INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  GRUPA I

Au amenințat cu boicotul! Autocarul sîrbilor a fost atacat la Tirana: nu mai vor să joace cu Albania

Atacați la Tirana, în ciuda protecției poliției, jucătorii lui Curcici au călătorit cu teamă pe drumul de munte spre Elbasan
Atacați la Tirana, în ciuda protecției poliției, jucătorii lui Curcici au călătorit cu teamă pe drumul de munte spre Elbasan

Articol de - Publicat vineri, 09 octombrie 2015 00:00

Tensiunea înaintea duelului de la Elbasan atinsese cote maxime în urma violențelor de miercuri, minimalizate de autoritățile locale: ”Parbrizul nu avea decît o mică crăpătură".

Sîrbii s-au speriat de infernul pregătit de albanezi înaintea ciocnirii de aseară de la Elbasan, 50 km de Tirana. Ba amenințaseră cu boicotul după incidentul de miercuri, autocarul "naționalei" fiind atacat cu pietre de huligani, în drumul de la aeroportul din capitală la hotel. "Nu intrăm în teren dacă nu ni se asigură securitatea", s-au plîns sonor oficialii FSS, federația de la Belgrad.

"Condamn vandalismul fanilor albanezi. Din fericire, n-au existat consecințe și nimeni nu a fost rănit, dar e un act grav", adăugase Vanja Udovici, ministrul sîrb al Sporturilor. Iar președintele FSS, Tomislav Karadzici, trăgea alarma: "Ce ne mai așteaptă pînă la Elbasan, dacă la Tirana ne-au bombardat cu pietre?". Dar poliția din Tirana i-a liniștit, respingînd exagerările: "Parbrizul are o mică crăpătură, deci piatra a venit de departe". Piatra discordiei fusese aruncată din tur.

Drona a produs haos

La meciul disputat pe 14 octombrie 2014, o dronă cu steagul Marii Albanii, lansată pe stadionul Partizan din Belgrad de Ismail Morina (arestat miercuri pentru port ilegal de armă!) a produs o bătaie generală, suspendarea meciului, 3-0 pentru Albania la "masa verde" și -3 puncte Serbia!

Premierul sîrb a stat acasă

Pentru a nu inflama mai tare spiritele, premierul sîrb a anunțat că nu merge la stadion pentru a-și susține favoriții. "Nu mă duc din cauza politizării excesive a meciului. Îmi doresc ca fotbaliștii să fie protagoniști și nimeni din delegația noastră să nu sufere", a declarat Aleksandar Vucici. Care l-a convocat ieri în van pentru explicații pe ambasadorul albanez la Ministerul de Externe.

Bilete cu 500-1.000 euro la negru

A fost bătaie mare pe cele 13.000 de tichete scoase la vînzare. Deși prețul oficial a fost destul de mic, 15 euro, pe piața neagră ieri ajunseseră la 500 ori chiar 1.000 de euro. Cel puțin 100.000 de albanezi au dorit să fie aseară pe stadionul din Elbasan pentru a sărbători posibila calificare dacă Danemarca nu va fi cîștigat în Portugalia.

1.850de polițiști, soldați, agenți speciali și lunetiști au fost mobilizați la partida din Albania, 350 doar pentru a însoți delegația sîrbă

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
986379311381755
Lengyel Adrian  •  09 Octombrie 2015, 10:15

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close