INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  CULOAREA EȘECULUI

”Galbenii” nu știu să sară! România și Ucraina au plecat deja de la Euro. Suedia e și ea la un pas de eliminare

"Galbenii" români au un singur succes în 16 meciuri la Euro, 3-2 cu Anglia în 2000. Acum, Andone și Stanciu au fost ultimii în grupă // FOTO: Alex Nicodim

Articol de - Publicat marti, 21 iunie 2016 00:00

România și Ucraina au plecat deja de la Euro, iar Suedia, cealaltă națională care joacă în aceeași culoare, e gata să le imite. Nicio campioană continentală n-a avut galben.

Galbenul nu e la modă nici la Euro 2016! Tradiția s-a respectat la turneul final din Franța, unde două dintre cele trei echipe naționale participante care îmbracă tricouri de această culoare și-au făcut deja bagajele de întoarcere acasă, iar cealaltă are șanse destul de mici să treacă de grupe.

Învinsă duminică de Albania (0-1), România a confirmat previziunile făcute de agenția franceză Shopalike, care ne credita ultima ca pretenții la titlul continental din lista celor 24, cu 0,45%, sub verdele Irlandei de Nord (0,85%) și al Irlandei (0,8%), galbenul Ucrainei și al Suediei, câte 1,2%.

Tricourile en-coeur și fără motive geometrice furnizate de Joma (ai noștri au fost singurii la Euro îmbrăcați de firma spaniolă!) erau clar outsidere în disputa cu Albania, roșu, pe gât și cu motive, 24,1%, potrivit aceluiași studiu. De altfel, galbenul n-a luat niciodată titlul european. Favorit este roșul (35,7%), urmat de albastru și alb, cu câte 28,6%, portocaliul Olandei fiind o notă aparte.

Primii în galben. La cartonașe!

Există un capitol la care dominăm în galben. Din păcate, negativ: cel al cartonașelor. La actualul Euro, jucătorii lui Anghel Iordănescu au adunat în grupă nu mai puțin de 10, patru cu Elveția, câte trei cu Franța și cu Albania. Niciunul dintre "tricolori" nu a colecționat însă două avertismente.

5titluri europene au cucerit "naționalele" în roșu, Spania (2), Danemarca, Cehoslovacia și URSS

4din 5 turnee finale de Euro s-au terminat pentru România cu eliminarea încă din faza grupelor

2culori a folosit "naționala" Spaniei la cele 3 titluri câștigate, albastru (1964) și roșu (2008, 2012)

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează