INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  GRUPA A

VIDEO Mircea Lucescu, declarații înainte de zborul spre Italia: „Schimbul din fotbalul turcesc s-a datorat perioadei în care am fost eu selecționer”

Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Articol de , - Publicat vineri, 11 iunie 2021 13:36 / Actualizat vineri, 11 iunie 2021 14:12

Mircea Lucescu (75 de ani) va asista la meciul dintre Turcia și Italia, partida de deschidere a Campionatului European de Fotbal.

  • Turcia - Italia se joacă în această seară, de la ora 22:00, liveTEXT pe GSP.ro și televizat de Pro TV.

Mircea Lucescu, selecționer al Turciei între august 2017 și februarie 2019, a primit invitația de a asista la meciul de debut de la EURO. 

Antrenorul lui Dinamo Kiev a dat curs propunerii și spune că scheletul actual al reprezentativei Turciei se datorează perioadei petrecut de el ca selecționer.

Mircea Lucescu: „Turcia are o echipă competitivă”

„Am primit o invitație specială pentru acel un an și jumătate pe care l-am petrecut acolo. Sunt foarte mulți jucători promovați de mine, schimbul care s-a făcut în fotbalul turcesc s-a datorat acelui an și jumătate în care au fost folosiți jucători tineri. 

Ei nu jucau la echipele mari ale Turciei, i-am găsit prin tot felul de echipe mai mici, dar acum joacă la echipe mari. Trei dintre ei au câștigat campionatul Franței, alții sunt în campionatul Italiei, a fost un an și jumătate important pentru viitorul echipei naționale a Turciei. 

Ei m-au invitat, era normal să accept invitația, așa că mă duc, mă întorc, apoi am o altă treabă, că începe Campionatul European la București. 

Turcia are o echipă competitivă, a învins Olanda destul de ușor în preliminariile Campionatului Mondial, la fel și pe Franța, sunt calificați la EURO. Este o echipă tânără. 

Pe de altă parte, Italia are jucători care provin dintr-un campionat foarte puternic și tacticizat, cel al Italiei. Știu să joace pentru rezultat, să vedem ce va ieși. 

Bineînțeles că favorita mea la acest meci va fi Turcia, au mulți jucători cu care corespondez încă”, a spus Mircea Lucescu pe aeroport, la plecarea spre Italia.

Mircea Lucescu: „Ucraina va ieși din grupă”

„Ucraina este o echipă competitivă în momentul de față, are foarte mulți jucători care joacă la echipe importante din vestul Europei. Tot atacul, de fapt. 

Apărarea are jucători din campionatul Ucrainei, este o echipă echilibrată și cu un potențial foarte bun. Cu siguranță va ieși din grupa de la București”, a mai declarat „Il Luce”. 

Turcia face parte din grupa A la EURO, alături de Italia, Elveția și Țara Galilor, iar Ucraina a fost repartizată în grupa C, împreună cu Austria, Olanda și Macedonia de Nord.

Totul despre Turcia - Italia

Italia deschide EURO chiar la Roma, într-un moment exaltant, după opt victorii la rând, cu un golaveraj 25-0 în această perioadă. Primul meci, împotriva Turciei lui Burak Yilmaz.

Echipa lui Roberto Mancini vine după opt partide câștigate la rând, în Liga Națiunilor, preliminariile Mondialului și amicalele de pregătire pentru CE.

  • A marcat de 25 de ori, o medie de 3,12 goluri pe meci.
  • Apărare de oțel. Nu a primit nici măcar un gol.

Selecționerul Mancini le-a transmis un mesaj emoționant compatrioților, a cărui esență este aceasta: "Vom onora fiecare minut. Vom ieși pe teren cu entuziasmul pe care îl ai când ești copil și descoperi fotbalul, dar și cu responsabilitatea de a reprezenta una dintre cele mai puternice și frumoase țări ale lumii. Vor fi momente de bucurie care ne vor face să uităm, pentru un timp, de anul trecut".

Cele două formații nu s-au mai întâlnit în dueluri oficiale din 2000, de la Campionatul European. Italienii câștigau cu 2-1 meciul din grupă, iar ambele naționale se calificau în fazele eliminatorii. De atunci, Italia și Turcia s-au confruntat în două partide amicale (2002 și 2006), ambele încheiate la egalitate, scor 1-1.

Turcii au trei jucători care au cucerit titlul de campioni în Franța, cu marea surpriză Lille. Toți sunt titulari în naționala lui Şenol Güneş, unul pe fiecare linie: Zeki Çelik, fundaș dreapta, Yusuf Yazici, mijlocaș ofensiv, și vârful Burak Yilmaz. Ultimul e și căpitanul, și veteranul lotului roș-alb, în vârstă de 35 de ani.

Mai multe știri de la EURO 2020:

Belgienii au probleme! De Bruyne și Hazard pot rata meciul de debut la Euro 2020

Românul care conduce organizații ucrainene de tineret explică ce-nseamnă „Slava Ukraini” și „Heroiam Slava”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
gica.paunescu
gica.paunescu  •  12 Iunie 2021, 09:12

Domnul Lucescu sr. este un antrenor de fotbal iscusit, cu o cariera impresionanta, doar ca , din cand in cand, lanseaza astfel de ,, perle'', cea de fata fiindu-i total nefavorabila ; echipa astfel schimbata, dupa mandatul domniei sale la carma selectionatei turce, a pierdut la scor de neprezentare. Uneori e bine sa-ti pastrezi opiniile pentru tine, altfel...

ali.bec
ali.bec  •  11 Iunie 2021, 20:19
Postat de popicoo pe 11 Iunie 2021, 14:28

lucescul i-a descoperit pe Mahomed Cuceritorul, pe Ataturk și pe Fatih Terim. Fără contribuțiile lui nu era descoperit becul, nu era creată bobina cu inducție și nu era descoperit focul. Nu există, în Univers, premiu care să poată fi acordat lucescului, descoperitorul tuturor nedescoperiților și creatorul celor necreate încă!

Degeaba. Contra vatmanului a fost fără șansă.

leu.mr
leu.mr  •  11 Iunie 2021, 17:37

Noroc cu Lucescu altfel jucau turcii cu generatia old-boys !

Vezi toate comentariile (12)
Comentează