INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  DANEMARCA - FINLANDA 0-1

Eriksen, primul mesaj după momentele dramatice prin care a trecut: „Nu mă voi da bătut!”

Christian Eriksen // foto: Imago +21   FOTO
Christian Eriksen // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 14 iunie 2021 08:43 / Actualizat luni, 14 iunie 2021 08:49

Mijlocașul Christian Eriksen (29 de ani) a transmis primele sale cuvinte după incidentul teribil din meciul Danemarca – Finlanda 0-1, de la EURO 2020.

Aflat în spital, acolo unde i se fac mai multe investigații de către medici, mijlocașul lui Inter a transmis un mesaj celor care s-au temut pentru viața sa.

Fotbalistul a vorbit cu italienii de la Gazzetta dello Sport și a transmis mulțumiri, prin reprezentantul său.

„Vă mulțumesc! Nu mă voi da bătut! Mă simt bine acum, dar vreau să înțeleg ce s-a întâmplat. Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru tot ce ați făcut pentru mine”, a fost mesajul lui Eriksen.

Eriksen, primul mesaj după momentele dramatice prin care a trecut: „Nu mă voi da bătut!”
Prima pagină a ziarului Gazzetta dello Sport

„La un moment dat, Eriksen era mort”

Martin Boesen, medicul danezilor, a vorbit despre ce s-a întâmplat pe teren și a dat detalii terifiante despre clipele grele prin care a trecut Eriksen.

„Când am ajuns, respira. Dar situația s-a înrăutățit brusc. Nu mai avea puls. Am pornit masajul cardiac. Christian s-a agățat de viață. L-am readus printre noi și am vorbit cu el înainte de a-l transporta la spital. 

Ce înseamnă că un om este stabil? Inima bate, e conștient și răspunde într-un mod edificator. Nu avem nicio explicație pentru ce s-a petrecut. La un moment dat, Christian era mort. Cât de aproape am fost de un dezastru? Nu știu, nu pot răspunde”, a declarat medicului.

+17 FOTO

„Nu știu dacă Eriksen va mai juca"

Sanjay Sharma, profesor la catedra de Cardiologia Sportului din cadrul St George's University (Londra), vede acest caz din ambele perspective. „Vestea bună? Eriksen trăiește! Vestea rea e că ar putea însemna finalul carierei lui. Nu știu dacă va mai putea juca vreodată", a declarat medicul pentru Mail on Sunday. 

Sharma i-a examinat pe fotbaliștii lui Tottenham când danezul evolua la Spurs (2013-2020). „M-am gândit:«Oh, Doamne! A fost ceva ce mi-a scăpat?». Am revăzut toate testele și totul arată perfect", a mărturisit profesorul, dezvăluind: „Din ziua în care a venit la Londra, eu l-am examinat în fiecare an. A fost absolut normal. Nu am detectat nicio afecțiune cardiacă". 

VIDEO Meci tare la EURO 2020! Totul despre Spania - Suedia

Citește mai multe știri despre cazul Eriksen:

Primul fotbalist important care ia atitudine, după prăbușirea lui Eriksen: „Programul e prea încărcat!”

Un cardiolog român explică de ce unele probleme rămân nedetectate la controalele de rutină » 3 posibile cauze

Playtech: BREAKING: Ce a descoperit Marian Vanghelie în telefonul Oanei Mizil. E motivul pentru care a bătut-o


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează