INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  UCRAINA - ANGLIA

Se cere titular! Southgate are bătăi de cap înainte de sferturile EURO 2020

Jack Grealish // foto: Imago
Jack Grealish // foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 01 iulie 2021 14:57 / Actualizat joi, 01 iulie 2021 15:05

MVP-ul Angliei, Jack Grealish, vrea să fie titular contra Ucrainei în sfertul EURO 2020, de sâmbătă, ora 22:00. Are cele mai multe assisturi (2), cele mai multe faulturi obținute (7) și pătrunderi în careu (5) la doar 115 minute jucate

Subiectul verii fierbinți a transferurilor în curtea lui Manchester City, deocamdată la Aston Villa, Jack Grealish a impresionat nu doar contra Germaniei (2-0), când a pornit primul gol și a pasat decisiv la al doilea.

Șeptarul Angliei e pe primul loc în 4 statistici ale echipei Angliei, trei dintre ele fiind de bază:

  • a dat cele mai multe assisturi (2);
  • a pătruns de cele mai multe ori în careu cu mingea la picior (5);
  • a scos cele mai multe faulturi (7).

Mai mult, el a reușit și cele mai multe pătrunderi în treimea adversă (6). În afară de assisturi, toate recordurile au fost stabilite la numai 95 de minute de joc. Acum are 115. Oricum, nici măcar un meci și o repriză!

Southgate, certat la EURO 2020

Pe paginile fanilor englezi, mulți îl ceartă pe selecționerul Angliei pentru că îl lasă pe Jack pe bancă. Îi reproșează abordarea din care lipsește pictorul din Birmingham. Care joacă tocmai la fosta echipă a lui Southgate!

Alții au observat că o vară perfectă pentru City i-ar putea aduce pe Etihad fix pe oamenii care au combinat la ultimul gol al Angliei din "optimea" cu Germania. Grealish și Kane. Pentru asta, City ar trebui să scoată de la seif spre 250 de milioane de euro.

Revine Mount pentru Anglia - Ucraina

Grealish are însă o problemă. Mason Mount va reveni în echipa lui Southgate după cele 10 zile de izolare cauzate de întâlnirea cu scoțianul Billy Gilmour, depistat pozitiv cu COVID-19. Și el, și Chilwell au stat departe de colegi mai bine de o săptămână fiindcă s-au conversat cu colegul de la Chelsea.

Câștigător al Ligii Campionilor - și pasator decisiv pentru golul lui Havertz din finală -, Mount e unul dintre preferații selecționerului, care ar putea face permutări în linia mediană pentru a-i crea loc. 

Fără fani englezi la Roma

Echipa lui Southgate nu va avea suporteri sâmbătă, la "sfertul" cu Ucraina. Federația engleză a anunțat că renunță la cele 2.500 de bilete puse de UEFA la dispoziție pe „Olimpico", pentru a evita răspândirea noii tulpini Delta de COVID-19, care începe să amenințe serios Regatul Unit și Europa. 

Autoritățile sanitare recomandaseră fanilor să nu se deplaseze la Roma: „Ambasada face eforturi pentru a facilita celor doritori ce locuiesc în Italia să-și procure tichetele de meci". Dacă se califică, în semifinale Anglia va reveni pe Wembley.

Încep sferturile EURO 2020: totul despre Elveția - Spania

Citește mai multe știri de la EURO 2020: 

Ciro Immobile pornește asaltul înainte de sfertul Belgia-Italia: „Mă simt important, în centrul proiectului”

Vladimir Petkovic, briliantul de pe banca Elveției: a bifat 1,82 puncte pe meci!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
dragdim
dragdim  •  01 Iulie 2021, 20:34

Gârliș asta chiar e obraznic! Pai ți-l punea nea Piți la locul lui cât ziceai “Brăila”!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează