INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  ANGLIA - DANEMARCA 2-1

Jose Mourinho, despre faza controversată care a decis Anglia - Danemarca: „Niciodată! Nu cred că o să doarmă bine la noapte”

Jose Mourinho / foto: Guliver/Getty Images +39   FOTO
Jose Mourinho / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 08 iulie 2021 08:30 / Actualizat joi, 08 iulie 2021 18:16

Anglia - Danemarca, cea de-a doua semifinală de la EURO 2020, s-a încheiat cu victoria britanicilor, 2-1. Deciziile „centralului” olandez Danny Makkelie au provocat însă reacții dure în lumea fotbalului. 

Acesta a dictat lovitură de pedeapsă în favoarea Angliei la un contact minim, într-un moment în care erau două mingi pe teren. Jose Mourinho, manager cu sezoane în șir în Premier League, a declarat că decizia a fost una profund eronată.

Jose Mourinho: „Nu înțeleg decizia arbitrului”

„Nu e niciodată penalty. Cea mai bună echipă a câștigat. Anglia a meritat să câștige. Anglia a fost fantastică, dar pentru mine n-a fost niciodată penalty

Anglia e o echipă mai bună decât Danemarca. Danezii și-au depășit limitele. Anglia a câștigat pe merit, dar pentru mine nu e niciodată penalty. La acest nivel, mai ales la acest nivel, o semifinală de EURO, nu înțeleg decizia arbirtului.

Cu atât mai puțin faptul că VAR-ul nu a chemat arbitrul să se uite la fază sau că nu a întors decizia. Ca om de fotbal, sunt dezamăgit că acel penalty a fost acordat și nu cred că arbitrul o să doarmă bine la noapte”, a declarat Jose Mourinho, conform TalkSport

FOTO: Alexandra Fechete
+35 FOTO

FOTO: Alexandra Fechete

Sterling, penalty controversat în Anglia - Danemarca

Anglia a o lovitură de pedeapsă controversată, în minutul 102. Sterling a pătruns din flancul drept și a căzut în careu, după un presupus contact cu Maehle. Faza a fost verificată în camera VAR, dar decizia inițială, cea de penalty, nu a fost schimbată. Harry Kane a ratat lovitura de pedeapsă, dar a fost atent pe urmărire și a făcut 2-1.

Căderea lui Sterling, fotbalist recunoscut pentru desele simulări, a devenit subiect de glume pe rețelele de socializare. „Centralul” Danny Makkelie nu a fost nici el iertat de fanii furioși.

  • „Ar trebui să își facă bagajul pentru Jocurile Olimpice. Echipa britanică de sărituri oricum este slabă”.
  • „O simulare grosolană. Dar ce mai mai miră la Sterling?”
  • „Ce făceau cei din camera VAR? Oare care e jocul lor favorit?”

În momentul în care a dictat penalty-ul, pe teren se aflau două mingi. În cursa spre careu, Sterling a fost aproape să atingă și celălalt balon. Nici acest lucru nu a fost observat de arbitrii din camera VAR.

Jose Mourinho, despre faza controversată care a decis Anglia - Danemarca: „Niciodată! Nu cred că o să doarmă bine la noapte”
Sterling aproape să joace cu două mingi la faza penalty-ului / FOTO: Captură @Pro TV

Citește și alte știri despre EURO 2020: 

A intrat în istoria naționalei Angliei după meciul cu Danemarca! Ce record a fost doborât

GALERIE FOTO Imagini dureroase după Anglia - Danemarca » Nordicii, prăbușiți pe Wembley: au plâns în hohote

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
teddyw
teddyw  •  08 Iulie 2021, 23:27

celor care le pling de mila danezilor le aduc aminte cum am fost furati la Copenhaga in 2004 si cum am pierdut calificarea la Europeanul din acel an...

cornelcc
cornelcc  •  08 Iulie 2021, 11:43

Si ca de obicei, nu se intmpla nimic si nu se va schimba nimic! Arbitrii isi vad de afaceerile lor, respecta indicatiile si fluiera pentru cine trebuie, iar VAR, in spiritul aceleasi "competitii oneste", evident ca nu intervine. Imi place ca UEFA/FIFA afiseaza sloganul "RESPECT" pe la toate competitiile pe care le organizeaza, evident ei fiind primii care nu respecta nimic: combatanti, spectatori/telespectatori, principii si nici chiar arbitrii, pe care ii dreseaza sa execute ordinele.

robby73
robby73  •  08 Iulie 2021, 10:22

1. Lovitura libera (din care a marcat Danemarca) nu trebuia data. 2. Zidul danezilor nu a pastrat distanta de 1 metru vis a vis de zidul englezilor. 3. Arbitrul trebuia sa intrerupa meciul ( a doua minge pe teren) inainte de 11m. 4. 11m nu trebuia fi acordat neaparat. Deci dupa toate greselile astea ramanem cu 1-0 pentru Anglia.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează