INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ROMANIA - ELVEȚIA

EXCLUSIV Marcel Răducanu: „Sper să nu ne facem de băcănie în Germania”

Marcel Răducanu
Marcel Răducanu

Articol de - Publicat duminica, 19 noiembrie 2023 20:53 / Actualizat luni, 20 noiembrie 2023 09:23

Fostul internațional Marcel Răducanu, 69 de ani, se așteaptă ca tricolorii să bată marți Elveția: „Ei sunt cam dărâmați, noi, pe val”. De asemenea, el vorbește pentru GSP.RO despre meritele lui Edi Iordănescu în obținerea calificării la Euro 2024, salută revenirea lui Ianis Hagi și punctează ce ar trebui făcut pentru ca ai noștri să se prezinte cât mai onorabil la turneul final.

„Tricolorii” au învins Israelul, sâmbătă, la Felcsut, și s-au calificat la Euro 2024. Însă mai au un hop de trecut, Elveția, pentru a rămâne pe locul 1 și a intra în urna a doua valorică la tragerea la sorți a grupelor turneului final din Germania.

Cum a trăit Gică Hagi prestația lui Ianis Hagi în Israel - România: „Sunt fericit că e pe teren. A trecut printr-o perioadă grea”
ROMÂNIA, LA EURO 2024
Cum a trăit Gică Hagi prestația lui Ianis Hagi în Israel - România: „Sunt fericit că e pe teren. A trecut printr-o perioadă grea”

Marcel Răducanu, după calificarea României la EURO 2024: „Ar trebui să profităm”

- Ce ziceți, reușim să ne mobilizăm cu Elveția măcar pentru un punct?
- Ar trebui. Miza e destul de mare. Terminăm pe primul loc, mergem în urna a doua și la tragere avem șanse la o grupă mai convenabilă. Iar ca să obținem măcar o remiză, eu zic că ar trebui să jucăm la victorie!

- Ce ziceți de criza pe care o traversează elvețienii? De la acel 2-2 cu noi nu-și mai revin.
- Cu noi li s-a rupt firul, așa-i. În mod normal, la ce calitate au, elvețienii trebuiau să câștige toate meciurile. Acum sunt de-a dreptul penibili. Pe Murat Yakin cred că-l vor da afară. Din ce văd și citesc eu, el nu mai stăpânește vestiarul. Sunt cam dărâmați și ar trebui să profităm. Noi suntem echipa pe val, acum, și cred că vom câștiga. Ca valoare sunt peste noi, dar contează atitudinea.

Marcel Răducanu, despre „tricolori”: „Au arătat caracter în meciul cu Israelul”

- Cum vi s-a părut naționala în meciul de la Felcsut cu Israel?
- Cred că nu greșesc dacă spun că a fost cel mai bun meci al nostru în această campanie de calificare. Tocmai de-aia zic că suntem pe val. Băieții au arătat caracter, puteau cădea la 0-1, putea fi 0-2. Pe ansamblu am jucat bine, posesie ok, dinamică, ca grup am arătat bine. Mă bucur că și-a revenit Ianis, mi-a plăcut. El, Horațiu Moldovan, Stanciu. Rațiu mi-a părut iarăși foarte bun, e ambițios, greu de depășit, vine și-n sprijinul ofensivei, anticipează jocul bine.

-Ce ne mai trebuie ca să facem o figură decentă la turneul final din Germania?
- În primul rând, e foarte important că ne-am calificat, după atâta amar de vreme. E ceva frumos, pentru băieți, pentru suporteri. Dar e clar că până la vară trebuie să mai creștem. Dacă ne uităm în urmă, acest 2-1 cu Israel e singura partidă bună cap-coadă. În rest, câte-o repriză ok, sau finalul, ca la acel 2-2 cu Elveția, de la Lucerna, unde am avut și multă  șansă. Dacă la pauză era 4-0 sau 5-0 pentru ei nimeni nu se supăra. Ca să vedeți cât de brutal e fotbalul câteodată, Kosovo și Israel au jucat fotbal mai de calitate decât noi și stau acasă.

Marcel Răducanu crede că marele merit al lui Edi e grupul unit pe care l-a format și atmosfera de la lot

- Care e marele merit al lui Edi Iordănescu?
- A format un grup unit. Jucătorii se înțeleg bine, atmosfera e foartă bună la lot și asta-i foarte important. E marele lui atu. Pe urmă, e și felul lui de a fi. Știe să vorbească, să se facă plăcut de băieți, ceea ce contează. Iar cu unii jucători a fost inspirat. Mă uitam la Pușcaș. A insistat cu el și i-a ieșit A înscris un gol important. Dar, în ceea ce mă privește, încă nu e atacantul care să mă ridice de pe scaun.

- La ce ar trebui să mai lucreze Edi până la turneul final?
- În primul rând trebuie ca jucătorii să evolueze cât mai mult la cluburi, să fie sănătoși. Iar în ceea ce privește jocul, trebuiesc îmbunătățite automatismele. Ne trebuie mai multă creativitate, fantezie, mai multă agresivitate. Bine că și-a revenit Ianis, a depășit perioada dificilă de după accidentare, se vede și-n exprimarea lui pe teren. Acum, următorii cinci-șapte ani ar trebui să fie pentru el cei mai buni. E jucător de ambele picioare, are clarviziune, dă pase bune. Cu Israel ne-a luminat jocul.

Ce jucători crede Marcel Răducau că n-ar trebui să lipsească din primul unsprezece

- Din ce ați văzut până acum, care ar fi axul principal al României la turneul final?
- Ar fi portarul, Moldovan, Drăgușin, despre care cred că va ajunge un jucător mare, Bancu, la mijloc Stanciu și Ianis. Ei n-ar trebui să lipsească din primul unsprezece. În ceea ce privește vârful, depinde cine va fi mai în formă dintre Alibec și Pușcaș. N-am un favorit.

- Un pronostic pentru Euro?
- E cam devreme. Aș aștepta să vedem și componența grupei din care vom face parte. În general, ai noștri se mobilizează mai bine cu echipele puternice. Oricum, sper să nu ne facem de băcănie în Germania. Îi aștept pe băieți aici, mi-am propus să merg la meciuri. Cine știe, poate joacă și la Dortmund!

VIDEO Răzvan Burleanu, despre performanțele din ultimii ani: „Fotbalul românesc este pe un trend pozitiv, fiind cel mai important liant social în România”

Mai puteți citi:

Ilie Dumitrescu, impresionat de un nume-surpriză din „națională”: „Dacă era și sclipitor cu mingea la picior, era la Milan!”

George Pușcaș e inevitabil » Top 5 curiozități despre unul dintre „tricolorii” momentului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
gazistu
gazistu  •  20 Noiembrie 2023, 15:54
Postat de parachioara5 pe 20 Noiembrie 2023, 11:18

Yannis se va face de ras in Germania cum s a facut de o mie de ori ...Vladimir Screciu este cel mai bun fotbalist din lotul lui Edy ...

pe bune?? poate nici nu va fi pastrat in lot, olteanul tau Screciu ... zici de Ianis ca e slab? bine, atunci poate ne zici tu unul care sa joace in locul lui

gazistu
gazistu  •  20 Noiembrie 2023, 15:48

noi, ca noi... nea Marcele., ca nu se asteapta nimeni ca Romania sa doboare vre-un record pe acolo.. dar sa te auzim cu Germnaia, daca nu o face "de oaie" fiind gazde ... atunci sa te aud!!!

Stefan09
Stefan09  •  20 Noiembrie 2023, 13:34

Fix de bacanie ne vom face

Vezi toate comentariile (9)
Comentează