INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  EURO 2020

Dinastia Hazard: familia care a cucerit fotbalul! Toți membrii ei sunt sau au fost fotbaliști

Frații Hazard evoluează împreună la Euro 2020 // Foto: Getty Images
Frații Hazard evoluează împreună la Euro 2020 // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat marti, 29 iunie 2021 11:56 / Actualizat marti, 29 iunie 2021 12:35

Thorgan Hazard, 28 de ani, mijlocașul ofensiv al Borussiei Dortmund, a contribuit decisiv la calificarea Belgiei în sferturile Euro 2020, după reușita din meciul cu Portugalia, scor 1-0.

Thorgan a devenit astfel al doilea cel mai cunoscut fotbalist din familia Hazard, fratele lui mai mare, Eden Hazard, fiind deja o vedetă. Însă cei doi nu sunt singurii din familie care și-au făcut o carieră în acest sport.

Părinții fraților Hazard au fost și ei fotbaliști

Eden Hazard (30 de ani), extrema lui Real Madrid, e cel mai mare dintre frați și a avut cea mai impresionantă carieră, remarcându-se la Chelsea, dar și la Lille.

El mai are, însă, trei frați, toți fotbaliști: Thorgan Hazard la Dortmund, Kylian Hazard (25 de ani, la Cercle Brugge) și Ethan Hazard (17 ani, junior la AFC Tubize).

Nu e deloc întâmplătoare, însă, pasiunea celor patru frați pentru fotbal. Ea le-a fost insuflată chiar de părinții lor care, de asemenea, au fost fotbaliști. 

Thierry Hazard, tatăl lor, a jucat ca mijlocaș defensiv, însă a ajuns cel mai mult până la un nivel semiprofesionist. Și-a dorit să devină și fotbalist profesionist, însă a realizat că nu poate face acest pas, însă a reușit să transmită mai departe pasiunea aceasta fiilor săi.

Mama lor, Carine Hazard, a fost de asemenea fotbalistă și a renunțat la cariera ei în momentul în care a rămas însărcinată cu Eden, primul copil pe care l-a avut cu soțul ei, Thierry. A jucat ca atacant și a evoluat în prima divizie de fotbal feminin din Belgia.

Eden Hazard a plecat de acasă la 14 ani

Poate cel mai talentat dintre cei patru fii, Eden Hazard s-a dedicat complet fotbalului și a făcut o alegere dificilă încă de la o vârstă fragedă. A plecat de acasă încă de la 14 ani, fiind dorit de Lille, echipă la care și-a încheiat junioratul și a debutat în fotbalul mare. Tot aici și-a creat un nume în fotbal, mai ales după ce a câștigat titlul cu echipa în sezonul 2010/2011.

Clubul francez i-a acordat încredere totală, debutul său în fotbalul profesionist fiind la vârsta de 16 ani și 10 luni, într-un meci cu Nancy, sub comanda lui Claude Puel. De la Lille a ajuns la Chelsea, echipă la care s-a consacrat.

Thorgan Hazard l-a urmat îndeaproape pe Eden

Al doilea fiu al familiei Hazard, pe numele său întreg Thorgan Ganael Francis Hazard, a crescut și el înconjurat de fotbal. Când era mic, fotbalistul lui preferat era Zinedine Zidane, la fel ca și în cazul fraților săi. 

De astfel, toți și-au dorit să aibă tricouri cu starul francez, cei trei frați mai mari având chiar și o fotografie de când erau mici în aceste tricouri.

Dinastia Hazard: familia care a cucerit fotbalul! Toți membrii ei sunt sau au fost fotbaliști

La fel ca Eden, Thorgan a plecat departe de familie încă de la 14 ani pentru a juca în Franța, însă la Lens. La această echipă a și debutat în fotbalul profesionist, fiind ulterior cumpărat de Chelsea, în aceeași perioadă în care a fost achiziționat și Eden.

Thorgan nu s-a impus, însă, la echipa londoneză și a fost împrumutat în două rânduri la Zulte Waregem și Monchengladbach, ulterior fiind cedat la gruparea germană. De aici a fost transferat la Dortmund, în 2019.

Kylian a rămas în Belgia, Ethan își urmează frații

Kylian, cel de-al treilea frate din familia Hazard, a trecut și el pe la Chelsea, însă fără să prindă vreun joc la prima echipă. Înainte a fost și în lotul lui Ujpest și la Zulte Waregem, iar în prezent evoluează pentru Cercle Brugge.

Ethan, în schimb, e abia la începutul carierei și evoluează la AFC Tubize, echipă pe la care au trecut toți cei trei frați ai săi, ca juniori, înainte de a se lansa în fotbalul mare. Un alt lucru comun pe care îl au cei patru frați este că toți evoluează pe aceeași poziție: extremă ofensivă.

Thierry Hazard și-a luat licență de impresar

Cu atâția copii fotbaliști în familie, Thierry Hazard, tatăl lor, a decis să obțină licența de impresar FIFA pentru a le proteja interesele. Cei patru frați sunt impresariați de tatăl lor, el fiind implicat atât în transferul lui Eden la Real Madrid, cât și al lui Thorgan la Borussia Dortmund.

111meciuri și 32 de goluri are Eden Hazard la echipa națională a Belgiei. Fratele lui, Thorgan, are 38 meciuri și 8 goluri la națională.

Citește și alte știri de la Euro:

Explicațiile unui triumf istoric: „Toți am crezut în minune. Francezii au devenit aroganți”

Luka Modric, dezamăgit că echipa sa nu a reușit că elimine Spania: „I-am avut în mână”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează