INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  FRANȚA - SCOȚIA 3-0

VIDEO Francezii, ridicați în slăvi de presa din Hexagon după victoria cu Scoția, 3-0: "Mașini de război"

Execuția lui Giroud l-a surprins pe portarul scoțian +2   FOTO
Execuția lui Giroud l-a surprins pe portarul scoțian

Articol de - Publicat luni, 06 iunie 2016 00:00

Raidurile albastre, la fel de percutante și împotriva britanicilor, l-au impresionat pe fostul atacant francez Yannick Stopyra.

Yannick Stopyra, 55 de ani, locul 3 cu "naționala" Franței la Mondialul din 1986, s-a dezlănțuit în L'Equipe, după încă o demonstrație de forță a ofensivei albastre, 3-0 în fața Scoției la Metz. "Jucătorii noștri sunt niște mașini de război", a declarat fostul "cocoș". "N-am mai văzut de mult timp o echipă atât de bună, de aceea sunt euforic".

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Modelul Madjer

În vârful acestei avangarde care pare să spargă orice blocadă e Olivier Giroud. Fluierat de suporteri la Nantes, când a fost înlocuit la 3-2 cu Camerun, deși marcase și atunci o dată, atacantul lui Arsenal a fost aplaudat în picioare sâmbătă, la Metz. El a deschis scorul, cu o execuție gen Madjer, călcâi artistic din marginea careului mic. Și tot el a făcut 2-0, reluând în plasă mingea respinsă de portarul scoțian. Are 8 goluri în ultimele 6 partide ale Franței în care a fost titular. A punctat de fiecare dată.

"10% talent, 90% mental"

"Aș minți să spun că n-am fost puțin afectat de reacția fanilor la Nantes, dar le-am dat cel mai bun răspuns spectatorilor care nu mă plac", a declarat Giroud, avertizându-i pe "tricolori": "Suntem Franța, suntem gazde și trebuie să câștigăm primul meci". L-a completat Matuidi: "Nu ne e frică de nimeni". Evra, 35 de ani, veteranul lotului, știe care e secretul unui succes major: "Într-o competiție, talentul înseamnă zece la sută dintr-o victorie. 90 la sută e mentalul".

Apărarea n-a mai luat apă

Pentru prima oară în ultimele cinci meciuri, ariergarda albastră nu a mai cedat. Le-a blocat scoțienilor toate culoarele spre poartă. Și adversarii n-au avut nicio minge cadrată în amicalul de la Metz.

Rami, care a greșit mult la testul precedent (3-2 cu Camerun), s-a înțeles bine cu Koscielny, iar cuplul de stoperi a fost ajutat de "santinela" care a patrulat în fața lor: Kante.

Ultimul semn de întrebare: Payet sau Martial?

"Știu exact echipa care va juca vineri, la deschiderea Euro", a declarat Deschamps imediat după 3-0 contra Scoției. "Care va fi formula de start?", a întrebat reporterul TF1. "Așteptați până atunci!", i-a răspuns sec selecționerul.

Zece nume se știu sigur, potrivit L'Equipe. Kante, revelația Premier League de la Leicester, va fi "închizătorul", câștigând duelul cu Cabaye după accidentarea lui Lass Diarra.

Rami, stoper-dreapta, convocat în ultima clipă în locul lui Varane, l-a convins și el pe Deschamps. Rămâne o singură necunoscută: Payet sau Martial aripă stângă? Probabil, Payet.

Încă un pericol la lovituri libere: Pogba!

"Tricolorii" trebuie să evite fazele fixe din apropierea careului. Albaștrii au executanți extraordinari de lovituri libere. În primul rând, Payet și Griezmann, dar și Pogba. Sâmbătă, în minutul 63, când Payet fusese înlocuit, Pogba a tras el de la 22 de metri. Și mingea a depășit zidul, lovind stâlpul din dreapta porții scoțiene. Goalkeeperul britanic nici nu a avut timp să se miște pe linie.

"De la mijloc în sus, francezii au un joc excelent. Circulația balonului, dinamica și mobilitatea jucătorilor, totul e bun. Ajung des la finalizare, își creează multe ocazii și marchează"
Viorel Moldovan, secundul lui Iordănescu, la DigiSport

"Atacul e punctul forte al adversarilor. Și, când ai o echipă puternică ofensivă, e mult mai ușor pentru apărare"
Viorel Moldovan, secundul lui Iordănescu, la DigiSport

"Franța e favorită la Euro, are jucători de clasă mondială. Am primit o bună lecție de fotbal"
Gordon Strachan, selecționer Scoția

"Această echipă are o diversitate impresionantă de talente în ofensivă. Aripile sunt incredibile. N-am mai văzut de multă vreme o echipă atât de puternică"
Yannick Stopyra, fost atacant al Franței

"Va trebui să studiem bine această echipă română pentru a nu rata faimosul meci de deschidere"
Olivier Giroud, atacant Franța

"Nu-mi pot încheia cariera fără un trofeu cu «naționala» țării mele. Sunt un câștigător. Trebuie să redevenim o națiune învingătoare"
Patrice Evra, fundaș stânga Franța

17goluri a adunat Giroud în 49 de meciuri pentru "națională"

4meciuri consecutive are Franța cu minimum trei goluri marcate

3,25goluri este media "cocoșilor" în ultimele 4 partide (13 goluri)

2goluri pe meci primiseră albaștrii în 4 jocuri înaintea acestui 3-0 cu Scoția

Franța pe 10 iunie:
Lloris - Sagna, Rami, Koscielny, Evra - Pogba, Kante, Matuidi - Griezmann, Giroud, Payet

FRANȚA - SCOȚIA    3-0

(Giroud 8, 35, Koscielny 39)

FRANȚA: Lloris - Sagna, Rami, Koscielny, Evra (83 Digne) - Pogba, Kante (88 M. Sissoko), Matuidi (69 Cabaye) - Coman (46 Griezmann), Giroud (63 Gignac), Payet (46 Martial). Antrenor: D. Deschamps

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  06 Iunie 2016, 10:27

Ce poata sa faca lentul Chiriches in fata lui Giraud? Cred ca ar fi posibil Gaman. Iar in atac 2 oameni: ALIBEC + Keseru. Cu faze de careu unde trebuie cautat 11 m.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează