INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  ITALIA - ANGLIA

Carragher îl apără pe Sterling: „A fost inteligent, nu cinic” » Și îl critică pe apărătorul danez

Carragher îl apără pe Sterling: „A fost inteligent, nu cinic”
Carragher îl apără pe Sterling: „A fost inteligent, nu cinic”

Articol de - Publicat vineri, 09 iulie 2021 14:39 / Actualizat vineri, 09 iulie 2021 15:17

Jamie Carragher (43 de ani) scrie în Daily Telegraph că „nu a fost simulare. Adversarul i-a lovit piciorul, nu mingea, indiferent cât de intens a fost contactul”.

Faza acelei lovituri de pedeapsă e încă discutată, întoarsă pe toate fețele.

Jamie Carragher, fostul fundaș central al lui Liverpool și al naționalei Angliei, a comentat penalty-ul în editorialul său din Daily Telegraph. Și i-a luat apărarea lui Sterling.

Jamie Carragher: „Fundașul nu a ținut ritmul”

„Nu văd nicio problemă cui modul în care a obținut 11 metri. Când Maehle i-a atins piciorul, Sterling a făcut exact ca majoritatea atacanților. A fost inteligent, nu cinic”, a scris Carragher. „Nu a fost o simulare. Adversarul i-a lovit piciorul, nu mingea, indiferent cât de intens a fost contactul”.

Analistul crede că „marea eroare a fundașului a fost că nu a ținut ritmul cu jucătorul pe care-l marca, în consecință, contactul era inevitabil, forțând arbitrul să ia o decizie importantă în mijlocul unei mulțimi încinse de fani”.

Jamie Carragher: „Aș fi fost mai supărat pe mine”

Și Carragher spune că „nu aș fi fost bucuros dacă s-ar fi dat fault împotriva mea într-o situație similară”, dar completează: „Aș fi fost mai supărat pe mine, pentru că i-aș fi permis lui Sterling să pătrundă în careu până în apropierea porții”.

Mark Clattenburg: „Prestația arbitrilor a fost remarcabilă”

Pentru Mark Clattenburg, fostul „central” englez, apreciază prestațiile arbitrilor la acest Euro. Chiar și după controversa lui Makkelie. „Unii cred că Sterling a fost faultat, alții că nu. Important a fost că Makkelie a considerat în timp real că a fost penalty, iar VAR nu i-a întors decizia, pentru că eroarea nu era evidentă", a spus el. "Indiferent de ce părere aveți despre acel moment, evoluția per ansamblu a arbitrilor a fost remarcabilă”. 

A dat mai multe exemple: „S-au înregistrat 23 de faulturi pe meci, cea mai mică medie din istoria Euro. În 2004, aveam 39! În urmă cu cinci ani, au fost arătate 201 cartonașe galbene, acum 143. Iar deciziile s-au luat în mai puțin de 100 de secunde".

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Chiellini, mărturisire înaintea finalei Euro 2020: „Când Mister ne-a zis asta, în mintea noastră era atât: «Ești nebun!»”

Italienii nu-și fac griji de arbitrajul pro-Anglia la finală: „Nu ne e frică, deși penalty-ul din semifinală a fost generos”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
ionica007
ionica007  •  10 Iulie 2021, 08:28
Postat de danny_l pe 09 Iulie 2021, 18:05

E normal să țină cu ai lui, doar nu o să spună că arbitrul a greșit.Daca aproape toți oamenii de fotbal și-au spus părerea ce rost mai are să ascultăm părerea unui britanic.

...:)...''aproape toti oamenii din fotbal'' la care te referi sunt doar cei ale caror pareri au fost CONTRA deciziei arbitrului...:)... Daca esti putin curios, poti gasi enshpe mii de pareri ale ALTOR oameni de fotbal ne-englezi care au sustinut corectitudinea acordarii acelui penalty... P.S. Sunt la fel de multi si cei care sustin cu tarie ca golul danezilor a fost marcat dintr-un fault inexistent, iar asezarea jucatorilor danezi in fata zidului englez a fost contrara regulamentului...

danny_l
danny_l  •  09 Iulie 2021, 18:05

E normal să țină cu ai lui, doar nu o să spună că arbitrul a greșit.Daca aproape toți oamenii de fotbal și-au spus părerea ce rost mai are să ascultăm părerea unui britanic.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează