INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  ȚARA GALILOR - DANEMARCA 0-4

Întoarcerea „Ucigașului tăcut” » Toți danezii vorbesc de eroul Dolberg, omul lui Adrian Ursea

Toți danezii vorbesc de „eroul” Dolberg, omul lui Adrian Ursea
Toți danezii vorbesc de „eroul” Dolberg, omul lui Adrian Ursea

Articol de - Publicat duminica, 27 iunie 2021 13:54 / Actualizat duminica, 27 iunie 2021 15:29

Kasper Dolberg (23 de ani) a început Euro 2020 pe bancă. La întâia titularizare, a calificat-o pe Danemarca în „sferturi”, marcând primele două goluri contra Țării Galilor.

„Bine ai revenit, Kasper Dolberg! «Ucigașul tăcut» s-a întors, în sfârșit”. Michel Wikkelso Davidsen, editorialist la cotidianul danez BT, e fermecat de tânărul vârf nordic.

Omul lui Adrian Ursea, un sezon plin de probleme

A început acest Euro rezervă, pe bancă. Niciun minut la 0-1 cu Finlanda, zero și la 1-2 cu Belgia, ultimele 30 la 4-1 cu Rusia. La fel ar fi fost, probabil, și sâmbătă, în „optimi”, împotriva galezilor, dacă nu s-ar fi accidentat Yussuf Poulsen în ultima clipă.

Sezonul trecut a fost rău pentru blondul în vârstă de 23 de ani. Numai probleme. Trei accidentări, la gleznă, șold și aductori, a fost operat de apendicită, s-a infectat de două ori cu coronavirus și a fost jefuit, n-au uitat jurnaliștii francezi. A jucat doar 29 de meciuri în toate competițiile la Nice. Adrian Ursea ar fi vrut să profite mai mult de calitățile lui.

Kasper Dolberg: „Știam că va veni și momentul meu”

Nu mai era titular la națională, dar sâmbătă a fost ziua lui. Două goluri, primul foarte frumos, cu un șut de la 20 de metri, în colțul lung, în plasa laterală, fiind ales MVP de UEFA. Astăzi, toți danezii vorbesc de „eroul Dolberg”. „Nimănui nu-i place să stea pe bancă. Știam că va veni și momentul meu. Pe drumul spre stadion, am simțit că va fi o zi specială”, a spus Kasper la conferință.

Orașul, terenul, toate îi erau familiare. Amsterdam, „Johan Cruyff Arena”, unde jucase trei ani, între 2016 și 2019, în tricoul lui Ajax. Selecționerul Hjulmand, care are același prenume, Kasper, e convins că „aici se simte el cel mai bine și dă randamentul maxim. La Amsterdam”.

9 goluria marcat Kasper Dolberg în 28 de selecții pentru naționala Danemarcei

Cred că avem un golgeter star în Kasper Dolberg. Primul lui gol a fost incredibil. O prestație fantastică 
- Kasper Hjulmand, selecționer Danemarca

Euro la indigo » Niță a recreat primul gol al lui Dolberg din partida cu Țara Galilor

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

PSG, încă o lovitură » Francezii s-ar fi înțeles pentru transferul unei vedete de la Inter Milano

Francezii continuă să critice și să ironizeze Bucureștiul: „Micul Paris?! În afară de Arcul de Triumf...”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează