INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  SEMIFINALE

Alvaro Morata, în istoria Spaniei » L-a depășit pe Fernando Torres, dar a ratat un penalty crucial

Alvaro Morata a înscris în Italia - Spania // foto: Guliver/gettyimages +46   FOTO
Alvaro Morata a înscris în Italia - Spania // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 iulie 2021 00:29 / Actualizat miercuri, 07 iulie 2021 00:59

Rezervă la meciul dintre Italia și Spania din semifinalele EURO 2020, Alvaro Morata (28 de ani) a fost trimis pe teren în minutul 62 și a marcat golul care a dus meciul în prelungiri.

AICI, totul despre Italia - Spania

Atacantul lui Juventus, criticat dur după primele meciuri ale Spaniei de la EURO, a înscris un gol crucial în semifinala contra Italiei. Morata a finalizat cu sânge rece o acțiune purtată în 2, alături de Dani Olmo, în minutul 80 al meciului de pe Wembley. 

A dus astfel meciul în prelungiri și a devenit cel mai bun marcator spaniol din istoria EURO, cu 6 reușite! Morata l-a depășit pe Fernando Torres.

Alvaro Morata, cel mai bun marcator al Spaniei la EURO! Ce alte borne a atins după meciul cu Italia

În plus, Morata a devenit primul jucător spaniol care înscrie atât pentru club, cât și pentru națională pe Wembley, anunță Opta.

Iar pentru ca seara spaniolului să fie chiar mai impresionantă, acesta a devenit doar al doilea fotbalist din istoria Campionatului European care înscrie minimum trei goluri la două ediții ale turneului

A făcut-o atât în acest an, cât și în 2016. Singurul celălalt fotbalist care se poate lăuda cu o astfel de performanță este Cristiano Ronaldo, cu 3+ goluri în 2012, 2016 și în acest an.

La actualul European, Morata a mai înscris cu Polonia (1-1) și Croația (5-3).

Alvaro Morata, înger și demon

Atacantul iberic a fost înger și demon pentru echipa sa. Deși a dus Spania la loviturile de departajare, a ratat execuția sa, ceea ce i-a permis Italiei să meargă în finală. Din echipa Spaniei a ratat și Dani Olmo, în timp ce un singur italian - Manuel Locatelli - a ratat. 

Mai multe știri de la EURO: 

Andreas Christensen, mesaj războinic înaintea semifinalei de pe Wembley: „Avem un întreg stadion pe care să îl reducem la tăcere!”

UEFA, gest simbolic pentru paramedicii care l-au salvat pe Eriksen

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează