INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  UCRAINA

Povestea zilei în Ucraina, înaintea meciului cu România » Din eternă rezervă, a devenit titular la Real Madrid și națională. Așteaptă Euro!

Andriy Lunin, 25 de ani, titular acum și la Real Madrid, și la naționala Ucrainei Foto: Imago
Andriy Lunin, 25 de ani, titular acum și la Real Madrid, și la naționala Ucrainei Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 28 martie 2024 12:25 / Actualizat joi, 28 martie 2024 13:31

Andriy Lunin, 25 de ani, nu mai credea că va juca la Real și la Euro. În octombrie, era rezervă și la club, și la naționala Ucrainei. Astăzi, portarul e numărul 1 la Madrid și la selecționata țării sale, cu mari șanse de a fi titular contra „tricolorilor” pe 17 iunie, în primul meci de la turneul final.

În urmă cu un an, Andriy Lunin nu avea prea mari speranțe, nici la Real Madrid, nici la naționala Ucrainei. Thibaut Courtois era titular indiscutabil la "blancos", iar la selecționată Georgiy Bushchan și Anatoliy Trubin păreau mai bine plasați. Puțini credeau atunci că va juca în această primăvară în ambele echipe.

A marcat al doilea gol la națională și a primit un mesaj special: „Cu tine, totul pare ușor”
MESAJ
A marcat al doilea gol la națională și a primit un mesaj special: „Cu tine, totul pare ușor”

Andriy Lunin, campionul mondial U20 ajuns la Real Madrid: „E cel mai valoros tânăr”

Cumpărat de clubul madrilen în vara lui 2018 de la Zorya Luhansk cu 8,5 milioane de euro, portarul Ucrainei U20 campioane mondiale în 2019 a fost împrumutat de trei ori succesiv: Leganes (2018-2019), Valladolid (2019-ianuarie 2020) și Oviedo (ianuarie-iulie 2020).

Când el s-a întors de la Oviedo, Andriy Shevchenko a declarat, conform Marca: „Lunin are calitate pentru a-i fi concurent lui Courtois. Cred că e cel mai valoros tânăr goalkeeper al Europei, cu cea mai mare posibilitate de creștere. Va rămâne mulți ani la Real". Shevchenko era atunci selecționerul Ucrainei.

Andriy Lunin nu a jucat niciun meci la naționala Ucrainei în 2023. Șansa lui în 2024!

La începutul toamnei lui 2023, tot nu era bine. După accidentarea gravă a lui Courtois, Real l-a împrumutat pe Kepa Arrizabalaga de la Chelsea și bascul a intrat în poartă. La fel, nu avea loc în formația Ucrainei. Niciun meci în preliminariile Euro. 2023 nu a existat pentru Andriy la prima reprezentativă.

La un moment dat însă, în noiembrie, Kepa s-a accidentat și Lunin nu a mai pierdut locul printre titulari. I-a plăcut tot mai mult lui Carlo Ancelotti, care a renunțat la planul Kepa.

11selecții are Andriy Lunin la naționala de seniori a Ucrainei. A debutat în 2018, cu Shevchenko selecționer

În total, ucraineanul a jucat 23 de partide în acest sezon la Madrid în toate competițiile: 19 goluri primite, dar și 10 întâlniri cu poarta închisă. Mai ales datorită lui, Real a cedat cel mai puțin în actuala ediție de La Liga (20 de goluri luate în 29 de etape).

Andriy Lunin, în poartă în ambele partide de baraj. Anunțat titular și la Euro

De la Real la națională nu a mai fost decât un pas mic în martie 2024. Selecționerul Serhiy Rebrov a vrut să fie Lunin numărul 1 în ambele meciuri de baraj, lăsându-i pe Trubin și Bushchan pe banca de rezerve.

Andriy a evoluat 90 de minute și la 2-1 în semifinala cu Bosnia, și la 2-1 în finala cu Islanda. Sărbătorind pe teren calificarea la Euro.

16milioane de euro valorează momentan Andriy Lunin, potrivit Transfermarkt. E cea mai bună cotă a carierei. În decembrie 2021, ajunsese la două milioane

La 25 de ani, speră să încheie sezonul titular la Madrid și, mai ales, să joace la Euro. Momentan, el pare cel cu care Rebrov va începe primul „11" împotriva României, pe 17 iunie, la Munchen.

VIDEO Pericol maximchuk » Ucraina, a treia adversară a României de la EURO: fotbal în vremea războiului + informații-cheie despre naționala lui Rebrov

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Două premiere în fotbal, la EURO 2024 » Ce se va întâmpla în grupa României
EURO
Două premiere în fotbal, la EURO 2024 » Ce se va întâmpla în grupa României
Golgheterul all-time al Cupei Mondiale, dezamăgit: „Le pasă mai mult dacă adidașii lor se potrivesc cu șosetele. Fotbalul pe care îl știam nu mai există”
GERMANIA
Golgheterul all-time al Cupei Mondiale, dezamăgit: „Le pasă mai mult dacă adidașii lor se potrivesc cu șosetele. Fotbalul pe care îl știam nu mai există”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
VanBasten2000
VanBasten2000  •  28 Martie 2024, 13:32

Si Moldovan va ajunge titular la Los Colchoneros.

lucian_iasi85
lucian_iasi85  •  28 Martie 2024, 13:27

Care era sansa sa se accidenteze și courtois și kepa și sa apere asta ? 1%.....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează