INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  MAI SÎNT 5 ZILE PÎNĂ LA EURO

Urecheaţi

Articol de GSP - Publicat luni, 02 iunie 2008 00:00

Piţurcă şi-a certat fundaşii, fiind nemulţumit de evoluţia acestora, din prima repriză.

Considerată a fi punctul forte al “naţionalei”, apărarea a scîr­ţîit serios sîmbătă seară, în special în primul mitan . Victor Pi­ţur­că a surprins, începînd cu un cu­plu de fundaşi inedit format din Ga­briel Tamaş şi Şte­fan Radu, care a ga­fat în mai mul­te rîn­duri în prima re­priză. De altfel, Piţi a mizat pe la­zial, deşi la şedin­ţe­le de pregătire aces­ta nu a evo­luat deloc ca sto­per, el fiind fo­lo­sit doar ca fun­daş stîn­ga. În ab­sen­­ţa lui Goian, “cen­trali” fuseseră tes­taţi Tamaş şi Ră­doi.

“Toţi cei patru fun­daşi au avut momente de neatenţie, iar mun­tenegrenii au ajuns mult prea uşor la poarta noastră”, a spus Piţi, care, la pauză, a rămas pe gazon special pentru a vorbi cu Ghionea şi Moţi, cei care au evoluat în centrul apă­rării în partea secundă.

Selecţionerul şi-a certat zdravăn oamenii din de­fen­sivă, reproşîndu-le u­­şu­rinţa cu care Vu­cinici şi com­pa­nia au ajuns la poarta lui Lobonţ . El le-a explicat că în faţa unor ad­ver­­sari pre­­cum Fran­­ţa, Ita­lia şi Olanda, care au ata­­canţi de ma­re va­­­loare, aceste gre­­şeli vor fi ime­diat penalizate.

“Nu m-a mulţumit Ştefan Radu ca stoper. De altfel, nici nu l-aş fi folosit pe acel post, dacă nu lipsea Goian”
Victor Piţurcă antenor România

“În prima repriză, apărarea a lăsat de dorit. Spre uimirea mea, fundaşii care au jucat după pauză au făcut-o mult mai bine”
Emeric Ienei ex-selecţioner România

“Dacă am judeca apărarea după partidele de calificare, am fi mulţumiţi. Cu Muntenegru s-au făcut experimente”
Miodrag Belodedici fost fundaş România

“Nu am ştiut să ne apărăm aşa cum trebuia, a fost o primă repriză foarte slabă, cu o apărare care a scîrţîit. Trebuie să îi mulţumim lui Lobonţ că am scăpat fără gol!”
Ion Crăciunescu fost arbitru FIFA

“Nu vă aventuraţi în atac!”
Selecţionerul le-a cerut maximă prudenţă fundaşilor săi. Ştiind că va avea de înfruntat echipe extrem de ofesive, Piţurcă nu va risca şi le-a cerut fundaşilor laterali să nu urce foarte des în atac. De altfel, şi la fazele fixe în careul advers, doar unul dintre stoperi are permisiunea de a urca în atac!

Goian revine
După ce, la antrenamentul de vineri, Dorin Goian a resimţit dureri la călcîiul piciorului drept, stelistul nu a fost nici măcar rezervă cu Muntenegru. Totuşi, “Goe” va reintra zilele acestea în programul normal alături de ceilalţi “tricolori” şi mai mult ca sigur va fi titular la primul meci de la Euro, cu Franţa, pe 9 iunie. Fundaşii cu Franţa: Contra, D. Goian, Tamaş, Raţ

LiŢĂ virulent
Fostul internaţional Liţă Dumitru consideră că vom avea probleme în apărare şi pentru că valoarea atacanţilor adverşi va fi mult peste ce am întîlnit în grupă. “În preliminarii, Piţurcă a găsit de fiecare dată soluţia bună. Dar acum e altceva, vin cei mai buni atacanţi din Europa. Fundaşii noştri nu sînt de valoare prea mare şi vor avea probleme. Chivu e foarte bun, dar nu joacă acolo, Goian a avut un an cu mult mai slab decît atunci cînd juca în Liga Campionilor, restul nici nu prea contează”.

“Nu putem fi perfecţi 90 de minute”
Fostul mare fundaş al României din anii ‘80, Costică Ştefănescu, apreciază drept satisfăcătoare, per ansamblu, evoluţia defensivei “tricolore” cu Muntenegru. “Au fost momente de nesiguranţă, din cauza lipsei de concentrare, însă un meci de pregătire nu se poate compara cu unul de la Euro. Adversarul şi-a creat breşe, dar nu poţi juca perfect 90 de minute. Eu zic că stăm bine, am evoluat satisfăcător. Franţa va avea oricum ocazii contra noastră, dar sperăm să nu le şi concretizeze”, a spus ieri Ştefănescu.

SPEEDY PETRE
În premieră pentru România, Antena 1 a transmis meciul de sîmbătă seară, România-Muntenegru, într-o formulă grafică de excepţie. În colaborare cu firma de monitorizare SportVU, televiziunea din Băneasa a prezentat date statistice inedite despre jucători. Conform acestora, Florentin Petre (foto) a fost fotbalistul care a făcut cele mai multe sprinturi, în timp ce Cociş a alergat cel mai mult.

60,1 km au alergat în total cei 22 de jucători români

7 km/h a fost viteza medie de depla sare a fotbaliştilor lui Victor Piţurcă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
 •  02 Iunie 2008, 10:56

Anatena 1 is praf rau ,mi-l aratu pe chivu la interviu in timpul meciului cand romania era in careul muntenegrenilor !! ei tot incearca chestii noi dar nu inteleg ca noi vrem sa vedem meciul.O sa fie nasol cu astia de la antena 1.

 •  02 Iunie 2008, 10:34

ce grafica de exceptie a folosit antena1? in primul rand nici macar nu am apucat sa citesc primul 11 al romaniei ca a fost tinut pe ecran o secunda,in al doilea rand nici o asezare pe teren nu a-ti pus,reluarile foarte tarzi si aiurea ,schimbarile nu au fost afisate toate,sau macar sa spuna comentatorii ,daca nu a aparut pe ecran,deci a fost o transmisie varza,sper ca la euro sa nu aveti voi nici-o treaba cu transmiterea meciurilor ca o sa fie grav

 •  02 Iunie 2008, 08:40

Piturca dovedeste ca e un incompetent. Pai, nici macar la antenemante nu a folosit cuplul de fundasi centrali. Pai cum ai vrea sa nu dea rateuri, chiar si impotriva unui meci cu muntenegru? de ce nu ai jucat cu cuplul pe care l-ai folosit dupa accidentarea lui goian? si un alt aspect, cei 2 jucatori joaca la echipele lor de club mai mult fundasi de banda (tamas pe dreapta, radu pe stanga), ei nu au mai jucat de mult in centru, cel putin radu de vreo 3-4 luni. mai bine te-ai urechea singur.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează