INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  GERMANIA

El este antrenorul favorit să preia naționala Germaniei! Dar Federația e la mâna lui Bayern

Julian Nagelsmann (dreapta), favorit să preia naţionala Germaniei. Foto: Imago Images
Julian Nagelsmann (dreapta), favorit să preia naţionala Germaniei. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 11 septembrie 2023 12:49 / Actualizat luni, 11 septembrie 2023 13:22

Julian Nagelsmann (36 de ani), fără echipă din martie, este principalul candidat pentru înlocuirea lui Hansi Flick pe banca naționalei Germaniei. Însă este și acum sub contract cu Bayern, care a plătit 25 de milioane de euro în 2021, ca să-l ia de la RB Leipzig.

Federația germană (DFB) l-a demis duminică pe Hansi Flick, după 1-4 în amicalul cu Japonia, iar acum îi caută înlocuitor. Potrivit tabloidului Bild, favorit este Julian Nagelsmann, fără echipă din martie, când a fost înlocuit de Bayern cu Thomas Tuchel. 

Vedat Muriqi, golgheterul all-time Kosovo, îl vede pe noul transfer de la Rapid drept urmașul său la națională
KOSOVO
Vedat Muriqi, golgheterul all-time Kosovo, îl vede pe noul transfer de la Rapid drept urmașul său la națională

Problema? Campioana Germaniei nu i-a rupt contractul lui Nagelsmann, scadent în 2026, iar cine vrea să-l angajeze trebuie să plătească!

Julian Nagelsmann, favorit să preia naţionala Germaniei! Dar Federația e la mâna lui Bayern

O situație la care s-a ajuns tot din cauza DFB! În 2021, Flick era sub contract cu Bayern, însă oficialii de la Frankfurt au insistat să-l pună în locul lui Joachim Low și în cele din urmă și-au impus voința

Rămași fără antrenor, munchenezii au trebuit ulterior să-i achite 25 de milioane de euro lui RB Leipzig pentru a-l aduce pe Nagelsmann.

Julian Nagelsmann își ia salariul de la Bayern Munchen

Sumă din cauza căreia nici nu l-au demis propriu-zis, în martie, ci doar l-au trecut „în rezervă”. Julian figurează și acum pe ștatul de plată al bavarezilor, cu un salariu de 6,8 milioane de euro net pe sezon, astfel că DFB, aflată și într-o situație financiară delicată, este acum la mâna lor!

El este antrenorul favorit să preia naționala Germaniei! Dar Federația e la mâna lui Bayern
Julian Nagelsmann , fostul antrenor al celor de la Bayern Munchen, foto: Imago

Oliver Glasner, varianta de rezervă pentru naționala Germaniei

Bild a adus în discuție și alte posibile soluții. Toate, „subțiri”. Oliver Glasner a câștigat Europa League cu Eintracht, în 2022, dar 2022/2023 n-a decurs conform așteptărilor. Au apărut și disensiuni cu oficialii clubului, astfel că în vară i s-a desfăcut contractul scadent în 2024.

4 victoriia bifat naționala Germaniei în ultimele 17 meciuri disputate. A fost eliminată în faza grupelor la ultimele două Mondiale (2018, 2022)

Rudi Voller, directorul sportiv al DFB, va sta pe bancă doar în amicalul cu Franța, de marți, iar Matthias Sammer, care tocmai a criticat Federația, nu pare tentat de post. Oricum, niciunul n-a mai antrenat de foarte mulți ani. Louis van Gaal, și el pe listă, e bolnav de cancer la prostată și tocmai a fost operat a doua oară

Citește și:

Antrenorul din Superliga, discurs în antiteză cu cel al foștilor internaționali: „Trebuie să fim cu toții alături de echipa națională”

Ce s-a întâmplat duminică seara la antrenamentul „tricolorilor” » Decizia luată de Edi Iordănescu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
gimiskutze
gimiskutze  •  11 Septembrie 2023, 16:57

l-au ratat pe Sumudica care a semnat cu Gaziantep. Poate pleaca Iordanescu jr sa ii ajute ca la noi nationala merge foarte bine!

dinamo100
dinamo100  •  11 Septembrie 2023, 13:54

Toate lucrurile astea denota o criza profunda in fotbalul german. De ce oare, pentru ca ei nu au probleme financiare si au un numar urias de jucatori legitimati la toate nivelurile?! E ceva ce le scapa.

DMA87
DMA87  •  11 Septembrie 2023, 13:46

Sunt variante o grămadă. Un antrenor bun și liber de contract e Marius Croitoru. Garantez că în doi ani cu el, Germania ajunge în urnă cu noi. Acum depinde de conducerea lor ce dorește. Rezultate sau continuarea dezastrului... :)))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează