INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ROMÂNIA - ALBANIA, 19 IUNIE, 22:00, DOLCE 1, PROTV, GSP.RO

Pompiliu Popescu se aștepta la o prăbușire fizică și medicală a ”tricolorilor”: ”Erori inadmisibile de refacere”

Stancu a fost schimbat în minutul 83 // FOTO Guliver/ GettyImages
Stancu a fost schimbat în minutul 83 // FOTO Guliver/ GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 17 iunie 2016 00:00

Fostul doctor al naționalei, Pompiliu Popescu, spune că se aștepta la o prăbușire fizică și medicală a ”tricolorilor” din cauza greșelilor făcute de Iordănescu și de actualul staff medical.

  • Corespondență din Paris

Un val de accidentări a lovit echipa națională contra Elveției, meci în care Iordănescu a fost obligat să opereze toate mutările forțat de împrejurări. Pe rând, Pintilii, Raț și Stancu au căzut pe frontul de pe Parc des Princes și au cerut să fie schimbați.

Hoban, Filip și Andone i-au înlocuit, dar inclusiv cel de-al doilea, fundașul stânga de la Dinamo, a acuzat după meci probleme similare. "A intrat un pic neîncălzit pentru că Răzvan a făcut semn că vrea să iasă", a explicat, ieri, secundul Daniel Isăilă într-o conferință de presă.

"E o rușine să vezi naționala prăbușită în minutul 60"

Fostul medic al reprezentativei, Pompiliu Popescu, subliniază că "nu e nimic întâmplător! Mă așteptam la aceste chestiuni. E o rușine să vezi o echipă națională prăbușită în minutul 60. Cădeau ca jaloanele. La mijloc e și pregătirea lui Iordănescu. A supralicitat în perioada dinaintea Europeanului, când n-a știut să dozeze efortul. În plus, un staff medical poate acoperi din carențele antrenorilor. La orice echipă care se respectă, rolul doctorului este fundamental".

Popescu punctează că "s-au comis erori în procedurile de refacere a jucătorilor, ceea ce e inadmisibil la acest nivel! Vreme de 26 de ani cât am lucrat la lot, nu mi s-a întâmplat să existe o asemenea prăbușire fizică și să cadă ca spicele. Mai mult, nu m-am confruntat niciodată cu probleme musculare, fiindcă am știut să le previn inclusiv printr-o medicație adecvată. Iordănescu habar n-avea de aceste detalii. El doar a profitat de binefacerile mele de-a lungul anilor. Acum au avut la dispoziție chiar cinci zile între partide, 24 de ore în plus de refacere față de elvețieni și tot n-au administrat corect această perioadă. La Euro 2008, de exemplu, au fost doar patru zile între meciuri. La un asemenea nivel, o zi în plus înseamnă enorm și poate constitui amănuntul care să facă diferența. E echivalentul a șapte zile de odihnă pentru un om obișnuit".

"Încearcă să mascheze și alte probleme"

Dezvăluie că "la lot mai sunt și alte probleme medicale decât cele cunoscute, dar federația încearcă să le mascheze, fiindcă asta e important pentru ei. Să nu se știe adevărul. Acum, după partida cu Elveția, Iordănescu a explicat la conferința de presă că medicul evaluează situația jucătorilor. Pe mine mă presa mereu să-i zic instant diagnosticele, înainte să meargă la întâlnirea cu presa. Și i le dădeam! La mine nu mai funcționa perioada de «evaluare»?".

Popescu apreciază că "toate situațiile medicale apărute acum sunt rezolvabile până la jocul cu Albania, astfel încât Iordănescu să-i aibă pe toți la dispoziție. Sunt convins că ne vom și califica, iar garanția succesului este dată de sistemul foarte larg al competiției. Este însă inadmisibil să ne confruntăm la un turneu final cu asemenea greutăți doar pentru că Burleanu și Bodescu au ținut morțiș să ne dea afară înainte de Euro, fără să ia în calcul efectele clare ale schimbării peste noapte a unui staff medical".

"La turneele finale, am avut o singură problemă nerezolvată. E vorba despre Stângă, ce a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate și nu se mai putea face nimic foarte rapid"
Pompiliu Popescu, fost medic națională

"Burleanu, Bodescu și Iordănescu ar trebui să răspundă pentru felul în care au gestionat acest European. E o rușine!"
Pompiliu Popescu, fost medic națională

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (2)
1062432440466057
Cojocariu Iosif  •  17 Iunie 2016, 15:10

Trei lingai penibili...Isaila...un nonsens Popa si un tip smecher,tragea putin penas...cand vorbea...:))))...Keserue...penibil tot...profesionalism zero,smecherie si lingusala la sifoane...:)))))

gicacontratot
gicacontratot  •  17 Iunie 2016, 11:32

S-a trezit si *** asta vorbind singur.Sa-i aminteasca cineva despre TOTALA PRABUSIRE FIZICA a nationalei in 1994 la meciul cu Elvetia 1-4.Toti ne aducem bine aminte cum se plangeau jucatorii in frunte cu Hagi ca nu au putut alerga

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează