INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  FINALĂ

El e De Bruyne al Angliei! Mutarea orchestrată de Gareth Southgate a dat roade

Kieran Trippier a pasat decisiv la primul gol din Italia - Anglia // foto: Guliver/gettyimages +49   FOTO
Kieran Trippier a pasat decisiv la primul gol din Italia - Anglia // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 11 iulie 2021 23:05 / Actualizat duminica, 11 iulie 2021 23:08

Anglia a deschis scorul în finala cu EURO 2020, contra Italiei, cu un gol la care Kieran Trippier (30 de ani) a pasat decisiv.

Italia - Anglia 1-1, 4-3 d.pen. » It's coming home... to Rome! Squadra Azzurra, regina Europei după 53 de ani
ITALIA - ANGLIA 1-1, 4-3 d.pen.
Italia - Anglia 1-1, 4-3 d.pen. » It's coming home... to Rome! Squadra Azzurra, regina Europei după 53 de ani

Înaintea finalei turneului final, selecționerul englez Gareth Southgate a riscat. A schimbat formula cu care Anglia a trecut de sferturi și semifinale, 4-2-3-1, și a trecut la o formație cu 5 fundași pe faza defensivă. Astfel, Kieran Trippier, fundașul dreapta al lui Atletico Madrid, și-a recăpătat locul în echipa de start. Și nu a dezamăgit.

Kieran Trippier, mutare câștigătoare pentru Gareth Southgate: Kevin de Bruyne de Anglia

În minutul 2 al meciului, Trippier a primit o pasă de la Harry Kane în banda dreaptă și a centrat excelent la colțul lung, către Luke Shaw. Fundașul stânga englez a reluat năprasnic și a deschis astfel scorul pe Wembley.

După primele 45 de minute ale meciului, Trippier a ajuns la un total de 28 de ocazii de gol create la EURO 2020 și Cupa Mondială din 2018, la care Anglia a fost eliminată în semifinale. Este cel mai mare număr înregistrat în rândul fundașilor! Potrivit Opta, singurul fotbalist care se poate lăuda cu mai multe șanse create la cele două mari competiții este Kevin De Bruyne, cu 36!

+45 FOTO

Kieran Trippier, fotbalist crescut de Manchester City, evoluează la Atletico Madrid de doi ani, de când „saltelarii” l-au cumpărat de la Tottenham. Trippier are 31 de selecții în naționala Angliei, precum și un gol.

Mai multe știri despre finala EURO:

Shawberto Carlos » Start nebun în finala Euro! Cel mai rapid gol din istoria Europenelor

Italia - Anglia, finala EURO 2020, comentată live de Dan Udrea, Marius Mărgărit și Aurelian Botezatu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează