INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  BELARUS

Cine e Belarus, următoarea adversară a României: 8 înfrângeri la rând, golaveraj 3-27. Selecționerul lor, amuzant: „Nu suntem inferiori nimănui”

Viitorii adversari ai României, cei din Belarus, nu au mai învins pe nimeni de doi ani și 14 meciuri oficiale
Viitorii adversari ai României, cei din Belarus, nu au mai învins pe nimeni de doi ani și 14 meciuri oficiale

Articol de - Publicat duminica, 26 martie 2023 12:03 / Actualizat duminica, 26 martie 2023 13:19

Viitorii adversari ai României, cei din Belarus, nu au mai învins pe nimeni de doi ani și 14 meciuri oficiale. Antrenorul Georgy Kondratyev spunea înaintea jocurilor cu Elveția și România: „Dacă pierdem, va fi la limită. Însă a venit vremea să învingem”. Primul duel din preliminariile CE 2024, 0-5 cu Țara Cantoanelor!

În așteptarea deciziei UEFA, la reuniunea Comitetului Executiv din 4 aprilie, când naționala Belarusului ar putea fi exclusă din preliminarii ca o consecință a susținerii Rusiei în războiul contra Ucrainei, echipa lui Georgy Kondratyev a început campania pentru Euro 2024 cu un dezastru înaintea meciului de la București, de marți. Și trece printr-o perioadă teribilă.

  • România - Belarus are loc pe 28 martie, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV
Alt jucător român nu mai vrea să audă de națională: „Nu mai vine” » Motivul din spatele acestei decizii drastice
ROMÂNIA
Alt jucător român nu mai vrea să audă de națională: „Nu mai vine” » Motivul din spatele acestei decizii drastice

Georgy Kondratyev: „Vrem puncte la fiecare meci și e posibil”

Acest 0-5 cu Elveția, „acasă” (nu are voie să joace partidele de pe teren propriu în Belarus), la Novi Sad, în Serbia, este cea de-a opta înfrângere consecutivă în preliminariile CM și CE, având golaveraj 3-27, inclusiv un 0-8 cu Belgia. Nu a învins pe nimeni în ultimele 14 meciuri oficiale (11 eșecuri și 3 egaluri). Ultimul succes, în urmă cu doi ani, pe 27 martie 2021, 4-2 cu Estonia.

La conferința ce a precedat duelul cu elvețienii, selecționerul Kondratyev a surprins cu optimismul său. „Nu trebuie să ne fie frică de nimeni, jucăm fotbal, nu ne temem de minge, atacăm prin pase. Nu vreau să ne închidem complet în fața porții. Da, uneori ne apărăm cu toată echipa, dar nu poți câștiga numai baricadându-te în defensivă", a declarat antrenorul, anunțând: „Nu suntem inferiori nimănui. Dacă pierdem, va fi la limită. Însă a venit vremea să învingem. Vrem puncte la fiecare meci și e posibil".

Georgy Kondratyev: „Ne retragem când nu e nevoie să ne retragem”

Pe teren, a ieșit rău pentru bieloruși. După o jumătate de oră, era deja 0-3, după 65 de minute 0-5. Același Kondratyev și-a criticat jucătorii: „Greșeli tactice. Primele două goluri, identice, ne retragem când nu e nevoie să ne retragem. Rămâi în zona ta și nu se va întâmpla nimic. Astfel de greșeli sunt pedepsite imediat. Per total, ne-am mișcat destul de bine, dar cu mingea... Elvețienii ne-au arătat cum se lucrează cu mingea".

Încercând să corecteze erorile din mers, tehnicianul a schimbat prima oară în minutul 33, înlocuind încă doi jucători la pauză. „Jocul era oricum pierdut, am făcut modificările pentru următorul meci", a afirmat acesta.

„Totul s-ar fi putut schimba”

Chiar și după 0-5, Vladislav Malkevich, fundașul stânga de la BATE, regreta ocazia mare ratată de bieloruși la 0-0: "Dacă noi am fi deschis scorul, totul s-ar fi putut schimba". Și mijlocașul elvețian Ruben Vargas a admis: "Am fost norocoși că adversarii n-au marcat primii".

Autorul celui mai rapid hattrick elvețian: „Aveam o singură reușită”

Cel mai fericit elvețian a fost Renato Steffen, autorul celui mai rapid hattrick din istoria naționalei Țării Cantoanelor (minutele 4-17-29). „Normal că sunt bucuros, mai ales că până acum aveam o singură reușită", a declarat atacantul în vârstă de 31 de ani de la Lugano. În precedentele 29 de selecții, Steffen marcase doar un gol.

4înfrângeri are Belarus în patru confruntări cu Elveția, fără să marcheze vreun gol (0-9)

Citește și: 

Clipe de spaimă în Spania! A făcut infarct și s-a prăbușit pe teren. Și-a revenit în ambulanță și a vrut să reintre să joace!

Debut cu „dublă” la 32 de ani. Rezerva care a marcat la primele două atingeri de balon în 107 secunde!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  26 Martie 2023, 13:52

Mare atentie sa nu-i relansam pe astia ca la asa ceva suntem buni.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează