INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  ITALIA - ANGLIA (1-1, 3-2 LA PENALTY-URI)

Vedetele Angliei, puse la zid după penalty-urile din finala EURO 2020: „Nu poți lăsa un copil de 19 ani să bată înaintea ta”

Bukayo Saka a ratat penalty-ul decisiv în finala EURO // FOTO: Imago +49   FOTO
Bukayo Saka a ratat penalty-ul decisiv în finala EURO // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 12 iulie 2021 09:10 / Actualizat luni, 12 iulie 2021 12:45

Italia s-a impus în finala EURO 2020, cu Anglia, 1-1 după prelungiri, 3-2 la lovituri de departajare, pe Wembley, și e noua campioană europeană!

După 120 de minute, scorul a fost egal, iar campioana s-a decis la penalty-uri, acolo unde portarul Gianluigi Donnarumma a fost eroul Italiei, apărând penalty-urile lui Sancho și Saka.

Roy Keane atacă vedetele Angliei după finala EURO 2020

La finalul partidei, Roy Keane s-a arătat de faptul că două dintre vedetele Angliei, Raheem Sterling și Jack Grealish, nu au executat în primii cinci, lăsându-l pe tânărul Bukayo Saka (19 ani) să bată ultima lovitură de departajare.

„Dacă ești Sterling sau Grealish, nu poți să stai și să lași un copil să bată un penalty înaintea ta. Nu poți!

Nu poți lăsat un tânăr de 19 ani, emoționat, să execute în fața ta! Ei au mai multă experiență, Sterling are și trofee câștigate. Trebuiau să meargă înaintea copilului și iasă în față”, a spus Keane, potrivit SkySports.

Eu am ales executanții penalty-urilor, pe baza a ceea ce am făcut la antrenamente. Nimeni nu a fost de capul lui.
– Gareth Southgate, selecționer Anglia

Executanții loviturilor de departajare:

  • Berardi (Italia) - gol
  • Belotti (Italia) - ratare
  • Bonucci (Italia) - gol
  • Bernardeschi (Italia) - gol,
  • Jorginho (Italia) - ratare
  • Kane (Anglia) - gol
  • Maguire (Anglia) - gol
  • Rashford (Anglia) - ratare
  • Sancho (Anglia) - ratare
  • Saka (Anglia) - ratare

Gianluigi Donnarumma, cel mai bun jucător de la EURO 2020! 

UEFA l-a premiat după Italia - Anglia Alesul UEFA pentru mult-râvnitul premiu este Gianluigi Donnarumma, portarul Squadrei Azzurra, titular în toate cele 7 meciuri ale Italiei și integralist în 6 dintre ele. 

Donnarumma a încasat doar 4 goluri la turneul final abia încheiat, toate în fazele eliminatorii. În finala contra Angliei, portarul care cel mai probabil va ajunge la PSG a fost providențial, reușind să apere două lovituri de departajare ale englezilor. I-a blocat, pe rând, pe Jadon Sancho și Bukayo Saka.

+45 FOTO

Bonucci, genial la conferința de presă de după finala Euro 2020

După finalul partidei de la Londra, la conferința de presă, Leonardo Bonucci a făcut show. Fundașul central de 34 de ani, care a marcat golul egalizator și a transformat o lovitură de departajare, a stârnit hohote de râs după ce a decis să sărbătorească victoria cu cu Heineken și Coca-Cola, doi dintre sponsorii turneului.

Citește mai multe știri despre EURO 2020: 

Cea mai nebună bucurie! Ce a făcut De Rossi în vestiar după ce Italia a câștigat EURO

Superlativele EURO 2020 » Cei mai buni jucători au fost numiți: pe cine a ales echipa lui Cosmin Contra

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (24)
teddyw
teddyw  •  12 Iulie 2021, 15:55
Postat de danga_langa pe 12 Iulie 2021, 15:01

Acuma o dau ăștia pe rasism!! Logic prima greșeală e a antrenorului, care s-a înecat precum .... la mal!! Absolut totul i-a ieșit lui Southgate mai puțin finalul finalei!! Cum să nu-ți descarci nervii pe cei 3 jucători care au ratat? Și nu că au ratat, ci felul în care au ratat. Parcă se îndreptau către minge în pași de hip-hop pe un ring de dans. O nesimțire față de responsabilitate încredințată de antrenor!!

ce i-a iesit lui Southgate cind a avut per total posesie de 36%? a gresit tactica total, plus ca nu a facut schimbari la timp pentru a aduce jucatori proaspeti, asa cum a facut Italia care a epuizat toate cele 6 schimbari din timp, astfel ca jucatorii erau rodati inainte de penalty-uri... iar chestia cu "ce-am facut la antrenamente"....e patetic...la modul in care cei 3 au batut loviturile....si eu le dadeam mai bine... bagi 2 jucatori in ultimul minut si un copil sa le bata?

danga_langa
danga_langa  •  12 Iulie 2021, 15:01

Acuma o dau ăștia pe rasism!! Logic prima greșeală e a antrenorului, care s-a înecat precum .... la mal!! Absolut totul i-a ieșit lui Southgate mai puțin finalul finalei!! Cum să nu-ți descarci nervii pe cei 3 jucători care au ratat? Și nu că au ratat, ci felul în care au ratat. Parcă se îndreptau către minge în pași de hip-hop pe un ring de dans. O nesimțire față de responsabilitate încredințată de antrenor!!

adriann_
adriann_  •  12 Iulie 2021, 14:22
Postat de magic4ever pe 12 Iulie 2021, 12:43

S-a facut dreptate pentru hotia din semifinale cu Danemarca cand englezii au primit un penalty de tot rasul...sa nu mai zic ca 90% dintre spectatori au fost englezi in finala pentru ca nu au lasat fanii din alte tari sa vina fara sa stea 2 saptamani in carantina...Anglia a avut doar 1 sut pe poarta si ala a fost gol in urma contraatacului din minutul 2, in rest Italia a dominat clar meciul,a avut mai multe ocazii de gol,au fost mai echipa si au meritat 100% sa castige trofeul!

Au meritat 100% sa castige meciul asta. Trofeul nu, pentru ca in semifinala au facut cam ce-au facut englezii in finala.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează