INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  ANGLIA

Cei mai înjurați englezi sunt eroii Angliei! „Le-au închis gura!” + Lineker, genial după calificare

Raheem Sterling, după golul din Anglia-Germania, foto: Imago
Raheem Sterling, după golul din Anglia-Germania, foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 30 iunie 2021 11:16 / Actualizat miercuri, 30 iunie 2021 13:11

ANGLIA-GERMANIA 2-0. Raheem Sterling, victima rasismului pe Twitter, a marcat 3 din cele 4 goluri ale Angliei la Euro. Iar Harry Kane a punctat și el, în sfârșit, la al 8-lea meci la Euro 2020. 

După faza grupelor, deși își câștigaseră seria, cu două victorii și un egal, englezii au fost supuși unor atacuri continue și urâte pe rețelele de socializare. Au primit peste două mii de mesaje abuzive pe Twitter, 44 rasiste, incluzând cuvinte precum „cioară" sau emoticoane cu maimuțe, au anunțat The Guardian și organizația Hope Not Hate.

Raheem Sterling, 15 goluri în 20 de selecții pentru Anglia

Cei mai loviți de asaltul furioșilor online au fost Raheem Sterling și Harry Kane. Marți, pe „Wembley", tocmai ei au marcat pentru Anglia, la 2-0 contra Germaniei, prima victorie a Albionului într-un turneu final în fața Mannschaft-ului din 1966. De 55 de ani.

Sterling a înscris primele trei goluri ale britanicilor la acest Euro (cum doar Gary Lineker reușise la o competiție de o asemenea anvergură, la CM 1986) și a ajuns la 17 goluri la națională. Două reușite în primele 45 de selecții și 15 în ultimele 20 de partide!

Harry Kane: „Sper să urmeze și alte reușite"

Kane a punctat și el, în sfârșit. Căpitanul era jucătorul englez cu cele mai multe meciuri la Euro fără gol. Șapte! Îl depășise pe Steve McManaman, care a rupt ghinionul în cea de-a 6-a partidă. Golgeterul lui Tottenham a marcat la a 8-a confruntare în turneul final continental. "Orice atacant vrea goluri. A fost bine că l-am înscris pe primul și sper să urmeze altele până la sfârșit.

Suedia - Ucraina 1-2 după prelungiri » Știm tabloul complet al „sferturilor” Euro 2020! Meci dramatic la Glasgow
Suedia - Ucraina 1-2 prel.
Suedia - Ucraina 1-2 după prelungiri » Știm tabloul complet al „sferturilor” Euro 2020! Meci dramatic la Glasgow

Anglia, 6 meciuri din 7 pe „Wembley"?

După patru jocuri la rând pe „Wembley", insularii se mută la Roma, pentru „sfertul" împotriva Ucrainei. Dacă înving, se întorc la Londra. Pentru semifinală și, e posibil, finală. Ar disputa șase din cele 7 meciuri de Euro acasă!

0 goluriau primit englezii la acest Euro, singurii cu poarta închisă după patru jocuri (au marcat de patru ori)

35 de goluria înscris Harry Kane la naționala Angliei (58 de selecții); la 18 reușite de recordul lui Rooney

„Sterling le-a închis gura celor care-l contestau. La fel, Harry Kane. Urmează un meci dificil sâmbătă, la Roma" 
- Declan Rice, mijlocaș Anglia

Lineker, genial: „Odihnească-se în pace"

Gary Lineker, ca de obicei, efervescent pe Twitter. Fostul mare golgeter englez, actual analist și moderator de televiziune, a fost cel care a spus în 1990 (după triumful Mannschaft-ului la Mondial) că „fotbalul este un joc simplu: 22 de bărbați urmăresc o minge și, în final, Germania câștigă întotdeauna". 

Trei decenii mai târziu, după 2-0 în „optimile” Euro, întâiul succes al Angliei în fața marii rivale la un turneul final în ultimii 55 de ani, Lineker a comentat: „Cred că e timpul ca acea frază cu «Germania învinge mereu» să dispară. Odihnească-se în pace".

Citește și alte știri de la Euro 2020: 

Panduru, verdict dur după Anglia - Germania: „E foarte slab” + ce vedetă l-a dezamăgit

Altercație halucinantă pe Arena Națională » Rudele vedetelor Rabiot, Pogba și Mbappe, aproape de bătaie în tribune! + Scandalul neștiut de pe teren

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
robby73
robby73  •  30 Iunie 2021, 15:10
Postat de radu876 pe 30 Iunie 2021, 13:21

nu e primul succes contra germaniei la un turneu final dupa 55 de ani. i-au batut si in 2000, in grupa noastra. ca nu le-a fost cu folos, asta e altceva.

Au confundat ceva "jurnalistii" astia.....e vorba de prima victorie impotriva Germaniei dupa 55 de ani pe Wembley ! Ultima oara au castigat in 1966 la campionatul mondial la ei acasa. De atunci nu au mai reusit sa ii bata pe nemti, pe Wembley.

kuba.
kuba.  •  30 Iunie 2021, 15:04

Hai cu finala Anglia vs Italia !

radumatei
radumatei  •  30 Iunie 2021, 13:27

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează