - Pantea, Dawa, Tamm, Radunovic - Edjouma - Cordea, Miculescu, Oct. Popescu, Fl. Coman - B. Rusu 
REZERVE: A. Vlad, Haruț, I. Stoica, M. Dulca, Boboc, Rață, Oaidă, Musi, Radaslavescu 
ABSENȚI: Panțâru, I. Cristea, Șut, Dumiter (accidentați), Olaru (suspendat), V. Crețu, Bouhenna, S. Șerban (în afara lotului)
ANTRENOR: Nicolae Dică

Stadion: Viking (Stavanger, Norvegia) 
Arbitru: Tamás Bognár (Ungaria)

Vocea Gazetei » Viorel Tudorache, înainte de Viking - FCSB

Reporterul GSP Viorel Tudorache comentează Viking - FCSB:

Returul începe de la 2-1 pentru norvegieni și cu FCSB în ofensivă, la controlul jocului, așa cum a fost și la București în urmă cu o săptămână. De altfel, într-un interviu acordat trimișilor Gazetei Sporturilor la Stavanger, unul dintre cei doi antrenori principali ai lui Viking, Morten Jensen, i-a pus tactica pe tavă lui Dică: „Ne vom apăra și joi, așa ar face și Steaua dacă ar da peste Barcelona, nu?”. 

Drept urmare, „Nick” a renunțat la un închizător și a schimbat sistemul din 4-2-3-1 în 4-1-4-1. Practic, FCSB forțează calificarea în grupe cu cinci jucători superofensivi: Cordea, Miculescu, Oct. Popescu, Fl. Coman - B. Rusu. Ar fi extraordinar ca FCSB să joace precum Barcelona Estului de altă dată.

Reporterul GSP, luat pe sus în fața stadionului înainte de Viking - FCSB :)
VIKING - FCSB
Reporterul GSP, luat pe sus în fața stadionului înainte de Viking - FCSB :)

Sosirea celor de la FCSB la stadion:

Meciul e sold out, suporterii norvegieni au început deja să umple arena! Printre ei sunt și fani români:

+18 FOTO
Viking - FCSB 1-3. CALIFICARE! Radunovic înscrie în prelungiri, FCSB e în grupele Conference League!
FOTO: Ionuț Iordache (Gazeta Sporturilor)

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Fostul antrenor de la FCSB a găsit înlocuitor pentru Olaru: „E pe profilul lui” + ce probleme vor apărea pe sinteticul din Norvegia

Cu copy-paste din istorie! » FCSB trebuie să retrăiască în Norvegia două scenarii cu care s-a mai întâlnit până acum

MM Stoica, dezvăluiri din vestiar: „Eu nu o să înregistrez niciodată, dar dacă auziți...” » Ce l-a uimit

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (357)
roja_azul76
roja_azul76  •  31 Octombrie 2022, 13:19
Postat de silvi.u pe 31 Octombrie 2022, 13:02

Bun, deci e asa: incepe cu stacie813 (asta poate fi interpretat vulgar :))) ), pe urma "a" rond la greeneqzdj, pe domeniul "com". Inch'Allah :)))

Rezolvat:))

roja_azul76
roja_azul76  •  31 Octombrie 2022, 13:10
Postat de silvi.u pe 31 Octombrie 2022, 13:02

Bun, deci e asa: incepe cu stacie813 (asta poate fi interpretat vulgar :))) ), pe urma "a" rond la greeneqzdj, pe domeniul "com". Inch'Allah :)))

:))))eeeeee, așa da!:)))

silvi.u
silvi.u  •  31 Octombrie 2022, 13:02
Postat de roja_azul76 pe 31 Octombrie 2022, 12:28

Și nu mai folosi adrese vulgare!:))))

Bun, deci e asa: incepe cu stacie813 (asta poate fi interpretat vulgar :))) ), pe urma "a" rond la greeneqzdj, pe domeniul "com". Inch'Allah :)))

Vezi toate comentariile (357)
Comentează