INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  EURO 2024

Alertă totală antitero înainte de Euro. Atacuri cu drone! » Cum va fi protejat cantonamentul României în Germania: „Inel de oțel”

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 31 martie 2024 12:06 / Actualizat duminica, 31 martie 2024 12:30

Nancy Faeser, ministrul german de interne, a avertizat: ”Pericolul terorismului a atins un alt nivel”. Autoritățile de securitate se tem de atacuri cu drone și de lovituri cibernetice la Euro 2024. ♦ Cine ar avea ca țintă turneul final: teroriștii islamiști, agenții ruși și neonaziștii nemți. ♦ Toate bazele de pregătire, inclusiv a României, vor deveni adevărate cazemate antitero. ♦ Atentatul de la Moscova a ridicat și mai mult nivelul de securitate în Germania.

Atacul terorist care a lovit Moscova în timpul unui concert rock pe 22 martie, atentat ISIS soldat cu 144 de morți și 551 de răniți, a ridicat și mai mult alarma în Germania înainte de Euro, întrecere organizată între 14 iunie și 14 iulie la care va participa și România. Tabloidul britanic The Sun a deschis cu acest subiect ediția de duminică.

Autoritățile de la Berlin se tem și de partizanii islamiști, care ar putea pătrunde în țară printre imigranții din Orientul Mijlociu, și de agenții ruși, care s-ar infiltra în grupurile de fani ucraineni. Și se tem mai ales de drone, folosite tot mai mult în ultimii ani în conflictele armate din lumea întreagă.

Nancy Faeser, ministrul de interne al Germaniei: „Ținem cont de toate pericolele posibile"

La 75 de zile de turneul final, ministrul german de interne, Nancy Faeser, s-a referit în mod special la amenințarea terorismului asupra CE 2024. „Pregătim forțele de securitate și mai puternic, ținem cont de toate pericolele posibile. Protejăm acest eveniment internațional majos în cel mai bun mod. Securitatea competiției e primordială", a declarat Faeser.

Imagine terifiantă » Amenințare de atentat terorist la Bayern - Dortmund
GERMANIA
Imagine terifiantă » Amenințare de atentat terorist la Bayern - Dortmund

Ministrul a accentuat: „Un lucru poate fi spus cu certitudine. Pericolul a atins un alt nivel. Protecția va fi totală, împotriva islamiștilor și altor posibili infractori violenți și pentru siguranța rețelelor noastre în fața unor atacuri cibernetice".

Faeser nu a uitat nici amenințarea internă: „Am contracarat acțiunile extremei drepte, descoperind o rețea teroristă de amploare cu cetățeni germani". Într-o vreme în care partidul Alternativa pentru Germania (AfD) are și mai mulți adepți.

România va avea baza de pregătire la Wurzburg. Echipe de polițiști din fiecare țară participantă

În planurile antitero pentru Euro intră posibilitatea de a închide granițele țării temporar și de a crește atenția controlului la frontiere. Potrivit The Sun, „fiecare bază de pregătire a naționalelor va fi apărată de un inel de oțel". Inclusiv cea a României.

FRF a ales cantonamentul „tricolorilor" la Wurzburg, oraș situat la 115 kilometri de Frankfurt, 270 de kilometri de Munchen și 300 kilometri de Koln, unde vom juca meciurile din grupa E. În ordine, cu Ucraina la Munchen (17 iunie), cu Belgia la Koln (22 iunie) și cu Slovacia la Frankfurt (26 iunie).

Hotelurile în care vor locui „tricolorii” în Germania

Radisson Blu Hotel, Koln
INFINITY Hotel & Conference Resort, Munchen
INFINITY Hotel & Conference Resort, Munchen
INFINITY Hotel & Conference Resort, Munchen
INFINITY Hotel & Conference Resort, Munchen
+19 FOTO

În același timp, va exista protecție și pentru familiile jucătorilor. Toate celelalte 23 de țări participante vor trimite echipe de polițiști pentru a ajuta Germania într-un dispozitiv de securitate fără precedent.

„Dronele sunt principalul motiv de îngrijorare". Cum ar putea afecta rușii Euro 2024

Expert în tema terorismului, englezul Neil Doyle a avertizat: „Euro 2024 reprezintă o țintă majoră pentru grupări care pregătesc atacuri cu număr mare de victime ca răzbunare sau în căutarea unor titluri în presa mondială. Dronele sunt principalul motiv de îngrijorare".

La rândul său, colonelul Richard Kemp, fost membru Cobra, grup pentru siguranța națională, a atras atenția: „Rusia va încerca să tulbure acest turneu cumva, poate printr-un atac cibernetic, pentru a pune guvernul german într-o situație jenantă". O asemenea lovitură cibernetică ar putea afecta luminarea stadioanelor, transportul, sistemele de securitate și de bilete.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Boloni își acuză portarul și l-ar putea amenda: „Ceea ce a făcut Oukidja în acest meci este o lipsă de respect!”
FRANȚA
Boloni își acuză portarul și l-ar putea amenda: „Ceea ce a făcut Oukidja în acest meci este o lipsă de respect!”
Încă două episoade rasiste pătează fotbalul spaniol. Victima insultelor, eliminată. Cum s-a terminat totul!
SPANIA
Încă două episoade rasiste pătează fotbalul spaniol. Victima insultelor, eliminată. Cum s-a terminat totul!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
Ubi_Mortus
Ubi_Mortus  •  31 Martie 2024, 16:42

Europa a băgat singură dușmanul în pat. Guvernele vestice primesc toate rebuturile din țările musulmane și africane și iau măsuri împotriva propriilor cetățeni 'albi', dacă îndrăznesc să comenteze cu privire la șicanele și violențele comise de mai-sus-menționații. Civilizația europeană se îndreaptă repede spre dizolvare.

teleleu_ionel
teleleu_ionel  •  31 Martie 2024, 13:09

De acord ca islamistii, rusii si neonazistii sunt amenintari mari, insa si fanaticii ecologisti sunt un pericol din ce in ce mai mare. Aia care vor Pamantul fara oameni (in afara de ei).

Vezi toate comentariile (2)
Comentează