INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ALBANIA - ELVEȚIA, SÂMBĂTĂ, 16:00, DOLCE1, GSP.RO

Frederic Veseli s-a născut în Elveția și a fost dorit la naționala Kosovo, însă are un singur scop: ”Vreau să mor pentru Albania!”

Veseli are doar 3 selecții în naționala Albaniei // FOTO Guliver/GettyImages
Veseli are doar 3 selecții în naționala Albaniei // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 10 iunie 2016 00:00

Fundașul Frederic Veseli, 23 de ani, e cetățean elvețian și a îmbrăcat prima oară tricoul roș-negru în noiembrie 2015.

Frederic Veseli s-a născut la Renens, în Elveția, și a trecut pe la toate loturile de juniori ale Țării Cantoanelor, fiind chiar căpitanul reprezentativei Under 17. Dar a rămas albanez sută la sută, ca părinții săi.

Sau chiar 200 la sută, ținând cont de declarația pătimașă pe care a făcut-o înaintea "șocului" de mâine contra reprezentativei țării natale: "Vreau să mor pentru Albania. Jucând pentru Albania ca albanez, nu ca elvețian".

A refuzat Kosovo

Fundașul de numai 23 de ani a fost contactat în numeroase rânduri și de selecționerul Kosovo, Albert Bunjaki. Dar în cele din urmă a dat curs invitației lui Gianni De Biasi și a îmbrăcat tricoul roș-negru al Albaniei în două amicale disputate în noiembrie 2015.

Convocarea sa în lotul pentru Euro 2016 a născut însă unele animozități. Astfel, elvețienii de la Blick au scris că tatăl căpitanului Lorik Cana ar fi intervenit pentru el la șefii Federației, peste capul selecționerului și în detrimentul lui Djimsiti, lăsat acasă.

Emoții cu Berisha

Portarul titular al Albaniei, Berisha, s-a accidentat în timpul antrenamentului de miercuri după-amiază. În urma unui plonjon, el a acuzat dureri mari la un deget de la mână și a fost tratat de medicul naționalei minute în șir. Și-a reluat apoi locul între buturi, însă a căutat să-și protejeze degetul lezat.

Behrami out?

Valon Behrami ar putea rata meciul cu Albania de mâine. Mijlocașul elvețian avea o problemă mai veche la genunchi, care s-a reacutizat în ultimele zile. Iar în timpul antrenamentului de miercuri după-amiază, mijlocașul a participat doar la ședința tactică, înainte de a lua drumul sălii de gimnastică.

Tren și vedete pentru fani

Tabloidul Blick, în colaborare cu Ministerul Transporturilor, pun la dispoziția fanilor elvețieni un tren special pentru a călători spre orașele în care naționala va juca la Euro. Ei vor fi însoțiți de câte-o fostă glorie a fotbalului din Țara Cantoanelor, care le va semna autografe și le va răspunde la întrebări. Prețul unui drum începe de la 174 de euro.

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează