INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  SECURITATE

Păziți non-stop de trupele de elită » Franța va fi o lună sub asediu: jucătorii lui Deschamps vor fi supravegheați non-stop

Ultimele antrenamente ale polițiștilor francezi înainte de Euro // FOTO Reuters
Ultimele antrenamente ale polițiștilor francezi înainte de Euro // FOTO Reuters

Articol de - Publicat luni, 06 iunie 2016 00:00

Franța va fi o lună sub asediu, așteptându-se multiple amenințări, dar jucătorii vor fi apărați de către cei mai buni agenți ai Poliției și Jandarmeriei.

Ieri, Le Journal du Dimanche deschidea ziarul cu o imagine apocaliptică. "Franța e mai divizată ca niciodată, o țară neliniștită, care se îndoiește de forța ei la fel de mult ca și de viitorul său acum, când va găzdui planeta fotbalului la un Euro sub tensiune maximă".

Protest uriaș la Paris pe 14 iunie

Timp de o lună, între 10 iunie și 10 iulie, se așteaptă amenințări multiple în Hexagon. În primul rând, grupările teroriste islamice. "Franța e astăzi marea țintă a terorii", a declarat Patrick Calvar, șeful Serviciului antitero. Apoi, huliganii. "Nu ne temem de conflicte în interiorul stadioanelor, ci de luptele de stradă", afirmă polițiștii. Și, deasupra tuturor, pericolul social.

Milioanele de francezi furioși împotriva proiectului de lege "El Khomri", denumită după ministrul care vrea să modifice Codul Muncii în beneficiul firmelor și în dezavantajul angajaților. Ei anunță proteste masive pe întreaga perioadă a turneului final. Cel mai important fiind marți, 14 iunie, la doar patru zile de la startul Euro, când se vor reuni toate sindicatele într-o manifestație de proporții în capitală. Acțiuni organizate simultan cu grevele: mai ales în transporturi (inclusiv Air France și căile ferate) și sistemul energetic.

"Fotbaliștii nu vor fi singuri nicio clipă"

Și totuși, oficialii de la Paris susțin că dispozitivul de securitate dislocat, fără precedent, va rezista până la final. Aproape 100.000 de polițiști, jandarmi, militari și agenți privați vor proteja competiția. Iar jucătorii par cei mai în siguranță. Vor fi păziți non-stop, zi și noapte, de RAID și GIGN, trupele speciale ale Poliției și Jandarmeriei.

"Agenții vor fi mereu lângă echipe. Peste tot. La hotel, pe traseu, la stadion, la antrenament. Fotbaliștii nu vor fi singuri nicio clipă, de la sosirea în Franța și până în ultima clipă dinaintea îmbarcării spre țara lor", a dezvăluit un membru al forțelor speciale. "Vom sta și noi în hotel pe același etaj. Ei vor dormi, noi nu!". Și un avertisment pentru Chiricheș și ceilalți "tricolori": "Ieșirile individuale nu vor fi permise absolut deloc".

Unitate împotriva unui atac nuclear

Francezii și-au luat măsuri și pentru cel mai terifiant coșmar: un asalt terorist cu arme neconvenționale. Potrivit ministerului de interne, citat de Le Journal du Dimanche, a fost dislocată pentru turneul final "o unitate specială împotriva unui atac nuclear, radiologic, bacteriologic sau chimic".

"E o nebunie să accepți fan-zone-urile, aceste mari concentrări de mulțime. Mai ales la Paris, în fața Turnului Eiffel, simbolul libertății. Oferim cea mai bună țintă"
Fost lider al Serviciului antitero francez, pentru Le Journal du Dimanche

8.000.000de fani se vor afla în Franța între 10 iunie și 10 iulie; dintre aceștia, 2,5 milioane vor fi pe stadioane

1.000.000.000 €este estimarea pagubelor făcute de inundații în regiunea Parisului și în centrul țării; au murit 4 oameni în ultima săptămână

90.000de agenți de ordine vor asigura protecția Euro 2016

Cine păzește turneul final:

  • 42.000 poliţişti
  • 25.000 jandarmi
  • 13.000 agenţi privaţi
  • 10.000 militari

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează