INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  ANGLIA

Regina îi pregătește o mare surpriză lui Gareth Southgate

Gareth Southgate ar putea fi înnobilat de Regină după ce a calificat Anglia în finala Euro 2020, foto: Imago
Gareth Southgate ar putea fi înnobilat de Regină după ce a calificat Anglia în finala Euro 2020, foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 13 iulie 2021 11:44 / Actualizat marti, 13 iulie 2021 11:54

Antrenorul în vârstă de 50 de ani, Gareth Southgate, ar putea fi înnobilat de Regină după ce a calificat Anglia în finala Euro 2020. 

În urmă cu trei ani, când Anglia a disputat semifinalele Mondialului, ocupând locul 4, Gareth Southgate a fost premiat de Regina Elisabeta a II-a, care i-a oferit medalia de Ofițer al Ordinului Imperiului Britanic (OBE).

În 2021, după prima finală de Euro și după întâia finală a naționalei Albionului din 1966, antrenorul în vârstă de 50 de ani, despre care The Times scria că a devenit mai popular decât Winston Churchill, ar putea fi înnobilat la Buckingham Palace. Potrivit The Sun, premierul Boris Johnson îl susține pe selecționer.

Regina îi pregătește o mare surpriză lui Gareth Southgate
Sancho, consolat de Gareth Southgate, după finala pierdută la Euro 2020, foto: Imago

Boris Johnson după finala Euro 2020: „M-am trezit trist, dar mândru și plin de speranță”

„Ei au scris istorie. Ne-au adus bucurie și știu că vor continua să o facă. M-am trezit trist, la fel ca milioane de compatrioți, dar eram și mândru și plin de speranță. Le mulțumesc lui Gareth Southgate și jucătorilor pentru cea mai bună campanie a echipei Angliei văzută de mine".

Anglia a repetat 9 luni executarea penalty-urilor! Trauma care l-a făcut pe Gareth Southgate obsesiv în abordarea loviturilor de la 11 metri
Italia - Anglia 1-1, 3-2 la penalty-uri
Anglia a repetat 9 luni executarea penalty-urilor! Trauma care l-a făcut pe Gareth Southgate obsesiv în abordarea loviturilor de la 11 metri

O sursă a tabloidului britanic la „Number 10", biroul prim-ministrului din Downing Street, a dezvăluit că „există un întreagă procedură, însă performanța lui Gareth a fost incredibilă. A unit oamenii într-un mod extraordinar. Premierul sprijină cu siguranță ideea înnobilării lui".

Trauma care l-a făcut pe Gareth Southgate obsesiv în abordarea loviturilor de la 11 metri

Gareth Southgate a calificat Anglia în finala Euro 2020, dar coșmarul penalty-urilor continuă să-l bântuie, după un sfert de secol. Duminică, toți tinerii au cedat presiunii la punctul cu var.

Gareth Southgate. O poveste frumoasă, cu final trist. Și ca jucător, și ca antrenor, a fost atât de aproape de o mare performanță și de fiecare dată a sfârșit în suferință. Cu el consolat de Terry Venables, la Euro 1996. Și tot cu el consolându-i pe Rashford, Sancho și Saka, la un alt turneu final continental, astăzi, un sfert de secol mai târziu. Citește totul aici. 

Citește și alte știri de Euro 2020: 

Harry Kane, mesaj-manifest: „Dacă abuzezi, nu ești fan Anglia și nu te vrem!”

Pictura murală a lui Marcus Rashford a fost vandalizată » Reacția oamenilor e impresionantă + Mesaj emoționant al fotbalistului

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
dragdim
dragdim  •  14 Iulie 2021, 02:14

Il trimite pe Marte?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează