INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ATENTATE

Teroriștii vizau meciul României! ISIS plănuia un atentat în meciul de deschidere al Campionatului European

Organizatorii au pregătit un impresionant dispozitiv de securitate și pentru Stade de France +1   FOTO
Organizatorii au pregătit un impresionant dispozitiv de securitate și pentru Stade de France

Articol de - Publicat marti, 12 aprilie 2016 00:00

Un atentat era plănuit pentru deschiderea cu Franța, de pe 10 iunie, dar militanții ISIS și-au schimbat strategia, lovind la Bruxelles.

Euro 2016, programat între 10 iunie și 10 iulie în Franța, era ținta primordială a Statului Islamic. Chiar meciul de deschidere, în care România înfruntă "naționala" gazdă, trebuia să fie teatrul horror al unui atentat.

Potrivit cotidianului Liberation, teroriștii voiau să lovească din nou capitala Paris. E ceea ce a dezvăluit Mohamed Abrini, ultimul militant ISIS arestat săptămâna trecută la Bruxelles.

"Omul cu pălărie" din comandoul de trei kamikaze, surprins de camerele video de pe aeroportul Zaventem, a povestit la interogatoriu că planul altui atac asupra Stade de France a fost pus la punct în Siria.

Răzbunare pentru primul atac eșuat

"Ideea lui Abrini și a grupului său a fost abandonată din cauza arestărilor și a cercetărilor făcute de poliția belgiană. Așa că teroriștii au schimbat strategia, de teamă să nu fie prinși", scriu francezii.

Jihadiștii încercau, de fapt, să lovească tocmai acolo unde dăduseră greș pe 13 noiembrie. Pe arena din Saint-Denis, unde a avut loc amicalul Franța - Germania, n-au putut pătrunde. Cei trei kamikaze au fost respinși la porți, detonându-și apoi centurile explozive în apropierea stadionului.

"Dacă mărturia lui Abrini este veridică, s-ar confirma că Belgia este o bază teroristă operativă de zece ani și ar trebui supravegheată mult mai atent"
Sursă anonimă a poliției belgiene

32 de morție bilanțul atentatelor de pe 22 martie din Bruxelles, pe aeroportul Zaventem și într-o stație de metrou

130 de morțiau făcut atacurile teroriste de la Paris, de pe 13 noiembrie 2015, revedicate tot de Statul Islamic

Playtech: BOMBĂ! Gigi Becali, învins la tribunal! Lovitura dură primită de latifundiar la final de săptămână


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează