INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  SPANIA - NORVEGIA 2-1

SPANIA - NORVEGIA 2-1 // Sergio Ramos, record istoric stabilit în Spania - Norvegia! Tătărușanu, nu pica în plasa fundașului!

Sergio Ramos // FOTO: Reuters
Sergio Ramos // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 24 martie 2019 09:51

Spania a trecut cu emoții de Norvegia, 2-1, în Grupa F din preliminariile EURO 2020. Sergio Ramos, căpitanul Spaniei, 33 de ani pe 30 martie, are acum 18 goluri marcate pentru Spania, cel mai prolific fundaș european din istorie la „națională”.

Sergio Ramos e un jucător unic în istorie”. Când vorbește de căpitanul său, selecționerul Luis Enrique e plin de admirație. La 33 de ani, stoperul lui Real Madrid continuă să impresioneze. A marcat și sâmbătă, contra Norvegiei, iar andaluzul are cinci meciuri consecutive în care înscrie la „națională". Încă unul, marți, cu Malta, și egalează cea mai bună serie reușită pentru Spania. Cu șase partide la rând, li se va alătura lui David Villa, Hierro și Pirri. 

La penalty, într-un moment dificil, la 1-1 în minutul 71, Sergio Ramos a fost la fel de elegant și precis. „Panenka” sub transversală. Nordicul Jarstein a fost păcălit, „culcat” de fentă. La un eventual 11 metri, Tătărușanu ar putea rămâne pe loc. 

Oricum, nu-i va fi ușor. Sergio nu a greșit niciuna din ultimele 12 lovituri de pedeapsă și nu a ratat din mai 2018, cu Sevilla, pe „Sánchez-Pizjuán”. Iar "scărița" este favorita lui. Are opt în întreaga carieră, cinci numai în actualul sezon. Nu a uitat să-i mai mulțumească o dată lui Panenka: "Încă unul pentru echipă, Antonin!". 

Cu acest gol, are 18 reușite în tricoul Furiei Roja. Este cel mai prolific apărător din istoria "naționalelor" europene. Ultima țintă de atins? Passarella! Argentinianul deține recordul mondial al fundașilor. 22 de goluri. 

16 goluri a înscris Sergio Ramos în acest sezon (11 la Real Madrid și 5 la "națională")

107 goluri a marcat Ramos în cariera sa (89 la echipele de club și 18 pentru Spania)

162de selecții are fundașul de 33 de ani (campion european în 2008 și 2012, campion mondial în 2010)

„Suntem într-o nouă dinamică la echipa națională, cu un selecționer care are o filosofie de joc minunată” Sergio Ramos, căpitan Spania

26 de șuturi, doar două goluri

Spania desenează frumos, domină jocul, dar ratează foarte mult. Sâmbătă, a avut 26 de șuturi (11 pe poartă) și totuși nu a înscris decât două goluri. „Ar fi trebuit să câștigăm cu 5-1 sau 6-1. A fost totul perfect până la finalizare. Acolo mai e de muncit”, a declarat Luis Enrique. 

Debutanți de 28 și 30 de ani

Sâmbătă, Luis Enrique a promovat alți doi jucători la națională. Surprinde vârsta lor. Sergio Canales, mijlocașul lui Betis, are 28 de ani. Iar atacantul Jaime Mata (Getafe) are 30! 

Clasament Grupa F

grupa f

La EURO 2020 se califică direct primele două clasate în fiecare grupă preliminară

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează