INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  RECORD

Tînăr şi neliniştit » Un fost adversar al Stelei e cel mai tînăr debutant în preliminariile CE: 15 ani şi 300 de zile

Bulgarii nu i-au găsit antidot lui Odegaard // Foto: Mediafax
Bulgarii nu i-au găsit antidot lui Odegaard // Foto: Mediafax

Articol de - Publicat miercuri, 15 octombrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 15 octombrie 2014 01:23

Dorit de Bayern, Real şi Barcelona, mijlocaşul lui Stromsgodset a fost introdus luni în minutul 63 al meciului cu Bulgaria (2-1).

Ascensiunea lui Martin Odegaard e uluitoare. În iunie 2012 îşi făcea deja apariţia în prima echipă a lui Stromsgodset, într-un test cu Mjondalen. Avea doar 13 ani! Iar în aprilie anul acesta a debutat şi-n campionat, devenind cel mai tînăr jucător din istoria Tippeligaen. De aici şi pînă la naţionala Norvegiei n-a fost decît un pas.

27 de minute
După ce şi-a făcut "încălzirea" cu Emiratele (27 august), într-un amical, mijlocaşul lui Stromsgodset a spart gheaţa şi în "oficiale": 27 de minute, ultimele, în confruntarea de luni cu Bulgaria (2-1). La 15 ani şi 300 de zile e cel mai tînăr debutant din istoria preliminariilor Euro!

Scheme tactice la 5 ani!
Secretul exploziei sale? "Pe Martin am început să-l pregătesc de cînd avea 5 ani. Zilnic. Mereu cu balonul. Îi desenam scheme tactice şi i le explicam pentru a-i îmbunătăţi viziunea în teren. Încă n-are o condiţie fizică de invidiat, dar compensează altfel. Are o tehnică foarte bună şi citeşte repede jocul, ceea ce-i permite să fie mereu acolo unde trebuie", a dezvăluit tatăl său, Hans-Erik, tabloidului Daily Mail.

Nu se grăbeşte
Unii s-au grăbit să-l compare cu Messi, alţi văd în Odegaard un Brian Laudrup în devenire. Bayern, Real şi Barca şi-au trimis frecvent scouterii la meciurile lui Stromsgodset, Martin însuşi s-a antrenat o perioadă la Academia lui Man. United. Dar tatăl său nu se grăbeşte: "Marele pericol la copii e să devină mulţumiţi prea repede. Aşa că le-am spus tuturor că e prea tînăr ca să plece singur într-o ţară străină. Şi e prea devreme".

Doar 5 minute cu Steaua
În turul doi al preliminariilor Ligii, Odegaard a jucat cu Stromsgodset contra Stelei. Dar n-a ieşit în evidenţă. În prima manşă, la 1-0 pentru roş-albaştri, a fost introdus în minutul 85, iar în returul de la Bucureşti n-a fost deloc utilizat.

20 de cluburi europene şi-au exprimat interesul pentru Martin Odergaard, în pole fiind Bayern, Real şi Barcelona

3 goluri şi 6 pase decisive a dat Odegaard în 19 apariţii în campionatul Norvegiei

"Eram emoţionat cînd am intrat cu Bulgaria. Dar în faţa entuziasmului publicului nu mi-a rămas decît să zîmbesc şi să mă bucur" (Martin Odegaard, mijlocaş Norvegia)

"N-am văzut vreun puşti de vîrsta lui care să se antreneze mai mult. Şi e bine că aici nu există tentaţii. Pur şi simplu se focusează doar pe ceea ce are de făcut" (David Jean Nielsen, antrenor Stromsgodset)

637622-debutanti-tineri.jpg

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează