INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  POLONIA - MOLDOVA 1-1

Moldovenii sărbătoresc egalul cu Polonia: „Pentru prima oară în istorie, avem șanse reale de calificare”

Articol de - Publicat luni, 16 octombrie 2023 11:06 / Actualizat luni, 16 octombrie 2023 11:19

Presa din Moldova subliniază performanța naționalei, care a reușit să-i ia Poloniei 4 puncte în întâlnirile directe, și notează că echipa pregătită de Sergiu Clescenco păstrează șanse de calficare la turneul final din Germania. Polonezii, în schimb, vorbesc despre ”rușine, jenă și tristețe”.

Reprezentativa Moldovei a scos un punct la Varșovia, 1-1 cu Polonia, și se află la 4 puncte de liderul Albania cu două etape rămase de disputat până la finalul preliminariilor CE 2024.

Calcule pentru calificarea României la EURO 2024 » Două certitudini după victoria la scor cu Andorra și șocul din Elveția - Belarus
România - Andorra 4-0
Calcule pentru calificarea României la EURO 2024 » Două certitudini după victoria la scor cu Andorra și șocul din Elveția - Belarus

Moldovenii mai au de jucat cu Albania și cu Cehia

Postul de televiziune Moldova 1 vorbește despre "un punct valoros", iar ziarul de limbă rusă „Komsomolskaya Pravda" explică de ce: "Pentru prima oară în istorie avem șanse reale de a merge la un turneu final de campionat european". Vecinii noștri au însă meciuri dificile de disputat, cu liderul Albania și cu a doua clasată în grupă, Cehia.

„Am băgat Polonia în stare de șoc”

Același "Komsomolskaya Pravda" amintește că, în vară, "Moldova a surprins fotbalul european când, după un 0-2 la pauză, a marcat trei goluri în repriza secundă și a învins naționala condusă de legendarul Robert Lewandowski". Acum, polonezii "au vrut să se răzbune", dar după golul lui Nicolaescu, considerat un "geniu malefic", "au intrat în stare de șoc".

Bilanțul Moldovei: 54 de victorii, 65 de remize, 160 de eșecuri

Portalul "noi.md" subliniază de asemenea că echipa pregătită de Sergiu Cleșcenco "păstrează șanse de calificare la Euro" și arată și de ce actualele rezultate chiar sunt remarcabile: „Meciul cu Polonia a fost al 279-lea al naționalei Moldovei. Echipa noastră a înregistrat 54 de victorii, 65 de egaluri și 160 de înfrângeri. Golaveraj: 221 - 469".

„Rușine, jenă, tristețe”

De cealaltă parte, Sport.pl titrează „Rușine, jenă, tristețe". Și notează că "naționala Poloniei și-a dorit o răzbunare", după acel 2-3 de la Chișinău, „dar ceea ce a sunat bine la conferința de presă s-a transformat într-un dezastru pe teren. 

Abilitățile și caracterul jucătorilor nu au fost suficiente pentru a învinge Moldova, o echipă totuși limitată, cu jucători anonimi, în care nici compatrioții nu cred".  

Tratăm această remiză ca pe o victorie. Patru puncte în meciurile cu Polonia este o realizare cu adevărat mare pentru noi. Vorbim de o mare surpriză. Acum întâlnim Albania. Vom aborda meciul ca pe oricare altul, pentru noi nu contează dacă jucăm împotriva Insulelor Feroe, a Poloniei sau Albaniei.

- Sergiu Clescenco, seleționer Moldova

Reacții în Elveția după egalul surprinzător cu Belarus: „80% nu mai este suficient”

Criză în Elveția, furie în presă după egalul cu Belarus: „Toți trebuie să dea socoteală! Xhaka voia 10 victorii din 10 meciuri”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează