INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ANGLIA - RUSIA, AZI, 22:00, DOLCE 1, PRO TV, GSP.RO

FOTO Sânge la Marseille! Fanii englezi s-au bătut joi noapte cu ultrașii locali şi cu poliţia

Un fan englez, plin de sânge, e îngrijit de prieteni +2   FOTO
Un fan englez, plin de sânge, e îngrijit de prieteni

Articol de - Publicat sambata, 11 iunie 2016 00:00

Terorismul, manifestările de stradă (greve) şi huliganismul au fost cele trei mari provocări pentru care forţele de securitate franceze s-au pregătit luni întregi înaintea turneului final.

Joi seară, la Marseille, au dat deja piept cu una dintre ele. Abia "debarcaţi" în portul de la Marea Mediterană, huliganii englezi şi-au făcut "încălzirea" pentru meciul cu Rusia în pub-uri şi, chercheliţi bine, au început să cânte "Unde-i ISIS?".

Pentru o confruntare face to face n-a fost nevoie de ISIS, le-au servit-o câteva bande locale. Iar în faţa barurilor Queen Victoria și O'Malley s-a încins o bătaie pe cinste. Cu scaune, umbrele, sticle, pumni. Mulţi pumni. Şi sânge!

Euro încheiat

Poliţia a intervenit rapid cu bastoane şi gaze lacrimogene, împrăştiindu-i pe combatanţi. Iar la faţa locului şi-au făcut apariţia şi câteva salvări. Pe la 2:30 dimineaţa, în vechiul port era din nou linişte. Dar medicii au avut de lucru până spre ivirea zorilor.

Mai mulţi membri ai forţelor de intervenţie au fost răniţi, la fel vreo câteva zeci de scandalagii. Inclusiv arestări s-au operat: doi huligani, unul pentru agresarea unui barman, celălalt din cauza comportamentului violent. Pentru ei, e cert, Euro 2016 s-a încheiat. Chiar înainte de a începe!

În 1998 a fost mai rău

Huliganii englezi și-au mai dat în petic la Marseille, în timpul Coupe du Monde 1998. Atunci, ei au avut ciocniri cu fanii tunisieni vreme de două zile la rând. Bilanțul: zeci de răniți, peste 100 de arestați sau expulzați, iar mai târziu, cei mai violenți dintre englezi au fost judecați și încarcerați.

N-au avut liniște

Jucătorii lui Roy Hodgson nu s-au putut odihni azi noapte. Hotelul lor, Golden Tulip, se află chiar lângă fanzone-ul unde marseillezii au urmărit live, pe un ecran gigant, meciul Franței cu România. Hodgson și selecționerul rus Sluțki mizează pe următoarele echipe:

ANGLIA: Hart - Walker, Smalling, G. Cahill, Rose - Wilshere, Dier, Alli - Rooney - Vardy, H. Kane
RUSIA: Akinfeev - Smolnikov, V. Berezuțki, Ignașevici, Șenikov - Ivanov, Glușakov - Kokorin, Șirokov, Șatov - Dziuba

"Unii dintre noi au băut mai mult decât era cazul, într-adevăr. Dar am fost provocaţi de localnici. A trebuit să ne apărăm"
Suporter englez implicat în incidentele de la Marseille

"Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene, ceea ce mi se pare un pic discriminatoriu. Dar metoda şi-a făcut efectul şi liniştea s-a restabilit"
Kevin Miles, directorul executiv al Federaţiei fanilor englezi

200de huligani, potrivit estimărilor poliţiei, au fost implicaţi în incidentele de la Marseille. Englezi şi francezi

2 ore le-au trebuit polițiștilor ca să facă definitiv liniște în zona de conflict

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează