INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  GERMANIA - UNGARIA

L-au supărat pe Viktor Orban! Decizia luată de premierul maghiar înainte de Germania - Ungaria

EURO 2020. Viktor Orban nu va asista la Germania - Ungaria
EURO 2020. Viktor Orban nu va asista la Germania - Ungaria

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 iunie 2021 17:42 / Actualizat miercuri, 23 iunie 2021 18:00

Viktor Orban, 58 de ani, prim-ministrul Ungariei, nu va asista la meciul cu Germania de la Euro 2020. Politicianul de la Budapesta își exprimă astfel dezacordul cu privire la inițiativa omologilor săi din Bavaria pentru ultima partidă din grupa F, aceea de a ilumina Allianz Arena în culorile LGBTQ.

  • CONTEXT: Parlamentul din Ungaria a votat pe 15 iunie o lege care interzice schimbul de informații considerat a promova homosexualitatea sau identitățile de gen non-binare în rândul persoanelor sub 18 ani
  • Consilierii din capitala Bavariei au venit cu o sugestie aparte, aceea de a avea arena lui Bayern iluminată în culorile curcubeului, în semn de protest față de legea maghiară
  • După ce Peter Szijjarto, ministrul de externe din Ungaria, a intervenit și a declarat că politica nu trebuie amestecată în sport, UEFA a blocat inițiativa nemților.

Viktor Orban nu va asista la Germania - Ungaria

Viktor Orban nu mai vine la Munchen pentru Germania - Ungaria. Controversatul politician și-ar fi dorit să urmărească partida cu Germania din tribunele Allianz Arena, doar că, potrivit Bild, Orban a luat decizia de a nu mai face deplasarea către Germania. 

Premierul Ungariei e deranjat de ideea autorităților de la Munchen, care au vrut ca stadionul lui Bayern să fie iluminat în culorile curcubeului, în semn de solidaritate față de LGBTQ. Propunere declinată ulterior de UEFA.

Chiar a fost grupa morții! DRAMATISM total în Germania - Ungaria și Portugalia - Franța, cu 8 goluri » Mbappe vine la București!
grupa f
Chiar a fost grupa morții! DRAMATISM total în Germania - Ungaria și Portugalia - Franța, cu 8 goluri » Mbappe vine la București!

UEFA: „Respectăm curcubeul”

Într-o postare publicată pe conturile oficiale de socializare, reprezentanții UEFA își manifestă susținerea față de susținătorii comunității LGBTQ și explică pe îndelete motivul pentru care pe stadionul lui Bayern Munchen nu vor apărea în această seară culorile curcubeului. 

Mai mult, logo-ul LGBTQ apare acum ca fotografie principală pe platformele de socializare ale UEFA.

UEFA respectă curcubeul! Astăzi, UEFA e mândră să poarte culorile curcubeului. Este un simbol care întruchipează valorile noastre de bază, promovând ceea ce credem - o societate mai dreaptă și egalitară, tolerantă în egală măsuri, indiferent de credință sau sex. 

Unii oameni au interpretat decizia UEFA de a respinge cererea orașului Munchen de a ilumina stadionul în culorile curcubeului drept una politică. Dimpotrivă, cererea în sine a fost una politică, legată de prezența echipei de fotbal a Ungariei pentru meciul cu Germania din această seară. 

Pentru UEFA, curcubeul nu este un simbol politic, ci un semn al angajamentului nostru ferm pentru o societate mai diversă și incluzivă 

- Comunicat UEFA

Euro la indigo » Eric a recreat golul marcat de Luka Modric în stilul lui Quaresma

Citește mai multe știri de actualitate:

Adio, Ionuț Radu! Inter se desparte de român » Încă o echipă din Serie A îl vrea

Un gigant e gata să dea o lovitură financiară majoră, după scenele cu Ronaldo de la EURO

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (14)
planetfun
planetfun  •  23 Iunie 2021, 22:03
Postat de amicu pe 23 Iunie 2021, 18:37

Astea sunt cele mai mari probleme din lume.. lgbtq și oamenii de culoare. Sa vedem și ceva despre sărăcie, copiii bolnavi care nu au acces la tratamente sau tratamente cu preturi inaccesibile. Astea sunt problemele lumii.

Europa de est de le *** pe plantatiile de sparanghel...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

planetfun
planetfun  •  23 Iunie 2021, 21:50

Eu retrageam echipa, sa ramana europa civilizata cu valorile lor. P.S. mandria (pride) ramane un pacat capital.

stelistdemic01
stelistdemic01  •  23 Iunie 2021, 21:45
Postat de valserg pe 23 Iunie 2021, 18:44

Viktor Orban nu se duce la meci de frica huiduielilor ce le-ar încasa. Ce-a fost Ungaria și ce-a ajuns sub V. O. și nu (numai) din cauza chestiei astea cu LGBT ... o rușine pentru tot ce înseamnă lumea civilizată, fie ea europeană sau americană. Să recunoaștem că, așa cum e (adică praf), clasa politică de la noi e totuși cu o clasă peste a lor. Și că noi am fost feriți până acum de așa un conducător...

1- De cand face RO parte din lumea civilizata? 2- Inceteaza cu ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează