INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  SPANIA - ITALIA 1-1

Gică Craioveanu explică eroarea lui Del Bosque împotriva squadrei azzurra: "Nu poţi cuceri Euro fără vîrf"

Gică Craioveanu vrea să urmărească toate meciurile de la Euro +1   FOTO
Gică Craioveanu vrea să urmărească toate meciurile de la Euro

Articol de - Publicat marti, 12 iunie 2012 00:00 / Actualizat luni, 11 iunie 2012 19:21

Fostul internaţional critică strategia selecţionerului Spaniei, dar aplaudă Italia: "S-o vezi jucînd fotbal de atac, de posesie, e o minune".

Puţin supărat Gică Craioveanu ieri, la o zi după Spania - Italia. El, atît de apropiat sufleteşte de Furia Roja - a şi comentat meciul la un post de radio iberic -, era nemulţumit de tactica lui Vicente del Bosque, care a ales să joace fără vîrf contra squadrei.

- Gică, te-a surprins strategia Spaniei?
- Să fie clar: nu poţi cuceri Euro fără vîrf! Renunţînd la numărul 9, Del Bosque a vrut mai multă posesie la mijloc şi, a sperat el, infiltrările din linia a doua să creeze surpriza, imprevizibilul. Fabregas a jucat vîrf fals la Barca, a dat şi gol cu italienii duminică, dar... Ce mai, a fost o greşeală a lui Del Bosque, Spania a redevenit Spania de-abia după intrarea lui Torres în centrul atacului.

- De ce?
- Pentru că Torres i-a ţinut sub presiune pe fundaşii centrali italieni, pe Bonucci şi Chiellini, care au fost fericiţi 75 de minute. După, într-un sfert de oră, Torres şi-a creat două-trei ocazii mari.

"I-aş fi pasat lui Navas şi eram fericiţi de victorie"

- Dar la ultima, Navas era liber pe dreapta. Dacă Torres îi pasa, cu Buffon în mijlocul careului, Navas ar fi rămas cu poarta goală...
- ... Şi Torres a tras, acel lob peste poartă, în loc să paseze. Corect. Ştii cum e, atacanţii sînt egoişti.

- Tu ai fi reacţionat la fel, ca vîrf?
- Niciodată! Eu eram altruist, l-aş fi deschis pe Navas şi eram fericiţi cu toţii, la 2-1 la sfîrşit. Numai că Torres trăieşte sub o mare presiune în ultima vreme. Un gol l-ar fi descătuşat.

- Totuşi, de ce n-a reuşit Spania să-şi facă jocul?
- A fost meritul Italiei! Bine, Busquets, Xabi Alonso şi chiar Xavi, folosit puţin mai în dreapta, au cam suferit, n-au prea fost în apele lor. Plus că spaniolii trebuie să folosească mai mult fundaşii laterali în atac, mai ales pe Arbeloa. Însă Italia mi-a plăcut mult de tot.

"O plăcere să vezi Italia de azi"

- Ce ţi-a plăcut?
- În primul rînd, faptul că De Rossi a fost retras în centrul apărării de trei. Să ai un om care să iasă din defensivă cu mingea la picior e mare lucru. Inspirat, Prandelli!

- Atît?
- Cum atît? E o minune să vezi Italia jucînd pentru posesie, ţinînd mingea, pasînd! Asta, da, o plăcere!

- Ai scăpat vreun joc de la Euro?
- Eu? Nici vorbă! Nu o să pierd nimic. Le comentez pe toate la radio.

- Olanda, cu care vom juca în preliminariile viitoare, cum ţi s-a părut la 0-1 cu Danemarca?
- Olanda nu-mi place. Am spus-o dinaintea turneului: pentru mine, nu e favorită! Unii cred că au gîndit: "Gică, ăsta, e prost, e diliu?". Dar uite că am avut dreptate! Şi îţi mai zic ceva: Olanda nu trece de grupe! Cu apărarea aia, mamă, atît de rudimentară!, nu se califică!

"Renunţînd la numărul 9, Del Bosque a vrut mai multă posesie la mijloc, dar a greşit. Spania a redevenit Spania în ultimul sfert de oră, după intrarea lui Torres" (Gică Craioveanu)

"Mi-a plăcut că De Rossi a fost retras în centrul apărării la italieni. Să ai un om care să iasă din defensivă cu mingea la picior e mare lucru. Inspirat, Prandelli!" (Gică Craioveanu)

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

AICI ai cele mai atractive cote la Euro! Pariază pe Campionatul European şi cîştigă!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
sora13
sora13  •  01 Iulie 2012, 06:51
Postat de botizan pe 12 Iunie 2012, 10:41

Auzi ba del Bosque ce zice expertul antrenor Craioveanu ? ... :)) ... baga-l in seama si pe prazaru asta ca zice bine chiar daca nu a antrenat pe nimeni

tu pe cine ai antrenat??? ca sa-ti bag in seama 3000 de comentarii. Prostule! Nu, nu e o insulta.

madskills
madskills  •  12 Iunie 2012, 11:20
Postat de botizan pe 12 Iunie 2012, 10:41

Auzi ba del Bosque ce zice expertul antrenor Craioveanu ? ... :)) ... baga-l in seama si pe prazaru asta ca zice bine chiar daca nu a antrenat pe nimeni

prietene, esti prost, sincer. Gica a explicat si a analizat cum a facut-o toata lumea. Del Bosque chiar a gresit tactica dar a avut noroc cu Fabregas. Si eu tin cu Spania dar a jucat aiurea meciul asta

botizan
botizan  •  12 Iunie 2012, 10:41

Auzi ba del Bosque ce zice expertul antrenor Craioveanu ? ... :)) ... baga-l in seama si pe prazaru asta ca zice bine chiar daca nu a antrenat pe nimeni

Vezi toate comentariile (3)
Comentează