INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  EURO 2024

Spaimă la naționala Belgiei! Un jucător important s-a accidentat și ar putea rata duelul cu România de la Euro 2024

Lukebakio (stânga) și Lukaku, la Austria - Belgia 2-3, în preliminariile CE 2023 Foto: Imago
Lukebakio (stânga) și Lukaku, la Austria - Belgia 2-3, în preliminariile CE 2023 Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 14 decembrie 2023 16:49 / Actualizat joi, 14 decembrie 2023 19:15

Dodi Lukebakio, 26 de ani, aripă dreaptă la selecționata Belgiei, care a reușit o „dublă" la 3-2 cu Austria în preliminariile CE, a suferit o leziune la genunchiul drept la Sevilla. S-a crezut inițial că e ruptură de ligamente încrucișate. Ligamentele au fost afectate, dar nu grav. Și prezența la turneul final contra României nu e pusă în pericol.

La sfârșitul lui noiembrie, un jurnalist belgian cunoscut, Jonathan Lange, șeful departamentului Sport la cotidianul La Derniere Heure, îi dădea un sfat selecționerului Domenico Tedesco în perspectiva Euro 2024.

„Eu aș începe cu Dodi Lukebakio titular la turneul final"

Vorbind de rolul de extremă dreaptă, făcea o paralelă între cei doi concurenți pe acest post la naționala Belgiei, Dodi Lukebakio (26 de ani, Sevilla) și Johan Bakayoko (20 de ani, PSV Eindhoven).

Agentul lui Radu Drăgușin e în Italia. Anunță: „Un transfer acum nu i-ar pune în pericol locul la Euro. Și e o posibilitate în ianuarie. În Premier League”
ECHIPA NAȚIONALĂ
Agentul lui Radu Drăgușin e în Italia. Anunță: „Un transfer acum nu i-ar pune în pericol locul la Euro. Și e o posibilitate în ianuarie. În Premier League”

„Eu aș începe cu Lukebakio titular la turneul final, pentru că e mai experimentat", a declarat Lange, explicându-și preferința: „Poate părea ciudat, dar Lukebakio oferă mai multe garanții defensive. Pe Bakayoko l-aș folosi ca joker, cred că ar da mai mult echipei ca element surpriză, să intre și să provoace confuzie printre adversari".

Dodi Lukebakio, gol superb la 3-2 cu Austria. Accelerare impresionantă!

Lukebakio, 12 selecții și două goluri pentru „diavolii roșii", a evoluat constant în actuala campanie de calificare, fiind mereu convocat de tehnicianul Belgiei și folosit din primul minut și într-un sistem 4-4-2, dar și în 4-2-3-1.

A avut cel mai bun meci pe 13 octombrie 2023, la 3-2 împotriva Austriei la Viena. Titular, a reușit o „dublă", golurile de 1-0 și 2-0.

Prima reușită a fost de mare efect. Și-a depășit rivalul direct în dribling și viteză pe aripa dreaptă, accelerând impresionant, a pătruns în careu și, chiar dacă era dezechilibrat, a finalizat cu un șut perfect la colțul lung. La al doilea gol a tras de la marginea careului, mingea deviată păcălind portarul la colțul scurt.

Dodi Lukebakio a fost lovit în genunchiul drept. Belgienii s-au temut de ce e mai rău

O veste rea l-a speriat pe selecționerul Tedesco la partida Sevillei cu Mallorca, în LaLiga. După o jumătate de oră, Lukebakio a fost lovit de sârbul Nastastic într-un duel la mijlocul terenului și s-a prăbușit în iarbă, ținându-se de genunchiul drept.

Spaimă la naționala Belgiei! Un jucător important s-a accidentat și ar putea rata duelul cu România de la Euro 2024
Momentul când Lukebakio (în alb) a fost lovit de Nastasic la genunchiul drept după 30 de minute la Mallorca - Sevilla 1-0

Nu a mai putut continua. A fost schimbat imediat și părea că are dureri mari. La Bruxelles se dăduse deja alarma. Mulți s-au temut la federația belgiană că Lukebakio a suferit o ruptură de ligamente încrucișate și că va pierde Euro. Tedesco îl avea deja incert pe portarul Thibaut Courtois, tot după o asemenea leziune, care i-a afectat ligamentul încrucișat anterior al genunchiului stâng.

Dodi Lukebakio are ligamentele afectate. Dar nu atât de grav

Potrivit presei flamande, Het Laatste Nieuws și Get Nieuwsblad, primele teste făcute la Sevilla au îndepărtat principala grijă, ruptură de ligamente încrucișate. Are o entorsă puternică, are și o leziune la ligamente, însă nu atât de gravă. Și Euro nu ar fi în primejdie pentru el.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Scandalul sunetelor sexuale de la tragerea la sorți continuă! Probleme grave de securitate la Euro » Cine îi va păzi pe „tricolori
EURO 2024
Scandalul sunetelor sexuale de la tragerea la sorți continuă! Probleme grave de securitate la Euro » Cine îi va păzi pe „tricolori" la turneul final
E sigur! Ianis Hagi schimbă echipa » Presa internațională dezvăluie ce îl așteaptă pe „decarul” lui Alaves
SPANIA
E sigur! Ianis Hagi schimbă echipa » Presa internațională dezvăluie ce îl așteaptă pe „decarul” lui Alaves

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează