INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  GRUPA C

„Am fost mai fericit la București decât la Amsterdam” » Laude pentru organizarea României la EURO: ce scriu austriecii

Articol de - Publicat luni, 21 iunie 2021 11:42 / Actualizat luni, 21 iunie 2021 12:29

Jurnalistul Michael Schapler de la Der Kurier, unul dintre marile cotidiene ale Austriei, însoțește naționala țării sale la Euro 2020, ca suporter: „Românii, inclusiv polițiștii, sunt foarte ospitalieri, prietenoși. M-au „atacat” doar cu ursul Arthur”.

De România se mai scrie și de bine! Michael Schapler, reporter la unul dintre cele mai mari ziare austriece, Der Kurier, a însoțit naționala țării sale la București și la Amsterdam, ca suporter! 

Iar în editorialele sale trimise de peste hotare a avut numai cuvinte de laudă pentru românii - inclusiv autorități - cu care s-a intersectat în peregrinările sale prin centrul vechi, la stadion și la „Casa lui Ceaușescu" (nr. - Casa Poporului). Chiar dacă nu totul a mers ca la carte! 

Încă un scandal la EURO 2020: UEFA a deschis anchetă » Pavard, fără suflare 15 secunde!
FRANȚA
Încă un scandal la EURO 2020: UEFA a deschis anchetă » Pavard, fără suflare 15 secunde!

Michael Schapler: „Vrem doar să vă urăm succes!"

 „În general, la București a dominat o atmosferă foarte prietenoasă. Înaintea partidei cu Macedonia de Nord, când un polițist m-a abordat la stadion, aveam totul pregătit: pașaport, certificat de vaccinare, bilet. Dar n-au părut să-l intereseze chiar deloc: «Vrem doar să vă urăm mult succes la meci». Obligativitatea purtării măștii? 

După un minut, în tribune, abia dacă mai vedeai pe cineva cu masca pe gură. De aceea, scandările fanilor s-au și auzit atât de tare. Nu vreau să mă gândesc ce-ar fi fost dacă stadionul era plin", le-a relatat Schapler cititorilor săi. 

„Românii s-au descurcat mai bine cu COVID-19"

Victoria Austriei, cu Macedonia, a fost sărbătorită „cu spumă. Dar nu pe cât ne-am fi dorit. Acasă suntem cu o oră înaintea românilor, iar aici localurile se închid la miezul nopții". 

Din România, jurnalistul Der Kurier a călătorit la Amsterdam, unde a stat două zile: „Am fost fericit să mă întorc la București. Din cauza pandemiei și a restricțiilor impuse de autorități, Amsterdam, o metropolă altfel foarte vie, mi s-a părut un oraș-fantomă. Mi-e clar că românii s-au descurcat mult mai bine cu neutralizarea temutului COVID-19". 

„Pentru Arthur nu s-a inventat încă VAR" 

Revenit în Capitală, pentru meciul cu Ucraina, Michael Schapler a povestit cu umor că „la Grand Café Van Gogh, din inima Bucureștiului, am fost abordat în mai multe rânduri despre Arthur. De îndată ce bucureștenii află că vine cineva din Austria, Arthur, ursul Arthur, este imediat punctul central. Toată lumea din România cunoaște această poveste, este un fel de saga modernă Arthur, cu un actor austriac”. 

„Am fost mai fericit la București decât la Amsterdam” » Laude pentru organizarea României la EURO: ce scriu austriecii
Jurnalistul austriac de la Der Kurier, în mijlocul pozei

„Asta mi-a stârnit curiozitatea și m-am interesat. Iată: Se spune că în primăvară, un vânător austriac l-a împușcat pe ursul Arthur pe teritoriul României. Se spune că acesta avea 17 ani, era cunoscut și iubit și se presupune că este cel mai mare urs care a fost văzut vreodată în această țară”.

„Desigur, asta poate fi și o poveste vânătoarească, dar agitația aici este vizibil imensă. Din păcate, VAR nu a fost încă introdus în acest domeniu, însă Arthur este acum un caz pentru Comisia UE".

Citește și:

Ovidiu Hațegan, arbitru de rezervă la un meci din „grupa morții” de la EURO

EXCLUSIV Reverență a atacantului român în fața maghiarilor: „E trist, dar trebuie să fim realiști! Fotbalul nu este politică!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
max9
max9  •  21 Iunie 2021, 21:50
Postat de talpaiadului pe 21 Iunie 2021, 17:18

Ce ne mai place noua romanilor sa ne laudam. Dintre toti olandezii il mediatiatizam pe anarhistul asta, care lauda lipsa de atentie la verificarea pasaportului si ignorarea incalcarii legii referitoare la protejarea impotriva covidului. Astia suntem, cu astia defilam.

Penibili..de ursul Arthur l-au intrebat, dar au uitat de lemnul romanesc furat care ajunge in austria :)

talpaiadului
talpaiadului  •  21 Iunie 2021, 17:18

Ce ne mai place noua romanilor sa ne laudam. Dintre toti olandezii il mediatiatizam pe anarhistul asta, care lauda lipsa de atentie la verificarea pasaportului si ignorarea incalcarii legii referitoare la protejarea impotriva covidului. Astia suntem, cu astia defilam.

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  21 Iunie 2021, 16:25

Poate ne ajuuta Austria sa introducem VAR ! Noi vrem in Schengen dar nu avem VAR ! e vorba de cultura fratilor......trece unul granitza....se vede la VAR ! da unul o racheta ...dam o reluare....nu apelam tot timpul la Deveselu :))))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează