INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  DANEMARCA - FINLANDA

UEFA, arătată cu degetul de Peter Schmeichel după ce Danemarca - Finlanda a fost reluat: „Au avut jucătorii cu adevărat de ales?”

Danemarca - Finlanda 0-1 // foto: Guliver/gettyimages +21   FOTO
Danemarca - Finlanda 0-1 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat luni, 14 iunie 2021 14:51 / Actualizat luni, 14 iunie 2021 15:26

Fostul mare portar danez Peter Schmeichel (57 de ani) consideră că UEFA a constrâns reprezentativa Danemarcei să reia meciul cu Finlanda sâmbătă seara, la scurt timp după prăbușirea șocantă pe gazon a lui Christian Eriksen.

  • Eriksen s-a prăbușit în momentul în care Danemarca executa un aut. Grăbindu-se să primească mingea, Christian a căzut la pământ, în timp ce balonul l-a atins în zona genunchiului.
  • A fost resuscitat chiar pe gazon și dus cu ambulanța la spital. Când ieșea de pe teren pe targă, fotbalistul a fost fotografiat și s-a putut observa că își revenise.

După ce starea lui Eriksen a fost stabilizată, UEFA a anunțat că meciul avea să fie reluat la insistența fotbaliștilor celor două reprezentative. 

Danezii nu s-au regăsit odată cu reluarea meciului, fiind vizibil afectați de ceea ce pățise coechipierul lor, iar finlandezii au câștigat cu 1-0, în meciul care a reprezentat debutul lor la un Campionat European. 

Simon Kjaer, căpitanul echipei și omul care i-a acordat primul ajutor lui Eriksen, a fost foarte afectat de eveniment și a cerut schimbarea în repriza a doua a meciului, la 3 minute după golul finlandez.

UEFA, arătată cu degetul de Peter Schmeichel după ce Danemarca - Finlanda a fost reluat

Totuși, Peter Schmeichel, tatăl lui Kasper, actualul portar al „naționalei” daneze, lasă de înțeles că UEFA i-a constrâns pe danezi să revină pe teren prin variantele pe care le-a prezentat acestora. 

„Am văzut o declarație oficială din partea UEFA în care spuneau că respectă sfatul jucătorilor, că jucătorii au insistat să joace - știu că nu ăsta este adevărul. Sau contează cum vezi adevărul. 

Au avut 3 opțiuni, una a fost să reia meciul imediat și ca ultimele 50 de minute să fie jucate. Următoarea a fost să vină a doua zi, la ora 12:00, să joace cele 50 de minute rămase, iar a treia să piardă la masa verde, 0-3. Deci, judecați d-voastră.

Chiar au dorit jucătorii să joace? Au avut cu adevărat de ales? Eu nu cred. Așa cum ați putut auzi și la conferința de presă, antrenorul regretă că jucătorii au revenit pe teren”, a spus Schmeichel la „Good Morning Britain”, citat de Sport Bible

Clipe teribile pentru iubita lui Eriksen: „Credea că a murit” + Schmeichel acuză: „UEFA ridicolă!”
DANEMARCA - FINLANDA
Clipe teribile pentru iubita lui Eriksen: „Credea că a murit” + Schmeichel acuză: „UEFA ridicolă!”

Kasper Hjulmand, selecționer Danemarca: „Am vrut să jucăm”

După meciul de la Copenhaga, selecționerul Danemarcei, Kasper Hjulmand, a vorbit despre starea de spirit din interiorul echipei.

„Avem jucători care sunt terminați emoțional. Jucători care nu ar mai fi putut intra pe teren. Dar s-au ținut unii pe alții. A fost o experiență traumatizantă. Era mai greu să ne urcăm mâine iar în autocar să venim la meci. Am fi fost mai confuzi decât acum

Am vrut să jucăm și să trecem peste acest moment”, a explicat el, confirmând variantele pe care UEFA le-a pus la dispoziția celor două selecționate.

+17 FOTO

VIDEO: totul despre Spania - Suedia, următorul meci tare de la EURO

Mai multe știri de la EURO 2020:

Danemarca, ajutată de 4 psihologi! Informații de ultimă oră despre Christian Eriksen

Jucătorii danezi, primele declarații după incidentul lui Eriksen: „A fost oribil! Încă sunt afectat”

Macedonia de Nord, în centrul unui conflict diplomatic după startul EURO » Reclamații la UEFA din partea autorităților din Grecia

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează